Ocena wątku:
  • 33 głosów - średnia: 2.97
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ukryte terapie

Są tylko wyleczeni.
Odpowiedz

(19-12-2015, 23:38 )Jimmy napisał(a):  Są tylko wyleczeni.

Nieprawda Jimmy, właśnie  o to chodzi takim znachorom aby ludzie w to uwierzyli.
Reklamują tylko te przypadki, gdzie ktoś został wyleczony(ale na milion procent nie ma przez takich znachorów wyleczonych
 ludzi, zwykły zbieg okoliczności) a o tych co im odebrali życie, przecież nie będą się reklamowali!
O tym milczą ale rodziny nie umieją milczeć!

Są setki ludzi opisanych w sieci i dawniej podałam Ci chyba z 20 linków prowadzących do opisów rodzin co cierpią
przez takich szarlatanów i ile ludzi zmarło przez nich ale Ty jak zwykle, masz klapki na oczach i widzisz to, co
chcesz widzieć ale prawda będzie brutalna jak się ockniesz i nie będzie już ratunku.

Setki też spraw w sądzie toczy się na temat Kwaśniewskiego i wszystkie te sprawy ludzie wygrywają a niedługo w ogóle
zostanie odebrana mu możliwość nabierania ludzi i zamkną jego żyłę złota od naiwnych ludzi!

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Znałam w Ameryce pięcioro ludzi, którzy stosowali tę dietę, w tym jeden z nich był lekarzem i jego brat też się odchudzał wg diety  Kwaśniewskiego .    
Nie wiem czy można ją polecić na dłuższą metę, ale na kilka miesięcy dieta jest skuteczna, chociaż obciąża wątrobę. 
Każda dieta opiera się na jakiejś zasadzie.  Każda ma zwolenników i wrogów.
  Zięba się o doktorze Kwaśniewskim wyrażał z wielką sympatią.
Hogan - dr Kwaśniewski nie był znachorem, tylko lekarzem, autorem książki "Dieta optymalna".
 http://www.empik.com/dieta-optymalna-kwa...,ksiazka-p
Ludzie stosują dietę, bo sami chcą, nikt nikogo nie zmusza, ani nie przepisuje jej na receptę . 

Ja nie stosowalam nigdy diety, bo nie musialam, a poza tym ja źle znoszę zakazy i nakazy, żle znoszę skrajności.  choir1

Nie możesz zatrzymać żadnego dnia, ale możesz go nie stracić  <zhm>
Odpowiedz

Gratko Dietę Optymalną należy polecać każdej chorej osobie,a w szczególności osobom chorym na WĄTROBĘ!!!
Tłuszcze zwierzęce omijają wątrobę.Ja na Diecie pana Kwaśniewskiego jestem od 2007 roku.Od tamtej pory wątroba w ogóle mnie nie boli,nie mam zgagi.Tłuszcze leczą.Poza tym w diecie Optymalnej zjada sie mało białka i jeszcze mnie węglowodanów,więc nie ma co obciążać wątroby.
Odpowiedz

Gratko, aby mieć tytuł doktora, wcale nie oznacza że jest się lekarzem.

Jimmy, jak ja zastosowałabym taką "dietę" na wątrobę, to od dawna nie pisałabym tu z Tobą, tylko wąchała kwiatki od spodu!
I tak samo byłoby z może tysiącami ludzi, jak uwierzyli by w tak potworne kłamstwa!
Nie wypisuj takich bzdur, błagam Cię na litość Boską!!!!!

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(21-12-2015, 16:39 )hogan napisał(a):  Gratko, aby mieć tytuł doktora, wcale nie oznacza że jest się lekarzem.

Jimmy, jak ja zastosowałabym taką "dietę" na wątrobę, to od dawna nie pisałabym tu z Tobą, tylko wąchała kwiatki od spodu!
I tak samo byłoby z może tysiącami ludzi, jak uwierzyli by w tak potworne kłamstwa!
Nie wypisuj takich bzdur, błagam Cię na litość Boską!!!!!

Hogan to Ty nie wypisuj bzdur.Doktor Kwaśniewski jest lekarzem i to wojskowym.Ma specjalizację I-go i II-go stopnia z medycyny fizykalnej.Poza tym gdyby było prawdą to co ty piszesz to ja miałbym chorą wątrobę.
Odpowiedz

Nic mi nie wiadomo na temat Jego osiągnięć i jakie niby ja wypisuję bzdury?
Nie piszę że tłuszcz jest dobry na wątrobę czy też jajka, bo obydwa składniki są zabójcze na wątrobę.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Znam osobę, która stosowała metodę Kawaśniewskiego i chwaliła sobie ten sposób żywienia. Po latach odeszła od tej diety, ale ja straciłam kontakt z tą osobą, więc nawet nie mam możliwości zapytać dlaczego przestała się tak żywić. 
A co do Zięby? 
Od półtora roku jest boom na jego książki i prelekcje na TY. 
Sama nie czytałam żadnej z publikacji. Znam wyrywkowo z przekazów ustnych. 
Uważam, że na pewne formy żywienia jest po prostu moda  bezradny Pamiętacie zryw na książki z dietami Tombaka? 
Ewentualnie, że stosowanie jakikolwiek diety wynika z przesłania "jak trwoga to do Boga", czyli szukania po prostu ratunku (w przypadku schodzeń), albo dla zbicia nadwagi.
Ja natomiast skłaniam się ku "diecie" jedzenie instynktowne. Czyli jedzenie tego i tyle, co organizm czuje, że jest mu potrzebne i jako budulec i jako źródło mikroelementów oraz witamin. Jedzenie tych produktów, na które organizm daje nam sygnały, poprzez nieodparte pragnienia ich zjedzenia. 
Pewnie nie raz zdarzył wam się ślinotok na widok jakiegoś produktu? Ale nie w momencie, gdy byliście głodni, tylko po prostu na ich widok. To znak, że organizm potrzebuje jakiegoś składnika, który ten produkt zawiera. I jedzenie go tak długo, dopóki nie minie na niego ochota. 
Ja, np. nie lubię zielonej pietruszki (jego smaku i zapachu), ale raz zdarzyło mi się, że na widok pęku natki pietruszki obśliniłam się po pas  :zdziwienieke:
Więc przez kilka dni zapychałam się tą zieleniną i nie przeszkadzał mi ani jej zapach ani smak, aż do momentu, kiedy znów mnie walory odepchnęły.
Ludzie żywią się nawykowo. Poza tym, kto w obecnym pędzie świata ma czas, aby wsłuchiwać się w swój organizm  zmeczony
Odpowiedz

Mgiełko, popieram Twoją wypowiedź i też tak robię, że jem to, na co mam ochotę, tzn. czuję że organizm tego chce.
Nie cierpię gotowanej marchewki a też przydarzyło mi się, że miałam coś w rodzaju ślinotoku :lol:
Oczywiście, nie zjadłam tej marchewki ale za to na drugi dzień, czułam się źle, taka jakaś opadnięta z sił.
Przyjęłam więc tabletki z witaminą A i myślę, że organizm się ustabilizował, bo nawet nie wiem w którym momencie, odeszło
mi złe samopoczucie. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(21-12-2015, 22:13 )hogan napisał(a):  Nic mi nie wiadomo na temat Jego osiągnięć i jakie niby ja wypisuję bzdury?
Nie piszę że tłuszcz jest dobry na wątrobę czy też jajka, bo obydwa składniki są zabójcze na wątrobę.

Najlepiej coś poczytać, dowiedzieć się, a potem wypisywać. Jest strona dr Kwaśniewskiego w necie, sa dokumenty, możesz poszukać. Kilku autorow się na niego powoluje, lekarze aż tak nie psioczą na dietę Kwaśniewskiego jak hogan.  
 Są i tacy, ktorzy go krytykują, to zwykle  ci, ktorzy promują swoją dietę.... inną dietę, np z przewagą warzywi z wykluczeniem tłuszczów zwierzęcych. 
Moim zdaniem możemy  jeść to, co nam sprzyja i co nam smakuje. Organizm jest tak skomplikowanym "mechanizmem", w dodatku każdy trochę inny, ze jeszcze dlugo nie będzie teorii optymalnego żywienia wszystkich ludzi, czyli uniwersalnej diety. Eskimosi jedzą prawie wg Kwaśniewskiego z konieczności i żyją. 
Wierzę Jimmiemu, że mu pomogła dieta Kwaśniewskiego, bo wielu ludziom pomogła. helous
Zaszkodzić chyba też mogła, ale komu innemu....Nie znam nikogo takiego   boisie 

Życie jest - jak mówią - śmiertelną chorobą przenoszoną drogą płciową.
 Przyczyna śmiertelności musi się znaleść...

Pozdrawiam mgiełkę, póki co myślę, że myślę podobnie .... ubawa

(21-12-2015, 16:39 )hogan napisał(a):  Gratko, aby mieć tytuł doktora, wcale nie oznacza że jest się lekarzem.

Wiem o tym, że tak powiem z autopsji....  buziak

Posty połączyłam- hogan