Ocena wątku:
  • 44 głosów - średnia: 2.82
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wybory 23. czy ktoś rozumie programy?

(27-08-2023, 15:57 )polliter napisał(a):  Jeśli istnieje ktoś taki jak ja (to znaczy o takich poglądach, a nie brat bliźniak), to zdecydowanie nie ma na kogo głosować.
Uważam się za liberała. Z jednej strony wszystkie partie wycierają sobie mordy tym, że są liberalne, a z drugiej, również wszystkie partie, wypominają innym partiom właśnie liberalizm. Czyli liberalizm jest dobry, ale jednocześnie zły. Chodzi oczywiście o wolność jednostki, ale ta jednostka nie może być zbyt wolna, bo politycy wtedy nie zarobią, a jeszcze takiej jednostce zaczną jakieś głupoty do głowy przychodzić, więc lepiej słowa "liberalizm" używać raz jako zaletę, a raz jako największą wadę. Tak robią wszystkie partie. Wszystkie.

Dlatego nie ma na kogo głosować, bo nie ma prawdziwie liberalnej partii. Tusk zaczynał w partii, która w nazwie miała liberalizm (KLD) i to wszystko, bo obok liberalizmu nawet nie stała, Konfederacja jest niby najbardziej liberalna, ale jednocześnie do cna katolicka i konserwatywna, co w naturalny sposób godzi w wolność jednostki, Partia Lewicy jest bardzo liberalna w stosunku do mniejszości, ale jednocześnie zapomina o wolności większości.

Oczywistą oczywistością jest to, że koniecznie trzeba wywalić PiS, ale czy cena za to nie będzie zbyt wysoka?

Ja głosował nie będę, bo odebrałem sobie prawa wyborcze. Uważam, że polonia, czyli Polacy mieszkający i pracujący zagranicą, powinna mieć zakaz głosowania poza granicami kraju (za wyjątkiem Polaków przebywających na delegacjach, turystycznie itp.). Wiem, że mam prawa wyborcze, ale w imię własnych zasad sam się ich pozbawiam, bo nie mam moralnego prawa urządzać życia ludziom w kraju, w którym nie mieszkam. Popisać i ponarzekać na forach, w rozmowach, na Facebooku mogę, ale głosować nie zamierzam, bo uważam, że mi nie wolno (chociaż prawnie mi wolno).

To tyle z mojej strony. Dziękuję za uwagę.  zenetelme
Przeczytałem uważnie , z głosowaniem poloni chyba masz troche racj,
z drugiej strony , z dala czesto sie widzi wyraźniej.
I mniej podlega odmózgowieniu przez obie strony. Nie znam tych ludzi to ocenic trudno.
Pisu kompletnie nima na co zamienić. Jak go dziś zmiecie ,
to bedzie Burdel z kilkoma walczącym Alfonsami, Koszmar !

Z liberalizmu najbardziej mi brak, handlarzy na ulicach , z miast porobili bezludne 'Mordory' banki co krok, ubezpieczenia i Komórkownie. 
Kazdy powinien mieć prawo do handlu, usług, małej produkcji.
Do pewnej granicy bez podatku i bez żadnych papierów.

Kościół mnie deko wkur... Ale wojna z nim raczej mu pomaga.
Powinno sie zmilknąć , niezauważać i zmalał by do właściwego wymiaru.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Taka mała ciekawostka wyborcza się dzisiaj pojawiła- Roman Giertych wystartuje w wyborach do sejmu z tego samego okręgu, z którego wystartuje Jarosław Kaczyński... Giertych będzie startował z listy KO ubauba8
Odpowiedz

Milczeć już się da, bo pis myśli, że jak milczą to oni mogą..
Kościól to samo, prolive to samo.. terror przejął rządy..

P:oxwalanie na dalsze rządy pis to rozmontowanie gospodarki i ZUS..

I tak będziemy spłacali już kilka dekad rozdawnictwo PIS..
Odpowiedz

(27-08-2023, 18:35 )Traf napisał(a):  Taka mała ciekawostka wyborcza się dzisiaj pojawiła- Roman Giertych wystartuje w wyborach do sejmu z tego samego okręgu, z którego wystartuje Jarosław Kaczyński... Giertych będzie startował z listy KO  ubauba8
OJ to bedzie się działo.. Prawnik od przekrętów Srebrnej kontra Właściciel Srebrnej..

Super.
Odpowiedz

(27-08-2023, 18:43 )piotr napisał(a):  Milczeć już się da, bo pis myśli, że jak milczą to oni mogą..

E-taaam, nie przekonałeś mnie  ubawa2  slyszet na okrągło kilka lat.
Znieczuliłem się.  zenetelme

Odpowiedz

Kolega się znieczulił tak jak ja, ale na propagandę sukcesu sączoną nam do uszu przez PiS...
Prawdziwy stan finansów państwa poznamy dopiero, kiedy ktoś inny je przejmie...
Odpowiedz

Mi już w ogóle nie chce się o tym gadać i jak się wkurzę, to wyniosę się gdzieś, gdzie nie będzie żadnego człowieka ani
żadnych rządów, tylko prawo natury.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(27-08-2023, 18:51 )uii napisał(a):  
(27-08-2023, 18:43 )piotr napisał(a):  Milczeć już się da, bo pis myśli, że jak milczą to oni mogą..

Znieczuliłem się. czysz zenetelme
ja zwalczam pis od 2003 roku.. powiedzmy pełna rocznica.. Możesz sie znieczulać ale nie zaprzeczysz , że każdy rząd pis to malwersacje i przekroczenia uprawnień
Odpowiedz

(27-08-2023, 20:53 )piotr napisał(a):  
(27-08-2023, 18:51 )uii napisał(a):  

Znieczuliłem się. czysz zenetelme
ja zwalczam pis od 2003 roku.. powiedzmy pełna rocznica.. Możesz sie znieczulać ale nie zaprzeczysz , że każdy rząd pis to malwersacje i przekroczenia uprawnień

A poco? ........ każdy rząd to malwersacje i przekroczenia ..... wg mej oceny PIS mniej kradnie. Tyle

Odpowiedz

(27-08-2023, 21:15 )uii napisał(a):  wg mej oceny PIS mniej kradnie. Tyle

Uznam to jako żart fizja11

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości