Ocena wątku:
  • 44 głosów - średnia: 2.82
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wybory 23. czy ktoś rozumie programy?

(28-08-2023, 16:52 )uii napisał(a):  
(28-08-2023, 15:24 )piotr napisał(a):  
(28-08-2023, 15:19 )uii napisał(a):  
(28-08-2023, 14:51 )piotr napisał(a):  kandydat skazany prawomocnym sądem nie może być urzędnikiem państwowy i posłem.
To o czym piszesz?
Za komuny była rehabilitacja partyjna.
Czy proponujesz nową formę rehabilitacji?

Po to był dekret dudy, by nie było prawomocnego wyroku, nawet łamiąc zasady prawa łaski (Grudzień 2015: nie można uniewaznić wyroku przed jego wydaniem)
O tym co było i po co  było,    pisze. 
Teraz jest Źle.   
Sędziowie komuniści i bajzel wywołany prubami , zaradzenia temu.

Nic nie proponuje, jest  pat  i same złe rozwiązania , za cienki jestem w tej kwesti, zeby coe proponować.
Prawo nie zna stanu patowego.. zabił tylko trochę, ukradł tylko trochę.. oszukał tylko trochę???
Okradne cie tylko trochę.. zgadzasz się?
Spróbuj, najwyżej troszkę ci wpie...le  :-P

Prawo bywa złe. 

Pomysl gdybym ja i cała reszta obywateli , działali tylko zgodnie z prawwe w latach 80 i potem.
Do dzieŚ w tym MDK  byś odwalał akademie na cześć jskiegoś komucha.
No to pojdziesz za pobicie..
Rozumiesz teraz?

Prawo twarde ale prawo..  równe dla wszystkich.. 
dura lex sed lex.
Jaki kombatant, jak kurdupel.
chcesz order czy partia już dała.
Skoro prawo nie dotyczy świń orwelowskich ,to przestaje być prawem a jest dyktaturą świń orwelowskich.

A tak na marginesie.. nie ty jeden żyłeś za komuny
Odpowiedz

(28-08-2023, 17:13 )piotr napisał(a):  A tak na marginesie.. nie ty jeden żyłeś za komuny
To pewnie i ty łamałeś prawo. ubawa2
A teraz mi tu 'Durasz lex' bo ci pasi do ***** pis .
A to nadal to samo prawo złe i te same komuchy w togach.

Ubaw po pachy.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

(28-08-2023, 17:30 )uii napisał(a):  
(28-08-2023, 17:13 )piotr napisał(a):  A tak na marginesie.. nie ty jeden żyłeś za komuny
To pewnie i ty łamałeś prawo. ubawa2

Ubaw po pachy.
potrafisz być poważny czy mam poczekać aż wytrzeźwiejesz?
Mi to w sumie lotto.

Tracisz swój i mój czas.
Odpowiedz

(28-08-2023, 17:38 )piotr napisał(a):  Tracisz swój i mój czas.
Ja niekoniecznie.  
Jeszcze się czymś różnimy.

Ty piszesz do osoby, pouczasz, przekonujesz,  zarzucasz niezrozumie, czy wręcz głupotę.

A ja nie piszę DO CIEBIE. Reaguje na twoje posty, porady, pouczenia, poglądy,
ale pisze do tych co cztają i niekoniecznie tu piszą.

Odpowiedz

(28-08-2023, 18:03 )uii napisał(a):  
Ja niekoniecznie.  

Ty piszesz do osoby, pouczasz, przekonujesz,  zarzucasz niezrozumie, czy wręcz głupotę.

hahahah

"uii napisał(a):[url=http://kordialne.cba.pl/Temat-Wybory-23-czy-kto%C5%9B-rozumie-programy?pid=176391#pid176391][/url]
(55 minut(y) temu)piotr napisał(a): napisał(a):A tak na marginesie.. nie ty jeden żyłeś za komuny
To pewnie i ty łamałeś prawo. [Obrazek: XTzzZ9i.gif]

Ubaw po pachy.
"

Powtarzam,, tracisz mój czas.. od teraz ignoruje Twoje posty
Odpowiedz

(28-08-2023, 18:11 )piotr napisał(a):  
(28-08-2023, 18:03 )uii napisał(a):  
Ja niekoniecznie.  

hahahah

"uii napisał(a):[url=http://kordialne.cba.pl/Temat-Wybory-23-czy-kto%C5%9B-rozumie-programy?pid=176391#pid176391][/url]
(55 minut(y) temu)piotr napisał(a): napisał(a):A tak na marginesie.. nie ty jeden żyłeś za komuny
To pewnie i ty łamałeś prawo. [Obrazek: XTzzZ9i.gif]

Ubaw po pachy.
"

Powtarzam,, tracisz mój czas.. od teraz ignoruje Twoje posty
A tera to nie kumam sensu tego  cytatu, ale mniejsza nie muszę.

Rozumiem ze ignorujesz . A ignoruj z Bogiem , niech cię wspiera w postanowieniu.

