Liczba postów: 2,804
Liczba wątków: 49
Reputacja:
285
Zodiak: skorpion
Cytat:Ja o wycieczkach na stacjonarnym.
Fotki po drodze muszę jakieś pyknąć
Jakby taki stacjonarny roweryk postawić w ciekawym miejscu to można ładnych zdjęć napstrykać.No i powrót o własnych siłach gwarantowany.Na tym mobilnym rowerze ryzyko powrotu w worku foliowym całkiem niemałe.
Przejażdżka do Lichenia.
Sanktuariów maryjnych w naszym kraju dostatek.O tym słyszałem cuda i stwierdziwszy,że mieszkać tak blisko i nie widzieć to coś w rodzaju grzechu i ruszyłem w drogę do Wielkopolski.
Bazylika.Robi wrażenie,chociaż spodziewałem się,że jest trochę większa.Co do reszty-szybko dałem sobie spokój z taksowaniem kosztów materiałów na nią użytych.Gdy kiedyś się rozpadnie zamieni się w górę złotych monet
![[Obrazek: IMG_1399.JPG]](https://lh4.googleusercontent.com/-shqbXdrv68c/V50BJZe1j7I/AAAAAAAAAxI/EpZqdjmBTm8qY0PoPxw18Smv0XFHfjj1QCL0B/w599-h799-no/IMG_1399.JPG)
Jeszcze rzut okiem z wieży widokowej.Wstęp dwa złote po schodach a pięć windą.Wybrałem tańsze rozwiązanie szykim tempem.
W parku na wielkich kamieniach wyryto dużo sentencji z Ewangielii.Szukałem tej:
Nie gromadźcie sobie skarbów na ziemi, gdzie je mól i rdza niszczą i gdzie złodzieje podkopują i kradną; ale gromadźcie sobie skarby w niebie, gdzie ani mól, ani rdza nie niszczą i gdzie złodzieje nie podkopują i nie kradną. Albowiem gdzie jest skarb twój - tam będzie i serce twoje. (Ew. Mateusza 6:19-21)
...Ale nie znalazłem.
Nocleg w lesie (bo na polu biwakowym trudno palec wcisnąć) i powrót z rana uciekając przed burzą (nie zdążyłem).
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Liczba postów: 4,067
Liczba wątków: 52
Reputacja:
149
Przytoczona sentencja nijak by się miała do przepychu bazyliki...jednak bazylika robi wrażenie jako dzieło człowieka.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2016, 6:24 przez
mysz.)
Reputacja:
285
Cytat:jednak bazylika robi wrażenie jako dzieło człowieka.
Jak chcą i widzą korzyść to potrafią
Cytat:Kto w Toruniu mieszka
wesoło się śmieje
je toruński piernik
dobrze mu się dzieje.
Jakoś nie narzekają i mijajac Kopernika na Lubickiej poczułem zapach miodowego ciasta,którego gdzie indziej nie uświadczysz.Dalej taki sam smród jak wszędzie

Trochę za długo zmitrężyłem czasu u rodzinki.Zamiast popruskich fortów i ciekawych zaułków wklejam standardowe atrakcje turystyczne,ale w przyszłym sezonie naprawię ten błąd.
Codruga grupka osób na Szerokiej,Starym Rynku szwargoce po niemiecku.Tęskno im widać musi za włościami swych pradziadków.
Ratusz z Kopernikiem dumajacym,czego tak liczna młodzież szuka u podstawy cokołu na którym stoi;
Krzywa wieża(prosta,tylko z trzymaniem pionu ma kłopot);
Brama mostowa
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2016, 20:23 przez
ro_bot.)
Reputacja:
285
Reputacja:
285
Na przyszłość założę bloga opisującego swoje wycieczki na jakiejś rowerowej stronie i tylko wrzucę linka,żeby Forum nie zasmiecać.
Chociaż może nie,bo wyjdę na spamera.
Jeździjcie ludzie na rowerach.
Liczba postów: 4,081
Liczba wątków: 31
Reputacja:
235
Kobiety też mogą? :zdziwienieke:
"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze;
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"