Liczba postów: 4,067
Liczba wątków: 52
Reputacja:
149
W takin przypadku obudowa ma sens kiedy ma się małą łazienkę, można schować różne rzeczy potrzebne w łazience...pomysłowa obudowa. Ja mam malutką łazienkę to nie obudowywałam wanny,, pod wanną trzymam miski i różne środki a prezentowana obudowa byłaby w sam raz do mojej łazienki.
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
Podoba mi się takie rozwiązanie na wykorzystanie najczęściej nieużywanego miejsca w łazience. Wykonanie musi być jednak staranne żeby ten pomysł przynosił także pożądany efekt wizualny.
Baaardzo podoba mi się ten pomysł. Nawet chciałbym takie coś u siebie ale zaczynam realnie podchodzić do swojego wolnego czasu i wiem że nie zrobię takiej zabudowy. Może kiedyś kupię.
W sumie to proste do wykonania i zarazem genialne. W użytkowaniu także. Kolejne miejsce do sprzątania ale za to nie będzie brud się zbierał bo stałej obudowy od wanny raczej nikt nie demontuje żeby sprzątnąć pod wanną.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-05-2017, 17:01 przez
karbon.)
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Takiej zabudowy nigdy nie widziałam ale widziałam gdzieś, dawno temu, że były zrobione drzwiczki rozsuwane
na boki na całej szerokości, tak jak w szafach z suwanymi drzwiami i wtedy, to można zagospodarować
dokładnie całą przestrzeń, bo w tym przypadku, to tylko tyle, ile na tych "przechyleniach" się zmieści a
podłoga, nadal pozostaje pusta. Ale za to, poręczniej jest za coś chwycić, niż z podłogi gdzieś z samego końca...
Pomyślałam też sobie, że jak konstrukcja solidna, to można to wykonać z płytek czy paneli łazienkowych.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
Pewnie że można. Ja u siebie blaty i stół pokryłem gresem tym samym co podłogę. Moim zdaniem na sklejce o odpowiedniej grubości/sztywności można śmiało zrobić taką zabudowę pokrytą glazurą.
Liczba postów: 15,292
Liczba wątków: 150
Reputacja:
439
U mnie się nie da. Musiałbym rury od jacuzzi wywalić.
Ale co do blatów to szukam pomysłu, bo coś mi tam zbyt szybko się wyłącza moim zdaniem i nie jestem pewien czy nie muszę żurawia tam zapuścić. Co prawda są zrobione w obudowie takie drzwiczki, ale czy wystarczą?