Kordialne
Historia człowieka - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: POGLĄDY (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Dział: Polityka/ historia (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=29)
+--- Wątek: Historia człowieka (/showthread.php?tid=7047)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RE: Historia człowieka - hogan - 19-10-2023

Nie musiały być Anunaki i raczej nie były, tylko o wiele bardziej wcześniejsze ludy a Anunaki pewnie wszystko od innych też zerżnęli, tak
jak teraz chrześcijaństwo. Od Anunaków wiemy, że ludzkość powstała z jajka i wcale by to mnie nie zdziwiło ale jajka pewnie
były inne niż obecne u kury. Zakładam, że bardziej przypominały kokony a do kokonów właśnie, owady potrzebują krwi.
ZAŁÓŻMY, że Anunaki to nasi przodkowie, którzy po może tysięcznym kataklizmie na Ziemi, przenieśli się na inną Planetę.
Potem znów tu przybyli i stworzyli człowieka z jajka, no i z krwi rzecz jasna. A skoro przybyli znów na Ziemię, to ich nie
tylko krew ale i DNA jest nieziemskie. To wszystko ma jakiś sens, bo mogli opracować technologię stworzenia człowieka aby
ponownie powrócić i zaludnić Ziemię. Obecnie też naukowcy borykają się z problemem, jak przetransportować człowieka
na inną Planetę, tak aby w ogóle dożył końca podróży i też rozważali wysłanie zarodków z robotami, które to, zajęłyby
się zapłodnieniem in vitro.
Wszystko w jakiś sposób jest z sobą powiązane, bo przypomnę, iż nawet w biblii Maria została zapłodniona in vitro, czyli
tę metodę znano już od dawna.

RE: Historia człowieka - uii - 19-10-2023

(19-10-2023, 18:30 )hogan napisał(a):  Nie musiały być Anunaki i raczej nie były, tylko o wiele bardziej wcześniejsze ludy a Anunaki pewnie wszystko od innych też zerżnęli, tak
jak teraz chrześcijaństwo. Od Anunaków wiemy, że ludzkość powstała z jajka i wcale by to mnie nie zdziwiło ale jajka pewnie
były inne niż obecne u kury. Zakładam, że bardziej przypominały kokony a do kokonów właśnie, owady potrzebują krwi.
ZAŁÓŻMY, że Anunaki to nasi przodkowie, którzy po może tysięcznym kataklizmie na Ziemi, przenieśli się na inną Planetę.
Potem znów tu przybyli i stworzyli człowieka z jajka, no i z krwi rzecz jasna. A skoro przybyli znów na Ziemię, to ich nie
tylko krew ale i DNA jest nieziemskie. To wszystko ma jakiś sens, bo mogli opracować technologię stworzenia człowieka aby
ponownie powrócić i zaludnić Ziemię. Obecnie też naukowcy borykają się z problemem, jak przetransportować człowieka
na inną Planetę, tak aby w ogóle dożył końca podróży i też rozważali wysłanie zarodków z robotami, które to, zajęłyby
się zapłodnieniem in vitro.
Wszystko w jakiś sposób jest z sobą powiązane, bo przypomnę, iż nawet w biblii Maria została zapłodniona in vitro, czyli
tę metodę znano już od dawna.
Załóżmy
i noge przełóżmy
Przez grzbiet i jedźmy na psie
W dal siną , gdzie gwiazdy, rozgwiazdy , kij wie 
Wiatr dyma Sloneczny w nasz żagiel i  jak na Hawajach...
Ło matko zgubiłem swe jaja!
Upadnom na ziemie
Urodzi się plemie
Rudego mieć bedzie przywódce
A bredzę dziś, jak po wódce ! ubawa

Mówiłem , mówiłem, nie mogę w kosmos bez ka ka kasku !

Idem do kuchni tam jakaś folia aluminiowa była, 
-ka kapusta byla owinięta bodaj, to przypasi. 
Głowe se folią okrece, bo strumień Kwarków lubieżnych z Dzety Tau seti mi rezonuje z płatem skroniowym i lewe ucho od tego opada jak spanielowi.
Jezu... już mi sięga do cycka.
Lece.

RE: Historia człowieka - Traf - 20-10-2023

@hogan wiesz co to są stadia rozwojowe ludzkiego płodu?
To jest proces, w którym działa instrukcja, jak zbudować człowieka.
Ta instrukcja ma pewne wady, bo są w niej kroki zupełnie niepotrzebne z punktu widzenia najszybszej budowy gotowego produktu, a jednak one są,
bo tak są budowane wszystkie organizmy. Niedoskonałość tej instrukcji świadczy dobitnie o tym, że żaden informatyk, czy inny obcy, jej nie układał.
Myślę, że kiedyś ludzie tą instrukcję poprawią, ale wtedy ludzkość osiągnie kolejny stopień rozwoju i raczej ludzie przestaną być tym, czym są teraz,
a staną się chodzącymi komputerami z idealną pamięcią i najbardziej pożądanymi w przyszłości cechami fizycznymi.

RE: Historia człowieka - hogan - 20-10-2023

Nie wiem Uii co masz na myśli.

Traf, to nie ma znaczenia co mówi nauka, bo ona sama jest w powijakach. Każda możliwa koncepcja, jest możliwa.
Można się zdziwić jak nas natura zaskakuje.

RE: Historia człowieka - Traf - 20-10-2023

@hogan tu nawet nie chodzi o to, co mówi nauka, ale co mówią zdjęcia płodu w różnych etapach rozwoju...
Na przykład to:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ogon_u_człowieka

RE: Historia człowieka - uii - 20-10-2023

(20-10-2023, 2:50 )hogan napisał(a):  Nie wiem Uii co masz na myśli.
Mam na myśli , że wszystkie Anunaki, Neflim, kosmiczne jaja , ingerencje w genom ludzi
I cotam jeszcze to czysty wymysł . Spreparowany przez Denikinów, Stichinów i reszte tfurców.
Ludziska czytają książki, artykuły przekonani , że to cos prawdziwego.
Część autorów opiera się na wczesniejszych pomysłach i jest na tyle głupia, że
Mysli że na faktach.
Równie dobrze mozemy rozmawiać o Twardowskim na kogucie.

(20-10-2023, 10:43 )Traf napisał(a):  @hogan tu nawet nie chodzi o to, co mówi nauka, ale co mówią zdjęcia płodu w różnych etapach rozwoju...
Na przykład to:
No dobrze ale to nie zmienia faktu, że nie wiemy jak było kiedyś. Pewnie mieliśmy ogon zamiast kończyn.

Byliśmy jak jaszczury a jaszczury też składają jajka.

uii napisał(a):
(Dzisiaj, 02:50)hogan napisał(a): napisał(a):Nie wiem Uii co masz na myśli.
Mam na myśli , że wszystkie Anunaki, Neflim, kosmiczne jaja , ingerencje w genom ludzi
I cotam jeszcze to czysty wymysł . Spreparowany przez Denikinów, Stichinów i reszte tfurców.
Mysli że na faktach.

No dobrze ale skądś się wzięliśmy i na pewno nie byliśmy tacy jak teraz ani jak małpoludy.

(20-10-2023, 15:21 )hogan napisał(a):  
(20-10-2023, 10:43 )Traf napisał(a):  @hogan tu nawet nie chodzi o to, co mówi nauka, ale co mówią zdjęcia płodu w różnych etapach rozwoju...
Na przykład to:
No dobrze ale to nie zmienia faktu, że nie wiemy jak było kiedyś. Pewnie mieliśmy ogon zamiast kończyn.

Byliśmy jak jaszczury a jaszczury też składają jajka.

uii napisał(a):
(Dzisiaj, 02:50)hogan napisał(a): napisał(a):Nie wiem Uii co masz na myśli.
Mysli że na faktach.

No dobrze ale skądś się wzięliśmy i na pewno nie byliśmy tacy jak teraz ani jak małpoludy.
Ja myśle że byliśmy małpoludy , popatrz na mój awatar , tą samą małpę mam na ekranie komórki.
Jak kto pyta , to mówię ,że to dziadek . ubawa

Ale pofantazjować można .
Ja kiedyś  nawet napisałem kawałek książki w, której między innymi jest 
O starszej rasie , która przed zniknięciem z ziemi zapłodniła i ulepszyła małpoludy.
Jest o tym czemu ślad po ich cywilizacji nie został.
A nawet, jak powstało ich pismo i jak wyglądało ubawa 
jak bedzie nudno to moze opowiem co pamiętam , gdzies pewni lezy ten tekst najakimś dysku, w którymś
Nieczynnym lapku. ubawa

Myślę, że dopadła Ciebie pareidolia.
O książce chętnie więcej się dowiem, ja swojej nie odzyskam sadsmut3

(20-10-2023, 19:21 )hogan napisał(a):  Myślę, że dopadła Ciebie pareidolia.
O książce chętnie więcej się dowiem, ja swojej nie odzyskam sadsmut3
Pareid.... co za porypane słowo ubawa nie napisze tego, żeby sie koszmarek nie powielał.

Raczej nie . Od lat śledze wieści o uczeniu małp języka i innych ich ludzkich zachowań.
Jak tez usilne próby naukowców znalezienia różnicy zasadniczej miedzy homo sapiens a zwierzętami.
W 19 wieku był tych różnic kupa, w trakcie badań po kolei odpadały.
Dziś nie zostało zgoła nic.
Tak że raczej chodzi mi o pokrewieństwo umysłowe niż wizualne.
Mam też swoją prywatną teorię ewolucji i teorie pracy mózgu , inteligencji.
Kładzie wieksze znaczenie na chemie, neuroprzekaźniki , hormony, na emocje
i przedewszystkim motywacje. Elektryczne działanie neuronów ,
to co uważa się za myślenie, jest moim zdaniem drugorzędne , bardziej mechaniczne
Mało się różni od tego co robi procesor w Pcecie.