Ocena wątku:
  • 34 głosów - średnia: 3.09
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Koszmar zakazów u Świadków Jehowy

Ale zwykłą woda jak widać nie pomogła uratować dziewczynki. Jestem za wszystkim co ratuje życie.
Odpowiedz

Nebo, takie gdybanie to nic dobrego, bo skąd wiesz, czy ta dziewczynka w ogóle chciałaby przytaczanie krwi.
Poza tym, skąd wiesz, czy to by jej pomogło, bo jak tylko na krótką metę, to tym bardziej bez sensu by się męczyła.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(18-11-2017, 17:02 )Nebo napisał(a):  Cóż, akurat opisana w wyborczej akcja przytaczania czegoś zastępczego nie skończyła się dobrze.
Związki mogą być, ale uważam, że ciężko byłoby mi żyć z osobą co nie może się bawić.

Wczoraj pochowano osiemnastoletnią Magdę z Wołczyna, która zmarła w sobotę w kluczborskim szpitalu, bo nie zgodziła się na transfuzję krwi

Mit: Co roku wskutek odmowy transfuzji krwi umiera wielu Świadków, w tym także dzieci.

Fakt: Taki pogląd jest kompletnie bezpodstawny. Chirurdzy często przeprowadzają bez użycia krwi skomplikowane zabiegi, takie jak operacje serca, operacje ortopedyczne czy transplantacje organów *. Pacjenci odmawiający krwi — w tym również dzieci — zazwyczaj zdrowieją równie szybko, a nawet szybciej niż osoby po transfuzji *. Tak czy inaczej, nikt nie może powiedzieć z całą pewnością, że pacjent umrze z powodu odmowy transfuzji lub będzie żył dzięki temu, że ją przyjmie.

W gazetach typu wyborcza najczęściej piszą negatywne informacje o SJ, ich sensacja interesuje nie dochodzenie prawdy

Poniższy materiał filmowy jest dla myślących ludzi, którzy są otwarci na progres i skuteczniejsze metody leczenia. 

Odpowiedz

Mit gdyż? To tak samo można mówić, że mitem jest to, iż jakakolwiek operacja ratuje życie. Np. przeszczepu serca.
Fakt: Gdyby krew była tonalnie zbędna to nie byłoby banków krwi i sam Religa by jej nie przetaczał.
Odpowiedz

Nebo, już wcześniej Ci odpisałam po co są banki krwi.
Są zbyteczne, to jest pewne.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Szpitale też. Niech wszyscy leczą się modłami. ubawa2
Odpowiedz

Nebo, to nie o to chodzi. Nie piszę z punku widzenia religijnego, tylko świeckiego.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(18-11-2017, 21:19 )Nebo napisał(a):  Mit gdyż? To tak samo można mówić, że mitem jest to, iż jakakolwiek operacja ratuje życie. Np. przeszczepu serca.
Fakt: Gdyby krew była tonalnie zbędna to nie byłoby banków krwi i sam Religa by jej nie przetaczał.

Lekarze nie robiący postępów stosują przestarzałą metodę transfuzji krwi, natomiast progresujący odchodzą od tej drogiej i niebezpiecznej procedury. Hogan napisała prawdę, po co banki krwi- Jest to biznes.

http://www.macierz.org.pl/artykuly/zdrow...oczne.html
Odpowiedz

Wszystko to biznes. Teraz nawet narodziny dziecka to biznes. Jeśli znasz lepszą metodę,która na bank by uratowała tą dziewczynkę to gdzie Nobel?
I właśnie z powodu samodzielnego myślenia nie zamierzam oglądać filmów propagandowych na YT.
Wyhodowano mięso z komórki, rzeźnie są zbędne. Biznes by nie upadł, tylko musieliby przerobić na laboratoria.
Natomiast nic mi nie wiadomo o żadnych skutecznych metodach ratowania życia gdzie krew jest potrzebna.
A fikcja naukowa to jeszcze nie nauka.
Tak jak jakiś dr Cameron przekonywał, że homoseksualizm to choroba a potem wyszło, że kłamał nawet przed sądem a wyniki ukradł koledze i dał własną interpretację.
Pseudonauka to nie nauka.
Btw. Jakoś za granicą gdzie stosują wiele przełomowych zabiegów nie mają problemu z używaniem nowoczesnego srpzętu. Czemu mieliby z przytaczaniem krwi?
Poza tym zapominasz o jednym. Aby przytoczyć krew musi być dawca a tych jest jak na lekarstwo.
To nie działa na zasadzie rzeźni, gdzie jest stały dostęp mięsa.
Odpowiedz

Może czytałeś kiedyś w gazecie, że Świadek Jehowy zmarł, bo nie przyjął krwi. Niestety, w takich doniesieniach rzadko przedstawia się całą prawdę. Zwykle przyczyną zgonu jest to, że lekarze odmawiają operacji bez użycia krwi lub operują zbyt późno, celowo innowiercę doprowadzając do śmierci za przekonania. Niektórzy chirurdzy żądają wyrażenia zgody na transfuzję, gdyby poziom hemoglobiny spadł poniżej 10g/100ml. Tymczasem wielu innych lekarzy, z powodzeniem operowało Świadków, chociaż stężenie hemoglobiny wynosiło pięć, dwa, a nawet jeszcze mniej. Chirurg Richard K. Spence mówi: „Na przykładzie Świadków Jehowy nauczyłem się, że obniżony poziom hemoglobiny nie ma żadnego związku ze śmiertelnością”.

Zachęcam do przeczytania całego artykułu- spadną wtedy ,,klapki z oczu '' Link wcześniej podałem
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości