Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 2.89
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wrażliwość

Nie bój się, Gdynia to tylko duża wioska i każdy, każdego zna. Ale nie w tym sęk, on miał przy sobie tekturkę
z napisem, że stracił dom i pracę a co było wierutnym kłamstwem.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(08-01-2023, 5:58 )hogan napisał(a):  Nie bój się, Gdynia to tylko duża wioska i każdy, każdego zna. Ale nie w tym sęk, on miał przy sobie tekturkę
z napisem, że stracił dom i pracę a co było wierutnym kłamstwem.

Widziałam go chyba w Sopocie, przed covidem. Elegancki i czysty... spod rękawa widać było złocony zegarek a spod rozpiętej koszuli widać było złoty łańcuch...gostek tak przed pięćdziesiątką.
Tylko że na tekturce pisało że ma chorego syna i stracił pracę, więc albo zmienił taktykę albo ktoś poszedł w jego ślady.
 Ale ja nie o tym.
Nie pisz, że Gdynia to duża wioska. Licząc od Cisowej do Orłowa to prawie 15 km.
Popatrz na Sopot, "Perła Bałtyku" ale jak się od opery rozpędzisz to  wylądujesz na molo a jak po drodze skręcisz lewo - to trafisz na pole z burakami.  To dopiero wiocha !

Niektórzy aby żyć- muszą narodzić się po raz drugi...
Odpowiedz

Ten chyba jest w starszym wieku, bo z pięćdziesiątkę to on raczej miał już z 20 lat temu. No nie wiem.
A napis nie pamiętam dokładnie czy taki miał jak podałam, mogę się mylić ale coś o stracie i dzieciach na pewno.

Co do Gdyni, e tam gadasz... jak rowerem się rozpędziłam, to też całą przejechałam ubawa2
A Sopot to tylko taki łącznik między Gdańskiem i Gdynią.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(09-01-2023, 15:25 )hogan napisał(a):  Co do Gdyni, e tam gadasz... jak rowerem się rozpędziłam, to też całą przejechałam ubawa2
A Sopot to tylko taki łącznik między Gdańskiem i Gdynią.
Chyba tylko od Placu Kaszubskiego  do Prezydium na Wzgórzu ?   laie

Niektórzy aby żyć- muszą narodzić się po raz drugi...
Odpowiedz

Oj nie Kochaniutka, dawniej śmigałam wszędzie rowerem. Jeździłam nawet z Gdyni na Mazury w jeden dzień. ubawa2
A z Gdyni codziennie do Gdańska przez Sopot, raptem 20 minut jazdy.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości