Ocena wątku:
  • 15 głosów - średnia: 2.8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Polityka jest porypana

(10-02-2024, 22:53 )hogan napisał(a):  Orzeszki ziemne też więc warzywo, bo rosną identycznie jak ziemniaki ubawa2

[Obrazek: orzeszki-ziemne-w-konewce-zestaw-do-uprawy.jpg]

No widzisz, wszyscy uważają je za coś innego, a powinny być traktowane jak warzywa oczko
Odpowiedz

O jena, jak Ty mnie wkurzasz tymi debilnymi linkami! Forum to nie linkarnia lecz forum DYSKUSYJNE, gdzie każdy ma wiedzę
i pisze to co wie. Dla mnie takie linki to żaden poparcie na cokolwiek, zrozum to w końcu!

Jesz kolbę kukurydzy, czy liście kukurydzy! ubauba5 ubauba5 ubauba5 

To, z czego wysiewasz, to NASIONO!
Kukurydzę siejesz z nasion, które też jadasz, tak samo jak pomidor!
A jak widzisz, kukurydza nie jest kuźwa owocem do diaska![Obrazek: icon_twisted.gif]

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(12-02-2024, 22:19 )hogan napisał(a):  O jena, jak Ty mnie wkurzasz tymi debilnymi linkami! Forum to nie linkarnia lecz forum DYSKUSYJNE, gdzie każdy ma wiedzę
i pisze to co wie. Dla mnie takie linki to żaden poparcie na cokolwiek, zrozum to w końcu!

Jesz kolbę kukurydzy, czy liście kukurydzy! ubauba5 ubauba5 ubauba5 

To, z czego wysiewasz, to NASIONO!
Kukurydzę siejesz z nasion, które też jadasz, tak samo jak pomidor!
A jak widzisz, kukurydza nie jest kuźwa owocem do diaska![Obrazek: icon_twisted.gif]
U nas tradycyjnie to co słodkie , co rośnie na drzewie krzaku krzewince to owoc.
U innych narodów moze być nieco odmiennie. A u 'Uni' jeszcze 'inakszej' biologiczniej chyba ubawa

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

No też niekoniecznie, bo znam ludzi, co ziemniaki jedzą z cukrem, czyli placki boisie

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(14-02-2024, 21:48 )hogan napisał(a):  No też niekoniecznie, bo znam ludzi, co ziemniaki jedzą z cukrem, czyli placki boisie
Ależ wszyscy jedzą z cukrem ubawa  A ty z czymm to jesz?  Z fasolą i brokułami, z pastą rybną?

boisie ubauba4

Odpowiedz

Popijam szklanką zimnego mleka. Na Suwalszczyźnie nie znam nikogo kto by jadł ziemniaki na słodko.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(15-02-2024, 4:18 )hogan napisał(a):  Popijam szklanką zimnego mleka. Na Suwalszczyźnie nie znam nikogo kto by jadł ziemniaki na słodko.
Pisałaś o plackach chyba ziemniaczanych...

Cytat:ziemniaki jedzą z cukrem, czyli placki 

Odpowiedz

Czego nie rozumiesz... no o ziemniakach pisałam, czyli o plackach ziemniaczanych i o tym, że ja placki ziemniaczane, czyli ziemniaki
popijam mlekiem. No i o tym pisałam, że wielu je ziemniaki z cukrem. Placki ziemniaczane, to same ziemniaki.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(15-02-2024, 18:26 )hogan napisał(a):  Czego nie rozumiesz... no o ziemniakach pisałam, czyli o plackach ziemniaczanych i o tym, że ja placki ziemniaczane, czyli ziemniaki
popijam mlekiem. No i o tym pisałam, że wielu je ziemniaki z cukrem. Placki ziemniaczane, to same ziemniaki.
No to mamy jasność.  ubawa
Ja placki jadam z cukrem , z cukrem i ze śmietaną,  z miodem , ale i gulasz wegierski jest ok do placków. ubawa
Z mlekiem ni. Fuj.

Natomiast kartofli nie słodzę zasadniczo ubawa  momo wielu form podania. ubawa
Oprucz ogniskowych najlepsze są 'w mundurkach' z 'gziką' masełkiem i solą. ubawa

Odpowiedz

Jak lubisz mleko, to popij kiedy mlekiem, przekonasz się, że to bardziej smakuje niż na słodko.
Ja na słodko próbowałam, to mnie zemdliło.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości