Kordialne
Pomysłowe schowki w wannie - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: DOM (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Dział: Moda/ uroda/ wnętrze (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=172)
+--- Wątek: Pomysłowe schowki w wannie (/showthread.php?tid=3113)

Strony: 1 2

Pomysłowe schowki w wannie - hogan - 02-05-2017

Takie obudowy do wanny można już kupić w marketach budowlanych. Można też zrobić je samodzielnie ubawa

[Obrazek: 2017-04-21-02_50_19-DomPelenPomyslow.pl-...-Uroda.jpg]

RE: Pomysłowe schowki w wannie - mysz - 07-05-2017

W takin przypadku obudowa ma sens kiedy ma się małą łazienkę, można schować  różne  rzeczy potrzebne w łazience...pomysłowa obudowa. Ja mam malutką łazienkę to nie obudowywałam wanny,, pod wanną trzymam miski i różne środki a prezentowana obudowa byłaby w sam raz do mojej łazienki.

RE: Pomysłowe schowki w wannie - hogan - 07-05-2017

Zamierzam kupić wannę narożną z kabiną prysznicową a więc nie będę mogła zrobić takiego
schowka ale ogólnie, pomysł bardzo mi się spodobał, bo nie lubię jak w łazience jest wszystkiego
nastawione. A tam można pochować nawet szampony czy inne akcesoria do kąpieli. ubawa

RE: Pomysłowe schowki w wannie - karbon - 08-05-2017

Podoba mi się takie rozwiązanie na wykorzystanie najczęściej nieużywanego miejsca w łazience. Wykonanie musi być jednak staranne żeby ten pomysł przynosił także pożądany efekt wizualny.
Baaardzo podoba mi się ten pomysł. Nawet chciałbym takie coś u siebie ale zaczynam realnie podchodzić do swojego wolnego czasu i wiem że nie zrobię takiej zabudowy. Może kiedyś kupię.
W sumie to proste do wykonania i zarazem genialne. W użytkowaniu także. Kolejne miejsce do sprzątania ale za to nie będzie brud się zbierał bo stałej obudowy od wanny raczej nikt nie demontuje żeby sprzątnąć pod wanną.

RE: Pomysłowe schowki w wannie - hogan - 08-05-2017

Takiej zabudowy nigdy nie widziałam ale widziałam gdzieś, dawno temu, że były zrobione drzwiczki rozsuwane
na boki na całej szerokości, tak jak w szafach z suwanymi drzwiami i wtedy, to można zagospodarować
dokładnie całą przestrzeń, bo w tym przypadku, to tylko tyle, ile na tych "przechyleniach" się zmieści a
podłoga, nadal pozostaje pusta. Ale za to, poręczniej jest za coś chwycić, niż z podłogi gdzieś z samego końca...
Pomyślałam też sobie, że jak konstrukcja solidna, to można to wykonać z płytek czy paneli łazienkowych.

RE: Pomysłowe schowki w wannie - karbon - 08-05-2017

Pewnie że można. Ja u siebie blaty i stół pokryłem gresem tym samym co podłogę. Moim zdaniem na sklejce o odpowiedniej grubości/sztywności można śmiało zrobić taką zabudowę pokrytą glazurą.

RE: Pomysłowe schowki w wannie - hogan - 08-05-2017

Wcześniej, pewnie sama bym myślała nad takim pomysłem, bo dawniej, irytowały mnie, jak gdzieś
widziałam, wanny zabudowane kafelkami i ta przestrzeń też była zabudowana i nawet mówiłam, że to
marnotrawstwo miejsca wolnego. ubawa Teraz, to mogę jedynie napisać, że fajnie, że ludzie mają ciekawe pomysły  ubawa

RE: Pomysłowe schowki w wannie - Siwy - 08-05-2017

U mnie się nie da. Musiałbym rury od jacuzzi wywalić.
Ale co do blatów to szukam pomysłu, bo coś mi tam zbyt szybko się wyłącza moim zdaniem i nie jestem pewien czy nie muszę żurawia tam zapuścić. Co prawda są zrobione w obudowie takie drzwiczki, ale czy wystarczą?

RE: Pomysłowe schowki w wannie - hogan - 09-05-2017

Co Ci się wyłącza w blacie? Blat w wannie? Do czego blat w wannie jest potrzebny?
Drzwiczki w blacie? Czy drzwiczki w wannie? A jak drzwiczki w blacie, to gdzie ten blat?
Nic nie zrozumiałam z Twego posta...   sadsmut3

RE: Pomysłowe schowki w wannie - Siwy - 09-05-2017

(09-05-2017, 10:19 )hogan napisał(a):  Co Ci się wyłącza w blacie? Blat w wannie? Do czego blat w wannie jest potrzebny?
Drzwiczki w blacie? Czy drzwiczki w wannie? A jak drzwiczki w blacie, to gdzie ten blat?
Nic nie zrozumiałam z Twego posta...   :sadsmu

Bo nikt mnie nie rozumie wananana