Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 21 głosów - średnia: 2.76
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Turystyka - przed wyjazdem

Czy gdy wybieracie się w nieznane miejsce próbujecie się dowiedzieć o nim jak najwięcej czy może wyruszacie na spotkanie "nieznanego" i wtedy próbujecie poznać nieznane miejsce?

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

U mnie raczej zawsze była ta druga wersja, nie znam miejsc w które jadę. Chyba że wcześniej coś mnie zaintersuje, na przykład niemieckie domki na drzewach(czyt. hotele), wtedy już z konieczności trzeba się zorientować o co chodzi. ubawa

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Staram się dowiedzieć jak najwięcej ubawa

Człowiek nie jest stworzony do klęski... Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać..

[Obrazek: 29upzx4.gif]
Odpowiedz

(26-07-2014, 7:49 )karbon napisał(a):  Czy gdy wybieracie się w nieznane miejsce próbujecie się dowiedzieć o nim jak najwięcej czy może wyruszacie na spotkanie "nieznanego" i wtedy próbujecie poznać nieznane miejsce?
U mnie zależy od fantazji. Jednak często, jak jadę w świat to orientuję się w temacie, rezerwuje hotele po drodze, a nawet kontaktuje się z przedstawicielem ambasady od spraw kulturalnych i otrzymuje wszystkie niezbędne informacje. Kiedyś attache z ambasady Hiszpanii jak usłyszał gdzie jadę rozpromienił się i powiedział, że tam się urodził - otrzymałem takie informacje jakich nie zdobyłbym z żadnego przewodnika
Odpowiedz

Ja w większości przypadków staram się wcześniej dowiedzieć jak najwięcej.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

(01-08-2014, 15:18 )karbon napisał(a):  Ja w większości przypadków staram się wcześniej dowiedzieć jak najwięcej.
Czyli podobnie jak ja, denerwuje mnie jak wracam i okazuje się, że przegapiłem jakowąś atrakcję tylko dlatego, że byłem tam z "bomby"
Odpowiedz

(26-07-2014, 7:49 )karbon napisał(a):  Czy gdy wybieracie się w nieznane miejsce próbujecie się dowiedzieć o nim jak najwięcej czy może wyruszacie na spotkanie "nieznanego" i wtedy próbujecie poznać nieznane miejsce?

Raczej czytam w internecie wszystko. Np. sprawdzam czy nie ma tam uchodźcvów czy np. jest gdzie wieczorem iść się napić piwa, albo jest blisko do jakiś atrakcji oczko
Odpowiedz

Zdecydowanie wolę najpierw poczytać. Czasami można natknąć się na rzeczy ciekawe, ale mało znane.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Czasem lepiej nie czytać za dużo o miejscu w który się wybiera, żeby nie zaspojlerować.

Najlepiej przynajmniej ja tak robię czasem sprawdzać wszystko na google map. Jak coś ma dużo gwiazdek warto to obejrzeć, a czasem są to miejsca gdzie nie ma ludzi.
Odpowiedz

Przeważnie wygląda to w ten sposób,że jadąc wywalam gały ze zdziwienia starając się tego nie okazywać.W niektórych przypadkach lepiej udawać mądrzejszego niż się jest w rzeczywistości.
Historię spotkanych miejsc studiuję po powrocie.Gdybym czytał wcześniej miało by to taki efekt jak rzucanie grochem o ścianę.
No chyba,że jadę w konkretne miejsce w ustalonym wcześniej celu.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości