Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 61 głosów - średnia: 2.93
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rowerowe podróże-małe i duże

Jak już, to każdy niech założy swój temat aby było można, wszystko przejrzyście odnaleźć. slecausuuski

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(02-07-2016, 16:32 )hogan napisał(a):  Jak już, to każdy niech założy swój temat aby było można, wszystko przejrzyście odnaleźć. slecausuuski

Ja o wycieczkach na stacjonarnym.
Fotki po drodze muszę jakieś pyknąć. :zeg31:
Odpowiedz

Cytat:Ja o wycieczkach na stacjonarnym.

Fotki po drodze muszę jakieś pyknąć
Jakby taki stacjonarny roweryk postawić w ciekawym miejscu to można ładnych zdjęć napstrykać.No i powrót o własnych siłach gwarantowany.Na tym mobilnym rowerze ryzyko powrotu w worku foliowym całkiem niemałe.

Przejażdżka do Lichenia.

Sanktuariów maryjnych w naszym kraju dostatek.O tym słyszałem cuda i stwierdziwszy,że mieszkać tak blisko i nie widzieć to coś w rodzaju grzechu i ruszyłem w drogę do Wielkopolski.

[Obrazek: IMG_1424.JPG]

Bazylika.Robi wrażenie,chociaż spodziewałem się,że jest trochę większa.Co do reszty-szybko dałem sobie spokój z taksowaniem kosztów materiałów na nią użytych.Gdy kiedyś się rozpadnie zamieni się w górę złotych monet ubawa2
[Obrazek: IMG_1415.JPG]
[Obrazek: IMG_1399.JPG]
Jeszcze rzut okiem z wieży widokowej.Wstęp dwa złote po schodach a pięć windą.Wybrałem tańsze rozwiązanie szykim tempem.
[Obrazek: IMG_1412.JPG]

W parku na wielkich kamieniach wyryto dużo sentencji z Ewangielii.Szukałem tej:
Nie gromadźcie sobie skarbów na ziemi, gdzie je mól i rdza niszczą i gdzie złodzieje podkopują i kradną; ale gromadźcie sobie skarby w niebie, gdzie ani mól, ani rdza nie niszczą i gdzie złodzieje nie podkopują i nie kradną. Albowiem gdzie jest skarb twój - tam będzie i serce twoje. (Ew. Mateusza 6:19-21)
...Ale nie znalazłem.

Nocleg w lesie (bo na polu biwakowym trudno palec wcisnąć) i powrót z rana uciekając przed burzą (nie zdążyłem).

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Przytoczona sentencja nijak by się miała do przepychu bazyliki...jednak bazylika robi wrażenie jako dzieło człowieka.
Odpowiedz

Cytat:jednak bazylika robi wrażenie jako dzieło człowieka.
Jak chcą i widzą korzyść to potrafią oczko
Cytat:Kto w Toruniu mieszka
wesoło się śmieje
je toruński piernik
dobrze mu się dzieje.

Jakoś nie narzekają i mijajac Kopernika na Lubickiej poczułem zapach miodowego ciasta,którego gdzie indziej nie uświadczysz.Dalej taki sam smród jak wszędzie ubawa
Trochę za długo zmitrężyłem czasu u rodzinki.Zamiast popruskich fortów i ciekawych zaułków wklejam standardowe atrakcje turystyczne,ale w przyszłym sezonie naprawię ten błąd.
Codruga grupka osób na Szerokiej,Starym Rynku szwargoce po niemiecku.Tęskno im widać musi za włościami swych pradziadków.
Ratusz z Kopernikiem dumajacym,czego tak liczna młodzież szuka u podstawy cokołu na którym stoi;
Krzywa wieża(prosta,tylko z trzymaniem pionu ma kłopot);
Brama mostowa
[Obrazek: IMG_1439.JPG]
[Obrazek: IMG_1437.JPG]
[Obrazek: IMG_1433.JPG]

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Fajne zdjęcia, ładna przygoda a ja nie wiem dlaczego ale zawsze pasjonowały mnie wieże zegarowe.
Tak jakbym patrzyła na coś, gdzie czas się zatrzymał, mimo, że zegar tyka, tak jakby takie miejsce, mówiło
mi o wiele więcej niż tylko widać. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Szaroburo i mgliście wczoraj było.
[Obrazek: IMG_1456.JPG]
[Obrazek: 1Uvo2wQDxo1tT8TbpOHOjczNGSW7UT_jPhT1w_vN...0-h1050-no]
[Obrazek: IMG_1458.JPG]
ubawa

Odpowiedz

I to jest właśnie ten problem, którego teraz sama doświadczyłam sadsmut3 
Nie mogę zobaczyć żadnego zdjęcia na tej stronie, bo jest ich za dużo i nie otwierają
mi się, bo lapek mi szwankuje, chodzi jakby za chwilę paść miał.
Dlatego Was usilnie proszę, dodawajcie po jednym zdjęciu na post, wtedy nie będzie
więcej niż 10 zdjęć na całą stronę i wejść będzie łatwiej. wsydzamsie

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Na przyszłość założę bloga opisującego swoje wycieczki na jakiejś rowerowej stronie i tylko wrzucę linka,żeby Forum nie zasmiecać.
Chociaż może nie,bo wyjdę na spamera.
Jeździjcie ludzie na rowerach.

Odpowiedz

Kobiety też mogą?  :zdziwienieke:

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości