Kordialne
Oczy - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: POGLĄDY (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Dział: Anomalia/ logika/ fama (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=183)
+--- Wątek: Oczy (/showthread.php?tid=921)

Strony: 1 2

Oczy - hogan - 09-12-2014

Co wiemy na temat oczu? Są z pewnością czymś niespotykanym i wyjątkowym, wiemy, że gdy są niesprawne, to ciężko jest żyć.

Natomiast jaki wpływ mają kolory oczu na innych ludzi?

Jako ciekawostkę napiszę, że wbrew pozorom i dość częstym opiniom jak  dotychczas uważano, to piwny kolor oczu budzi najwięcej
zaufania. Najczęściej spotykamy opinię, że to niebieskie mają takie walory lecz niebieskie uznano za oczy bystre i mniej podatne
na sugestie innych, powodujące, że człowiek, który posiada niebieski kolor oczu, jest niezależny, kontrowersyjny i zaradniejszy w życiu.
Ludziom z piwnymi oczyma natomiast, szybciej jesteśmy w stanie zaufać.

RE: Oczy - martin - 09-12-2014

jednym słowem kolor oczów odzwierciedla charakter człowieka , nigdy bym nie pomyślał ze to prawda.

RE: Oczy - Siwy - 09-12-2014

(09-12-2014, 14:24 )hogan napisał(a):  Co wiemy na temat oczu? Są z pewnością czymś niespotykanym i wyjątkowym, wiemy, że gdy są niesprawne, to ciężko jest żyć.

Natomiast jaki wpływ mają kolory oczu na innych ludzi?

Jako ciekawostkę napiszę, że wbrew pozorom i dość częstym opiniom jak  dotychczas uważano, to piwny kolor oczu budzi najwięcej
zaufania. Najczęściej spotykamy opinię, że to niebieskie mają takie walory lecz niebieskie uznano za oczy bystre i mniej podatne
na sugestie innych, powodujące, że człowiek, który posiada niebieski kolor oczu, jest niezależny, kontrowersyjny i zaradniejszy w życiu.
Ludziom z piwnymi oczyma natomiast, szybciej jesteśmy w stanie zaufać.

W zasadzie jestem w stanie się z tym zgodzić.
Powiem więcej, święta prawda.
No i dodam że to że jesteśmy w stanie komuś o piwnych oczach szybcoej zaufać to fakt, ale czy słusznie??? to już inna sprawa.

RE: Oczy - hogan - 09-12-2014

Ja nie wiem jaka jest w tym prawda ale ponoć tak stwierdzili naukowcy. ubawa2 Wiem za to jedno! Całe życie chciałam mieć piwne oczy, bo moja mama ma piwne ale odziedziczyłam po tacie niebieskie. wsydzamsie

RE: Oczy - Siwy - 09-12-2014

(09-12-2014, 15:53 )hogan napisał(a):  Ja nie wiem jaka jest w tym prawda ale ponoć tak stwierdzili naukowcy. ubawa2 Wiem za to jedno! Całe życie chciałam mieć piwne oczy, bo moja mama ma piwne ale odziedziczyłam po tacie niebieskie. wsydzamsie

To tak jak ja. Nie wiem jakie miała mama. :buzki:

To skąd wiesz, że nie po mamie? ubawa2

RE: Oczy - DRODA25 - 09-12-2014

Tego. to. ja. nie. wiedzialam. wiem. natomiast. ze. w. zyciu. moim. wiele ludzi. mi. zaufalo. i. przekonali. sie. ze. warto. nigdy. nie. zawiodlam.nikogo

JA. MAM. PIWNE. OCZY. I. DLUGIE. RZESY. PO. MOIM OJCU. helous

Ja też kcem piwne oczy  wsydzamsie

RE: Oczy - DRODA25 - 09-12-2014

No wreszcie uruchomili int. w sieci moge pisac z laptopa :radocha:

Izunia i bez piwnych oczu z pewnością można Tobie zaufać ends Moim zdaniem ta teza troche naciągana , bo znam wiele osób z różnymi kolorami oczu i mogłabym bez zastanowienia zaufać .... :wink:

RE: Oczy - mysz - 09-12-2014

Jak to mówią oczy piwne, życie dziwne...ja mam piwne
ale najbardziej podobają mi się oczy ZIELONEubawa