Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 19 głosów - średnia: 2.79
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gdzie można pojechać w zimę?

Zapewne okoliczności przyrody mają być bardzo kobiece.  gwizdze

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Przecież Bonaparte napisał, że góry, snowkiting, czy też o Mazurach pisał ale myślał, że tam w lato się jedzie a przecież
do snowkitingu gór potrzeba.  ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

To może daleki Wschód?
Jeden z moich dziadków biorąwszy udział w wojnie rosyjsko-japońskiej był zachwycony do końca życia tamtejszymi kobietami i tamtejszą Zimą.
No,ale miał wtedy dziewiętnaście lat.A wtym wieku wszysko a zwłaszcza co nowe jest piękne.
Też mnie tam ciagnie.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

No, no, Ty uważaj czy nie ma w Tobie japońskiej krwi  ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(15-12-2016, 21:56 )hogan napisał(a):  Przecież Bonaparte napisał, że góry,

Kiedyś widziałam taki rysunek z dwoma narciarzami, który podziwiali dwie "góry" zakończone sutkami... może Bonaparte takie miał na myśli. :ubawa:
ro_bot napisał(a):To może daleki Wschód?
Jeden z moich dziadków biorąwszy udział w wojnie rosyjsko-japońskiej był zachwycony do końca życia tamtejszymi kobietami i tamtejszą Zimą.
No,ale miał wtedy dziewiętnaście lat.A wtym wieku wszysko a zwłaszcza co nowe jest piękne.
Też mnie tam ciagnie.

hogan napisał(a):No, no, Ty uważaj czy nie ma w Tobie japońskiej krwi  [Obrazek: am9rog.gif]

Chyba babcia musiałaby brać udział w tej wojnie.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

A kto wie, może dziadek, babcię w Japonii zapoznał  ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Nie wiem co myślał ale napisał że snowkiting i jazdy quadami to oferta na Mazurach a chce chyba (tak wynika z tytułu wątku) w Tatry.
Mogę polecić Jasna na Słowacji. Zimą tłoczno ale atrakcji do bólu. W porównaniu z ośrodkami w Polsce na pewno lepiej wypada. Dużo Polaków. Jak raz nawet polskie RMFFM było gdy tam zjeżdżałem. Duży ruch ale kolejka do wyciągu mimo poraża swoim ogromem to "idzie" bardzo szybko. Szybciej niż w ośrodkach w Polsce. Bonaparte: dużo ludzi to i dużo ciekawych narciarek. oczko  Na pewno znajdziesz coś dla siebie. W okolicach baseny termalne Tatralandia i Besenova.

Jakbyś wolał jednak spokojniejsze miejsce to polecę Ci coś innego. Mam taką jeśli chodzi o spokojny odpoczynek. Przynajmniej tak kiedyś było ale raczej to się nie zmieniło.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Zacznijmy od tego, że Bonaparte nie zna Mazur, stąd wyciągnął wniosek, że na Mazury to tylko w lato
a to błąd, bo Mazury mają o wiele więcej atrakcji zimowych, niż można znaleźć w górach w Polsce.
A przy tym, nie jest tak tłocznie jak w górach, bo ja akurat, jestem z tych, co dla wypoczynku, potrzebuje
wolnej przestrzeni od ludzi. ubawa
Teren Warmii i Mazur to jedno z najpiękniejszych miejsc w Polsce ale także na całym świecie. Walory przyrodnicze Mazur
zostały zakwalifikowane do plebiscytu na 7 Cudów Natury. O każdej porze roku malownicze tereny mazurskich jezior
przyciągają całe rzesze zafascynowanych turystów. Mazury zimą oferują turystom możliwość korzystania z wyciągów
narciarskich, tras spacerowych oraz rowerowych. Walory przyrodnicze Mazur za sprawą rozłożystych zbiorników wodnych
otoczonych licznymi rezerwatami przyrody na długo zapadają w pamięci.

Przez cały okres zimy panują doskonałe warunki do jazdy na nartach a jednocześnie nie ma takiego tłoku jak np. w Zakopanym.
 Ferie zimowe na Mazurach to doskonały pomysł na spędzenie spokojnego i przyjemnego zimowego wypoczynku.

Najbardziej znane wyciągi narciarskie na Mazurach:

Mrągowo: http://www.mazury.com/mragowo,wyciagi_na...86521.html
Gołdap: http://www.mazury.com/goldap,wyciagi_nar...86238.html
Kartasiówka- Ruś: http://www.mazury.com/rus,wyciagi_narcia...81828.html

A tu opis najpopularniejszych hoteli Spa z parkami wodnymi i jaskiniami solnymi, saunami i masażami na Mazurach: http://www.mazury.com/hotele-spa-na-mazurach.html

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Nie wiem jakie Bonaparte ma zapotrzebowanie (o czym już wspomniałem wcześniej).
To że Mazury jest przepięknym miejscem to nie ulega wątpliwości!
Moim zdaniem to miejsce raczej do polecenia w okresie od wiosny do późnego lata. Ich głównym atutem są jeziora, lasy, czyste powietrze, powierzchnie nie pochłonięte prze cywilizacyjny postęp itd.p.....
Zima to raczej słabszy punkt w porównaniu z rejonami górskimi.
Góry mają swoich zwolenników zarówno latem jak i zimą (podobnie jak Mazury). Natomiast zimą Mazury nie mają żadnych szans w konkurowaniu z górskimi rejonami. Zima w górach toi coś przepięknego. Zwłaszcza gdy jest biało!. Może gdy zima jest szara, bura i bez śniegu to tak. Mazury mogą konkurować. Nie ma co ukrywać że zimą w góry przyciągają ludzi sporty zimowe. Narciarstwo zjazdowe, biegowe, górski klimat, jaskinie, termy itp... Na Mazurach jest tego namiastka!!! Bo nie ma prawdziwych gór czy w miarę normalnych stoków do zjeżdżania. Zresztą i tak blado wyglądają nasze Tatry pod względem gór u naszych południowych sąsiadów. O okolicach Alp już nie wspomnę. Mazurskie pagórki nie dają atrakcji w 100% zapotrzebowania na sporty zimowe. To taka namiastka. Dobre na weekend żeby nie robić wyprawy po chwilę relaksu. Na takich obiektach oczywiście można się bawić świetnie. Tego nie neguję. Często jeżdżę ze znajomymi na pagórek w okolicy na pagórek Kamieńsk. Jakieś niecałe 200 km ode mnie. Nudy po trzech zjazdach z pagórka ale zabawa fajna jak jest się z dobrą ekipą. Mimo bliskiej odległości potrafimy się zgrać żeby jechać z noclegiem, ognisko i takie tam... Miło?! Tak! Kwestia podejścia do tematu. Każdy z nas ma podobne zdanie że lepiej poświęcić te dwie czy trzy godziny dojazdu więcej i pojechać przykładowo do Szczyrku ale potrafimy się bawić także i na górze Kamieńsk gdzie powinna mieć status szkółki narciarskiej. To ludzie czynią czy wyjazd/weekend jest udany czy nie a nie wymagania... Ale to już inny głębszy temat...
Dobra kończę bo znów się rozpisałem o nie istotnych rzeczach...

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Kwestia gustu i upodobań, bo zima, zawsze kojarzy mi się z Mazurami a góry to tylko z nartami. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości