Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 690
Reputacja:
592
Jadł ktoś z was kiedyś. Nie wydaję mi się, żeby w pociągach mieli dobrą kuchnie. Wątpie, żeby w pociągach byli zawodowi kucharze. Konduktorzy pewnie odgrzewają z mikrofali.
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
Tak jest.
Podobnie jak w samolotach.
Część mojej rodziny pracowała/pracuje przy przygotowywaniu potraw dla LOT-u. Dania są przygotowywane wcześniej przez kucharzy a w samolocie tylko odgrzewane. Na pokładzie nie ma kucharzy. Zamówione dania są podgrzewane i trafiają do klienta. Wszystko jest wcześniej "zrobione" na gotowo w LOT Catering.
Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 690
Reputacja:
592
W samolocie wszystko jest drogie, nigdy bym nie kupił jedzenia w samolocie. Raz widziałem jak obok mnie siedziała osoba i zamówiła lazanie, niezbyt dobrze wyglądała ta lazania.
Latam teraz tylko Ryanair i o ile loty są bardzo tanie i nawet mnie na nie stać, to jedzenie a nawet woda są kosmicznie drogie, przez co rzadko widzę żeby ktoś coś zamawiał. Raz się źle poczułem i kupiłem sobie wodę i z tego co pamiętam 4 Euro zapłaciłem, takie coś jak woda na pokładzie powinna być za darmo.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-10-2017, 1:47 przez
bonaparte.)
Liczba postów: 2,804
Liczba wątków: 49
Reputacja:
285
Zodiak: skorpion
Przed podróżą i w jej trakcie ogarnia mnie najczęściej tzw.rajzefiber i apetyt opuszcza.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Nie jem w podróży kupnych rzeczy, bo są paskudne. W pociągach, odradzam kupowania kawy czy herbaty, takiej
roznoszonej przez kogoś, oprócz Warsa, bo najczęściej, są to ludzie, współpracujący ze złodziejami.
Do napojów dosypują środków nasennych a potem okradają. Znam kilka osobiście takich przypadków.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Reputacja:
379
Oczywiście że nie są tak smaczne jak własnoręcznie zrobione ale jak podróż długa to zjeść trzeba.
Reputacja:
379
Racja. Jak jadę do pracy na dwa dni to robię sobie kanapki i herbatę w termos. Fakt że jem po drodze w restauracjach ale zawsze jest jakaś przekąska w razie godziny W. Zawsze zjadam po drodze.