Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kebab - oszukujo

(30-06-2024, 3:23 )karbon napisał(a):  bywam w miejscu gdzie mają świetne obiady. Zupełnie jak te w domu
Niestety takich miejsc jest coraz mniej "zjadają" je "światowe" potrawy.
Żaluje też że zniknęly bary mleczne, jajecznica w nich miala naprawde dobry smak i możźna bylo zjeść potrawy które dziś praktycznie zniknęly z jadlospisu. Cynadry, płucka, bryzol.
Chociaż bryzol jadłem ostatnio w restauracji, ale tylko dlatego że mają zwyczaj organizowania tygodnia kuchni i tym razem byla to kuchnia PRL.
Odpowiedz

Znowu napisze o Kielcach ale tu jest sporo barów mlecznych. Zjeść można tanio polskie potrawy. Często jem w takich miejscach bo taniej wychodzi niż samemu bym sobie coś robił.
Odpowiedz

(30-06-2024, 9:50 )bonaparte napisał(a):  Znowu napisze o Kielcach ale tu jest sporo barów mlecznych.  Zjeść można tanio polskie potrawy. Często jem w takich miejscach bo taniej wychodzi niż samemu bym sobie coś robił.
Ano, po prawdzie, jak bym mógł, to dziś przeprowadził bym się do Kielc.  ubawa

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

(29-06-2024, 18:57 )uii napisał(a):   Mc donaldy, kebaby i inne śmieci.

Ostatnio nabyłem zupki yum yum ubawa  tyle że wietnamskie (polskie są fuj) i tym się na wypadach futrujemy.
Zdrowe toto nie jest, ale mi smakuje. 

Kebab to nie fast food, kebab to najzdrowsze jedzenie z takich sklepików ale nie w Polsce.
Zupki sztucznej nigdy bym nie zjadła, nawet jak umierałabym z głodu.

uii napisał(a):Wole sajgonki, wołowine z bambusowymi kiełkami, zupe gulaszową, zapiekanki z pieczarkami itp. 
Ale to wszędzie ginie, pod nawałnicą kebabu.

Zapiekanka z pieczarkami, to jest fast food i bardzo dobrze, że chińskie śmieciowe jedzenie ginie, tak jak i zapiekanki.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

O zapiekanek proszę nie obrażać.
Odpowiedz

Ja ich nie obrażam, tylko stwierdzam fakty, bo do nich używa się tylko produktów odgrzewanych i sztucznych. fizja11

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(30-06-2024, 14:19 )hogan napisał(a):  
(29-06-2024, 18:57 )uii napisał(a):   Mc donaldy, kebaby i inne śmieci.

Ostatnio nabyłem zupki yum yum ubawa  tyle że wietnamskie (polskie są fuj) i tym się na wypadach futrujemy.
Zdrowe toto nie jest, ale mi smakuje. 

Kebab to nie fast food, kebab to najzdrowsze jedzenie z takich sklepików ale nie w Polsce.
Zupki sztucznej nigdy bym nie zjadła, nawet jak umierałabym z głodu.

uii napisał(a):Wole sajgonki, wołowine z bambusowymi kiełkami, zupe gulaszową, zapiekanki z pieczarkami itp. 
Ale to wszędzie ginie, pod nawałnicą kebabu.

Zapiekanka z pieczarkami, to jest fast food i bardzo dobrze, że chińskie śmieciowe jedzenie ginie, tak jak i zapiekanki.
Są rzeczy smaczne i nie smaczne. 
Chińskie żarcie zawsze jest o niebo lepsze od made in USA.
nawet ogrzewane i z dodatkami.
To wszystko sprawa gustu poresztom ubawa
Ty już pewnie masz turecko-niemiecki smak to ci kebab pasi ubawa jak i wielu innym. 
'Gront, że mięcho w tym' jak mi jeden pan zapodał. 

A w produktach naturalnych też są niezdrowe składniki, trucizny, nawet w kartoflach, soja 
Zawiera fito-estrogen...... . 
Nie wszystkie 'E xxx' są szkodliwe.
Ja się nie napije, nie zjem czegoś ze słodzikiem, bo mi rośnie w gębie,
mój organizm sam wie co mu pasi. 
ubawa

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Wyciągasz pochopne wnioski.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Śmieciowe jedzenie to są chińskie zupki w proszku.
Takie z chińskich restauracji chyba bywa dobre jakościowo.
Odpowiedz

(05-07-2024, 9:11 )bonaparte napisał(a):  Śmieciowe jedzenie to są chińskie zupki w proszku.
Takie z chińskich restauracji chyba bywa dobre jakościowo.
Nie może być dobre, bo jest z produktów, które są nieznanego pochodzenia, bo na pewno nie z Chin.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości