Liczba postów: 1,077
Liczba wątków: 16
Reputacja:
32
Zodiak: waga
Ale zwykłą woda jak widać nie pomogła uratować dziewczynki. Jestem za wszystkim co ratuje życie.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Nebo, takie gdybanie to nic dobrego, bo skąd wiesz, czy ta dziewczynka w ogóle chciałaby przytaczanie krwi.
Poza tym, skąd wiesz, czy to by jej pomogło, bo jak tylko na krótką metę, to tym bardziej bez sensu by się męczyła.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Reputacja:
32
Mit gdyż? To tak samo można mówić, że mitem jest to, iż jakakolwiek operacja ratuje życie. Np. przeszczepu serca.
Fakt: Gdyby krew była tonalnie zbędna to nie byłoby banków krwi i sam Religa by jej nie przetaczał.
Reputacja:
753
Nebo, już wcześniej Ci odpisałam po co są banki krwi.
Są zbyteczne, to jest pewne.
Hogan- Izabela
Reputacja:
753
Nebo, to nie o to chodzi. Nie piszę z punku widzenia religijnego, tylko świeckiego.
Hogan- Izabela
Reputacja:
32
Wszystko to biznes. Teraz nawet narodziny dziecka to biznes. Jeśli znasz lepszą metodę,która na bank by uratowała tą dziewczynkę to gdzie Nobel?
I właśnie z powodu samodzielnego myślenia nie zamierzam oglądać filmów propagandowych na YT.
Wyhodowano mięso z komórki, rzeźnie są zbędne. Biznes by nie upadł, tylko musieliby przerobić na laboratoria.
Natomiast nic mi nie wiadomo o żadnych skutecznych metodach ratowania życia gdzie krew jest potrzebna.
A fikcja naukowa to jeszcze nie nauka.
Tak jak jakiś dr Cameron przekonywał, że homoseksualizm to choroba a potem wyszło, że kłamał nawet przed sądem a wyniki ukradł koledze i dał własną interpretację.
Pseudonauka to nie nauka.
Btw. Jakoś za granicą gdzie stosują wiele przełomowych zabiegów nie mają problemu z używaniem nowoczesnego srpzętu. Czemu mieliby z przytaczaniem krwi?
Poza tym zapominasz o jednym. Aby przytoczyć krew musi być dawca a tych jest jak na lekarstwo.
To nie działa na zasadzie rzeźni, gdzie jest stały dostęp mięsa.
Liczba postów: 334
Liczba wątków: 5
Reputacja:
18
Może czytałeś kiedyś w gazecie, że Świadek Jehowy zmarł, bo nie przyjął krwi. Niestety, w takich doniesieniach rzadko przedstawia się całą prawdę. Zwykle przyczyną zgonu jest to, że lekarze odmawiają operacji bez użycia krwi lub operują zbyt późno, celowo innowiercę doprowadzając do śmierci za przekonania. Niektórzy chirurdzy żądają wyrażenia zgody na transfuzję, gdyby poziom hemoglobiny spadł poniżej 10g/100ml. Tymczasem wielu innych lekarzy, z powodzeniem operowało Świadków, chociaż stężenie hemoglobiny wynosiło pięć, dwa, a nawet jeszcze mniej. Chirurg Richard K. Spence mówi: „Na przykładzie Świadków Jehowy nauczyłem się, że obniżony poziom hemoglobiny nie ma żadnego związku ze śmiertelnością”.
Zachęcam do przeczytania całego artykułu- spadną wtedy ,,klapki z oczu '' Link wcześniej podałem