09-12-2014, 14:24
Co wiemy na temat oczu? Są z pewnością czymś niespotykanym i wyjątkowym, wiemy, że gdy są niesprawne, to ciężko jest żyć.
Natomiast jaki wpływ mają kolory oczu na innych ludzi?
Jako ciekawostkę napiszę, że wbrew pozorom i dość częstym opiniom jak dotychczas uważano, to piwny kolor oczu budzi najwięcej
zaufania. Najczęściej spotykamy opinię, że to niebieskie mają takie walory lecz niebieskie uznano za oczy bystre i mniej podatne
na sugestie innych, powodujące, że człowiek, który posiada niebieski kolor oczu, jest niezależny, kontrowersyjny i zaradniejszy w życiu.
Ludziom z piwnymi oczyma natomiast, szybciej jesteśmy w stanie zaufać.
Natomiast jaki wpływ mają kolory oczu na innych ludzi?
Jako ciekawostkę napiszę, że wbrew pozorom i dość częstym opiniom jak dotychczas uważano, to piwny kolor oczu budzi najwięcej
zaufania. Najczęściej spotykamy opinię, że to niebieskie mają takie walory lecz niebieskie uznano za oczy bystre i mniej podatne
na sugestie innych, powodujące, że człowiek, który posiada niebieski kolor oczu, jest niezależny, kontrowersyjny i zaradniejszy w życiu.
Ludziom z piwnymi oczyma natomiast, szybciej jesteśmy w stanie zaufać.

Wiem za to jedno! Całe życie chciałam mieć piwne oczy, bo moja mama ma piwne ale odziedziczyłam po tacie niebieskie.

Moim zdaniem ta teza troche naciągana , bo znam wiele osób z różnymi kolorami oczu i mogłabym bez zastanowienia zaufać .... :wink: