Ocena wątku:
  • 23 głosów - średnia: 2.87
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jimmy obliczył.

Pół kilo jaj to z 15 albo wiecej.
Odpowiedz

(20-05-2016, 22:25 )Jimmy napisał(a):  Gdyby jajka zabijały tak jak Ty to piszesz,to mnie już dawno na świecie by nie było.A poza tym nie jestem wcale taki młody.Przeciez po Amadei,Gratce i Myszce najstarszy na forum jestem bezradny

Jesteś najmłodszy na forum ubawa2

A co do jaj, to jest stanowczo za dużo i nie napisałam, że masz od razu umrzeć, postępowanie dzieje
się latami, napisałam więc o czasie 10- 20 lat i zastanów się(wymieniłam skutki nadmiaru wcześniej), dlaczego nie masz włosów
albo dlaczego masz łuszczycę albo problemy ze wzrokiem. Ja tu widzę jedyny powód, nadmiar właściwości jakie
zawierają jajka.

bonaparte napisał(a):Pół kilo jaj to z 15 albo wiecej.

Dokładnie tak albo aby nie wyolbrzymiać, to powiedzmy, że zależy od jajek ale może to być od 10- 15.
Razy siedem(tydzień) daje nam 70- 105 jaj. Tyle to my(ja, siostra i rodzice) w miesiąc nawet nie zjadaliśmy.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Witam wszystkich.  fizja6  Dzisiaj zajmiemy się witaminą D.
Niestety nie ma jej w produktach pochodzenia roślinnego.Trzeba zatem szukać jej w produktach zwierzęcych.Dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę D wynosi 10 mikrogramów na osobę.Zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn jest ona taka sama.Aby zaspokoic dzienne za[potrzebowanie organizmu na tę witaminę należy zjeść:

0,35 kg jajek
albo 0,18 żółtek
albo 5,8 litra mleka 3,2%-owego
albo 11,1 kg sera twarogowego tłustego
albo 0,8 kg sera żółtego-Gouda tłusty
albo 0,76 kg wątróbki z kurczaka
albo 0,25 kg makreli
albo 0,033 kg piklinga

Witaminę D można tez w bardzo prosty sposób wytworzyć w swoim organizmie i to w bardzo dużych dawkach.Należ w tym celu o godz. 12.00 ( w samo południe ) wyjść na dwór i [posiedziec ok. 10-ciu minut na słońcu z odkrytą jak największą częścią ciała np.ręce i nogi.

Mam też w domu tabele wartości produktów. Mówią one ile tłuszczu,białka i węglowodanów zawiera 100 gramów danego produktu.

Np. W 100 gramach jogurtu naturalnego 2%-owy zawiera się:
białko-4,3 g
tłuszcz-2g
węglowodany-6,2 g
Odpowiedz

6 litrów mleka albo 11 kg sera w dzień? Jimmy, Ty poważnie przemyśl co wypisujesz :ubawa: 
Sugeruję się Twoją tabelą, bo napisałeś: o, 35 kg a więc jak chodzi o mleko to 5, 80 czy 6, 00 kg albo
też 11, 0 kg sera. ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Hogan ja nikomu nie każę pochłaniać takich ilości pokarmu,bo to jest po prostu niemożliwe.Chce Wam pokazać,że po raz kolejny to właśnie  wyklęte przez wszystkich żółtka są najlepszym źródłem  tak witaminy A jak i D.Nie da sie bowiem zjeść 11 kg sera  czy 15 kg jabłek na dobę,ale 8 żółtek ,jak najbardziej,da się zjeść.  Zobaczy,my jak będzie z witaminą E bezradny
Odpowiedz

Witamina D jest wystarczająca ze słońca i nie ma różnicy o jakiej porze dnia i czy w ubraniu czy nie, bo promienie
słoneczne docierają do ciała nawet przez grube odzienie. Nieważne też czy to lato czy zima.

A co do jajek , nigdy na taki układ bym się nie zgodziła, no wybacz ale już wolę zjeść te 11 kg sera. :lol:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Osiem żółtek to spokojnie bym zjadł i wcale tego za wiele by nie było.
Jedenaście kilo sera to bym pękł.
Wole jajka.
Odpowiedz

Siwy, codziennie 8 jajek byś zjadł i tak przez całe życie?
Podziwiam, bo ja już na drugi dzień, pewnie na sam widok jajek bym zwymiotowała. ojokojo

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(25-05-2016, 7:43 )hogan napisał(a):  Siwy, codziennie 8 jajek byś zjadł i tak przez całe życie?
Podziwiam, bo ja już na drugi dzień, pewnie na sam widok jajek bym zwymiotowała. ojokojo
 Kwestia przyzwyczajenia. ubawa2 bezradny
Odpowiedz

To bardzo złe przyzwyczajenie boannk

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości