Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jedzenie w pociągu

Jadł ktoś z was kiedyś. Nie wydaję mi się, żeby w pociągach mieli dobrą kuchnie. Wątpie, żeby w pociągach byli zawodowi kucharze. Konduktorzy pewnie odgrzewają z mikrofali.
Odpowiedz

Tak jest.
Podobnie jak w samolotach.
Część mojej rodziny pracowała/pracuje przy przygotowywaniu potraw dla LOT-u. Dania są przygotowywane wcześniej przez kucharzy a w samolocie tylko odgrzewane. Na pokładzie nie ma kucharzy. Zamówione dania są podgrzewane i trafiają do klienta. Wszystko jest wcześniej "zrobione" na gotowo w LOT Catering.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

W samolocie wszystko jest drogie, nigdy bym nie kupił jedzenia w samolocie. Raz widziałem jak obok mnie siedziała osoba i zamówiła lazanie, niezbyt dobrze wyglądała ta lazania.
Latam teraz tylko Ryanair i o ile loty są bardzo tanie i nawet mnie na nie stać, to jedzenie a nawet woda są kosmicznie drogie, przez co rzadko widzę żeby ktoś coś zamawiał. Raz się źle poczułem i kupiłem sobie wodę i z tego co pamiętam 4 Euro zapłaciłem, takie coś jak woda na pokładzie powinna być za darmo.
Odpowiedz

Ja zawsze kupuję coś na ciepło. Smaczne nie jest ale ja tak mam że jem często. Ot, takie zapotrzebowanie organizmu. Ostatnio w "Small Planet" z żoną tosty wzięliśmy bo nic z karty nie było. Rozumiem że dania obiadowe nie mają popytu i nie byli przygotowani. Ale rok wcześniej w tych samych liniach jadłem danie obiadowe i było ok jak na jedzenie samolotowe. Nie wiem dlaczego zrezygnowali z podtrzymaniem menu? A w ofercie jest! W "realu" brak. :smutek: Nawet zapiekanki nie było. Latają "po taniości" a chcą żeby dobre opinie im wystawiać.
"Ryśkiem" czyli Ryanairem ostatnio leciałem prawie rok temu do Newcastle ale mieliśmy takiego pasażera (kolegę) że tylko wódę zamawiał i skupieni byliśmy żeby coś nie narozrabiał niż nad strefą kulinarną linii. Jednym słowem "nie pojadłem".

Odpowiedz

Przed podróżą i w jej trakcie ogarnia mnie najczęściej tzw.rajzefiber i apetyt opuszcza.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Nie jem w podróży kupnych rzeczy, bo są paskudne. W pociągach, odradzam kupowania kawy czy herbaty, takiej
roznoszonej przez kogoś, oprócz Warsa, bo najczęściej, są to ludzie, współpracujący ze złodziejami.
Do napojów dosypują środków nasennych a potem okradają. Znam kilka osobiście takich przypadków.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Oczywiście że nie są tak smaczne jak własnoręcznie zrobione ale jak podróż długa to zjeść trzeba.

Odpowiedz

Kanapki w torbę trzeba brać. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Racja. Jak jadę do pracy na dwa dni to robię sobie kanapki i herbatę w termos. Fakt że jem po drodze w restauracjach ale zawsze jest jakaś przekąska w razie godziny W. Zawsze zjadam po drodze.

Odpowiedz

No i można po drodze, zjeść w jakim normalnym barze, zawsze to taniej i smaczniej. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości