Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 18 głosów - średnia: 2.61
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Budapeszt

[Obrazek: BkoMt8B.jpg]

Zdjęcie mojego autorstwa. Parlament, najładniejszy budynek w Budapeszcie. On jest dużo większy niż na tym zdjęciu.

Warto według mnie zwiedzić Budapeszt, ale lepiej nie jechać w zimę tak jak ja. 
Są dwa muzea warte obejrzenia, muzeum sztuki na wzgórzu zamknowym i Muzeum Narodowe, gdzie jest cała historia Węgier (są też polskie wątki).

Są bardzo ładne budowle, mosty itp. Najładniejszy jest Parlament. 
Poza zwiedzaniem i muzeami, można dorze zjeść, bo Węgrzy mają swoją kuchnie.
Jak ktoś pojedzie to mu moge powiedzieć gdzie jest fajny pub z piękną barmanką ubawa
Odpowiedz

[Obrazek: ql5wmyb.jpg]

Ciąg dalszy Parlamentu, jest dosyć długi oczko
Odpowiedz

[Obrazek: DuoywN7.jpg]

Bazylika Świętego Stefana, w środku można obejrzeć relikwie jego dłoni. Jak każda Bazylika ładna, dłoń niezbyt ciekawa oczko
Odpowiedz

[Obrazek: 80Zs3Pg.jpg]

Widok Budapesztu z brzegu Dunaju na zachodniej stronie, ładnie to wygląda, chociaż pewnie ładniej jak jest wiosna oczko
Odpowiedz

A gdzie jest pub z ładnym barmanem, bo barmanki mnie nie interesują  ubawa2

Nie ma to jak samemu zobaczyć, pewnie, jak na zdjęciach widziałeś Parlament, to nie wyglądał taki długi, co?  :lol:

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Oczywiscie wygląda lepiej niż na zdjeciu, szczegolnie w moim wykonaniu. Jest spory bo to jeden z wiekszych Parlamentow na świecie.
Odpowiedz

Nie wiem o facetach, Wegierki bywają naprawde bardzo ładne. oczko

Jest jeszcze fajny bazar duzy nad Dunajem gdzie mozna kupic wina na przyklad. Ja kupilem wina, przyprawy itp.

I w Budapeszcie jak w Rzymie najciekawsze atrakche sa blisko i można zwiedzac wszystko na piechotę, a nie tłuc się metrem.
Odpowiedz

Moim zdaniem, ludność jest zbliżona wyglądem do Polski. Czyli, że są i przystojni i brzydcy, rudzi i bruneci. ubawa

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Będąc w Budapeszcie "za czasów komuny" byłem zauroczony tym miejscem.. Czysto na ulicach, sklepy bardziej zaopatrzone niż w Polsce... Dużo bardziej. Prawie jak na zachodzie. Metro zrobiło na mnie chyba większe wrażenie niż parlament. Zresztą spałem tuż obok parlamentu. Drogo wyszło ale taka sytuacja wtedy wynikła że nie miałem wyjścia. Sporo zapłaciłem ale widok jak z Parlamentu bo ze 300 metrów obok.
Później odwiedziłem Węgry już z innym spojrzeniem. Mam na myśli ustroje polityczne. Niestety to także ma wpływ na postrzeganie kraju.
Ludzie bardzo przyjaźni, świetna kuchnia... Polecam ten kraj z całego serca... Warty odwiedzenia... Nie zawiedzie Was...

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

A wowczas nie było metra w Warszawie?
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości