30-05-2015, 10:08
Na pewno wśród forumowiczów znajdują sie osoby z wadą wzroku. Ja osobiście w jednym oku mam dość duzą wadę wzroku a w drugim mniejszą. Kiedyś nosiłam okulary, ale bolała mnie głowa, bo jedno szkło miałam dużo mocniejsze od drugiego. W ogóle miałam niską samoocenę i złe samopoczucie. Strasznie nie podobałam się sobie w okularach.
W końcu moja pani okulistka poradziła mi, ze na te moją wadę najlepsze były by soczewki. Na początku sie obawiałam, ze nie bede umiała założyć, zdjąć i w ogóle.
Wiadomo początki były trudne ale gdy tylko weszłam do wprawy nie wyobrażam sobie życie bez soczewek!
O wiele lepiej widzę, bo soczewki można lepiej dopasować nawet do dużej wady wzroku niz okulary. Mogę uprawiać każdy sport, nie parują gdy wchodzę do pomieszczenia z zimna. Moge zrobić każdy makijaż, mogę nosić okulary przeciw słoneczne.
A wy co nosicie? okulary czy soczewki?
Co wolicie i dlaczego?
W końcu moja pani okulistka poradziła mi, ze na te moją wadę najlepsze były by soczewki. Na początku sie obawiałam, ze nie bede umiała założyć, zdjąć i w ogóle.
Wiadomo początki były trudne ale gdy tylko weszłam do wprawy nie wyobrażam sobie życie bez soczewek!
O wiele lepiej widzę, bo soczewki można lepiej dopasować nawet do dużej wady wzroku niz okulary. Mogę uprawiać każdy sport, nie parują gdy wchodzę do pomieszczenia z zimna. Moge zrobić każdy makijaż, mogę nosić okulary przeciw słoneczne.
A wy co nosicie? okulary czy soczewki?
Co wolicie i dlaczego?
...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...