Odpowiedz

Jak wspomniałem wcześniej, nie będę głosował z dwóch powodów: jestem emigrantem oraz brak partii, która reprezentowałaby moje poglądy.
Oczywiście, nigdy nie znajdzie się partia, która reprezentowałaby nas w 100 %. To zwyczajnie niemożliwe. 
Kłopot ze mną polega na tym, że żadna partia nie jest kompatybilna z moimi poglądami nawet w 1/4. Żadna! Gdyby to było 50-60% to jeszcze można liczyć na mój głos, ale 20% to trochę za mało, by jedne śmieci zastąpić drugimi. Bym, chcąc zniszczyć dżumę, chciał zagłosować na cholerę.

Mówią: "załóż sobie własną partię i wystartuj". Tu problem polega na tym, że nie ma zbyt wielu obywateli, którzy mieliby chociaż podobne do moich poglądy, więc nie będę zakładał partii dla kilkuset osób, bo to bez sensu.

Więc jedynym wyjściem dla mnie jest olanie wyborów. Zaznaczam, że dla mnie, bo innych zachęcam do pójścia na wybory, jeśli zgadzają się, chociaż w części, z programem jakiejś partii.

Nie widzę żadnych argumentów, które przekonałyby mnie do pójścia na wybory.
Odpowiedz

(04-09-2023, 16:03 )polliter napisał(a):  Jak wspomniałem wcześniej, nie będę głosował z dwóch powodów: jestem emigrantem oraz brak partii, która reprezentowałaby moje poglądy.
Oczywiście, nigdy nie znajdzie się partia, która reprezentowałaby nas w 100 %. To zwyczajnie niemożliwe. 
Kłopot ze mną polega na tym, że żadna partia nie jest kompatybilna z moimi poglądami nawet w 1/4. Żadna! Gdyby to było 50-60% to jeszcze można liczyć na mój głos, ale 20% to trochę za mało, by jedne śmieci zastąpić drugimi. Bym, chcąc zniszczyć dżumę, chciał zagłosować na cholerę.

Mówią: "załóż sobie własną partię i wystartuj". Tu problem polega na tym, że nie ma zbyt wielu obywateli, którzy mieliby chociaż podobne do moich poglądy, więc nie będę zakładał partii dla kilkuset osób, bo to bez sensu.

Więc jedynym wyjściem dla mnie jest olanie wyborów. Zaznaczam, że dla mnie, bo innych zachęcam do pójścia na wybory, jeśli zgadzają się, chociaż w części, z programem jakiejś partii.

Nie widzę żadnych argumentów, które przekonałyby mnie do pójścia na wybory.
No dobra super uzasadnienie. 

''chcąc zniszczyć dżumę, chciał zagłosować na cholerę'' 

Pod tym bym się podpisał nawet.
Ale dasz radę opisać. 
Jaki mniej więcej  partia powinna mieć program, 
żebyś mogł go poprzeć, czy to głosując , czy propagujwc słownie.

Bo wszyscy narzekamy i wyklinamy, '''sie nam niepodoba'''
Ale czego chcemy?
Wiemy czego chcemy?

Odpowiedz

U mnie jest tak samo, każdy coś ma i tego co bym chciała i tego, czego bym nie chciała.
Jak ktoś wypunktuje wszystkie opcje, to odpowiem co chcę a czego nie chcę.
Jedno wiem na pewno, domagam się co najmniej 10x surowszych kar za znęcanie się nad zwierzętami.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Cytat:Ale dasz radę opisać. 
Jaki mniej więcej  partia powinna mieć program, 
żebyś mogł go poprzeć, czy to głosując , czy propagujwc słownie.

To byłoby trudne, bo czasami chodzi o ważne sprawy, a czasami o drobiazgi (znaczy dla wszystkich to drobiazgi, a dla mnie mogą to być, chociaż nie muszą, ważne sprawy).
Ogólnie, program powinien opierać się o liberalizm ekonomiczny, prawny, społeczny, religijny, kulturowy itp. Ale oczywiście, liberalizm nie jest lekarstwem na wszystkie problemy i zdaję sobie z tego sprawę.
Jednoznaczna postawa wobec kwestii, które dla polityka są z góry skazane na niepowodzenie, więc nawet się za to nie zabierają, bo wiedzą, że dostaną od wyborców kopa, a ja właśnie takich przedstawicieli bym chciał. Nikt normalny (czyli taki który chce wygrać wybory) nie będzie w Polsce ukracał roli Kościoła, nie skupi się na eutanazji, aborcji, likwidacji rozdawnictwa, poprawności politycznej (jest też prawicowa i narodowa poprawność polityczna, nie tylko lewicowa), nazywaniu rzeczy po imieniu, finansowaniu służby zdrowia i ZUSu, które nie mają żadnego sensu, poza kumulowaniem biurokracji, z której nie ma żadnego pożytku...

Jest tego multum, więc nawet jakbym bardzo chciał, to nie potrafię wszystkiego wypisać, bo jak napisałem, czasami chodzi o ważne sprawy, a czasami tylko o drobnostki, które często irytują mnie bardziej niż te ważne sprawy.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości