Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 29 głosów - średnia: 3.28
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zielone zacisze u hogan

PRZED:

[Obrazek: 62327960950482477257.jpg]

PO  ubawa2

[Obrazek: 12351216433348332072.jpg]

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Ładnie, aż miło popatrzeć. Heron zadowolony.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Dzięki wsydzamsie 

A Heron, to fakt, na działce czuje się jak ryba w wodzie i byłam zdziwiona, że nie bał się włączonej kosiarki.
Chodził za mną, krok w krok i nie podłaził gdzieś pod kosiarkę. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(15-07-2017, 23:14 )hogan napisał(a):  Jest tylko jakiś feler i muszę dojść do tego, co zrobiłam źle, bo zauważyłam, że wycieka bardzo dużo oleju.

Gdzie są te wycieki?Spod korka spustowego czy przy wlewie?

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Tam nie ma wylewu, w instrukcji jest napisane, że za pomocą pompki trzeba odpompować stary olej a w innych miejscach, nie
widać właśnie skąd wycieka. Olej zbiera się na tej pokrywie, którą osłonięte są noże. Nie wiem jak to bardziej precyzyjnie wytłumaczyć wsydzamsie

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Jeszcze się z czymś takim nie spotkałem.
W każdej kosiarce czterosuwowej(bo innych już nie produkują) musi być wlew oleju i spust z misy olejowej dla wymiany oleju.
Proponuję przewrócić kosiarnę na bok-NIE NA STRONĘ GAŹNIKA i sprawdzić dokręcenie korka spustowego-taka z reguły plastikowa,sześciokątna śruba,przeważnie na klucz 19.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Ja szukałam jakiegoś "ujścia" od tego oleju, bo myślałam że znajdę i sprawdzę gdzie jakieś wyjście może jest wilgotne
od oleju i nie znalazłam a olej zbiera się tu, gdzie zaznaczyłam na czerwono, tam jest jakby
taka rynienka i w niej zbiera się olej:

[Obrazek: 13295673830922562357.jpg]

Hogan- Izabela
Odpowiedz

No to wygląda jakby korek wlewu był niedokręcony.
Zakładając oczywiście,że zalana jest pod właściwy poziom w/g bagneto kontrolnego.
(ech,fajnie się tak dedukuje poszlakowo w internecie :smutek: )

Odpowiedz

No nie wiem... miałam dziś zadzwonić do serwisu, żeby mnie pouczyli ale nie miałam czasu nawet na wykonanie telefonu. sadsmut3 
Jutro może uda mi się dodzwonić, to dam znać, co się dowiedziałam a Tobie, dziękuję za chęć pomocy buziak

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(17-07-2017, 22:59 )ro_bot napisał(a):  Jeszcze się z czymś takim nie spotkałem.
W każdej kosiarce czterosuwowej(bo innych już nie produkują) musi być wlew oleju i spust z misy olejowej dla wymiany oleju.
Proponuję przewrócić kosiarnę na bok-NIE NA STRONĘ GAŹNIKA i sprawdzić dokręcenie korka spustowego-taka z reguły plastikowa,sześciokątna śruba,przeważnie na klucz 19.

Ja w mojej Stidze też musze przewracać na bok sprzęt by stary olej wylać, dziurą wlewową. To kosiara ośmioletnia, bym nie przegapił tajemnego spustu.
Niestety takie dziwolągi robią, albo robili.
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości