Liczba postów: 4,067
Liczba wątków: 52
Reputacja:
149
Nie byłam na Ukrainie, ale z ciekawości trochę śledzę sytuację, co w sąsiednim kraju słychać...we Lwowie jest bezpiecznie, wojna toczy się na wschodzie Ukrainy...we Lwowie turyści raczej są oczekiwani, wiadomo - zarobek...są tam nawet hotele i restauracje prowadzone przez Polaków, Polacy są też przewodnikami, tam każdy stara się zarobić...do obszarów objętych wojną ze Lwowa daleko.
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
Bonaparte ogólnie kraj jest bezpieczny ale jednak na Twoim miejscu zadbałbym o bezpieczeństwo.
Ukraińcy nas kochają za miejsca pracy w wysokiej stawce za godzinę. W sumie nic nie potrafią zrobić profesjonalnie ale zawsze jak zapytasz to wszystko potrafią... Nawet rakietę NASA z księżyca poprowadzą jak po sznurku do stodoły. A tak naprawdę nic nie potrafią zrobić i zatrudnianie ich to głupota. Spierdzielą robotę i potem są dodatkowe koszty żeby usunąć błędy. Branie ukraińców do prac stanowczo odradzam. A jak komuś się jeszcze chce i ma czas to zalecam poczytanie historii i wtedy będzie jasne że ukraińcy nigdy nie byli przyjacielem Polaków.
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
I co? myślisz że co kilka metrów będzie siedziała taka "cycasta" Ukrainka czekając na Ciebie? Ochłoń trochę i oceniaj kierunek turystyczny realnie a nie na podstawie spotów reklamowych.
Liczba postów: 2,804
Liczba wątków: 49
Reputacja:
285
Zodiak: skorpion
Na początku lat dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku zahaczyłem o kawałek Ukrainy.
Nie wiem jak teraz sytuacja przedstawia się z wizami.
Trochę tęsknię za budkami z kwasem chlebowym,sympatycznymi ludkami,drewnianymi słupami elektrycznymi i.
Milicja kazała mi się natychmiast zwrócić ku granicy i wynosic się.
A przecież tylko chciałem sobie tam pozwiedzać.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Urlopowy limit wyczerpałeś? :ubawa:
Wilno kiedyś było Polskie, teraz to Litwa a ja nie cierpię Litwinów, tzn. omijam ich szerokim łukiem.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"