Liczba postów: 1,418
Liczba wątków: 50
Reputacja:
269
Pytanie raczej do kobiet ponieważ mają lepsze wyczucie kolorów i estetyki.
W pomieszczeniu gdzie są nowoczesne meble ze srebrnymi dodatkami(uchwyty do mebli...)
Jest dużo dodatków (zegary,ramy obrazów,rzeźby..),które mają elementy koloru mosiądzu.
-:Czy to można łączyć ze sobą??? bo nie wiem.
Meble-jasne drewno.
Dodatki-ciemne drewno.
Help..!
Daj, ać ja pobruczę, a ty poczywaj.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
A nie mógłbyś jakiegoś zdjęcia zrobić? Chociaż częściowo, tak aby było widać te wszystkie dodatki razem.
Ogólnie, od lat już panuje moda, że można drewno jasne z ciemnym mieszać i złoto ze srebrem ale tu chodzi
o mosiądz a więc sprawa wygląda trochę inaczej. Pomogę na pewno ale muszę to widzieć.
Dużo zależy od tego, jak jedno z drugim będzie harmonizowało a resztę można uzupełnić dodatkami i światłem.
Na przykład, gdy masz zegar z ciemnego drewna i szafę z jasnego drewna, do tego tace z mosiądzu i klosze
w kolorze srebra, to tu ciepła dodałyby na przykład, odcienie matowego niebieskiego i różu ale dymnego.
Można też iść na łatwiznę i wymienić uchwyty na takie aby pasowały do całości. Możliwości jest tyle, ile ludzi
na świecie.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Reputacja:
269
Dzięki.
..No to teraz już wiem wszystko.Te srebrne dodatki to mam takie zmatowione i połączę je z niewielką ilością tego mosiądzu.Oczywiście trochę odgracę aby za dużo nie było przedmiotów niepotrzebnych.
Reputacja:
269
(19-07-2020, 20:07 )hogan napisał(a): Zrób fotkę, doradziłabym Ci więcej. Jak nie chcesz publicznie to na fejsie, bo tu link nie przejdzie. 
Za bardzo prywatny jestem.Nie będę się ujawniał.Ale już wiem o co chodzi.