Ocena wątku:
  • 23 głosów - średnia: 2.87
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jimmy obliczył.

W takiej diecie nie może zapraknąć wyniszczających organizm pasożytów.No i zgubnych nieleczonych stanów zapalnych.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

W zasadzie, mogę zgodzić się z wypowiedzią Bonapartego, bo aby dostarczyć np. witaminę A, nie potrzeba zjadać iluś
tam jabłek a tylko zdrowo się odżywiać, bo witaminę A mamy nie tylko w jabłkach ale także w innych pokarmach(nawet
w chlebie) a nadmiar witaminy A, może spowodować bardzo poważne choroby skóry i narządów wewnętrznych.
Nie będę się o tym rozpisywała bo wystarczy wziąć na logikę, że witamina A, jest jedyną witaminą rozpuszczalną w
tłuszczach. I jest potrzebna do funkcjonowania wszystkich komórek organizmu. A więc jak jest jej brak, to organizm
nie funkcjonuje prawidłowo. Jak jest nadmiar, to także zaczynają tworzyć się "przekształcenia". Bierze się to właśnie
stąd, że wit. A łatwo jest przedawkować, gdyż rozpuszcza się w tłuszczach. Hiperwitaminoza(nadmiar witaminy), może prowadzić
do owrzodzenia skóry, łysienia, zahamowania wzrostu, wypadania włosów, różnych świądów z łuszczycą włącznie a co najstraszniejsze
i najbardziej niebezpieczne, to deformacje czaszki i twarzy. Poza tym, koście stają się łamliwe, często występuje kurza ślepota.
Pojawiają się krwotoki z różnych ujść w organizmie, powiększenie wątroby i śledziony, dysfunkcja serca i nerek oraz centralnego
układu nerwowego.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Nie jest prawdą,że witamina A jest jedyną  rozpuszczalna w tłuszczach witaminą.Sa jeszcze trzy takie witaminy tzn. D,E,i K.Temat ten założyłem po to,żeby pokazać ,że jabłka i inne owoce nie są wcale zdrowe.Nie wiem kto to wymyślił bezradny
Odpowiedz

To nie jest żaden wymysł bo wszystkie owoce zawierają witaminy ale nikt też nie sugerował nigdy aby jeść ich
tyle aby zaspokoić dzienną dawkę, bo to byłby absurd. Owoce mają być  dopełnieniem a nie pełną dawką
witamin.
Tak jak zioła mogą wspomagać leczenie ale nie leczyć.
Owszem, inne witaminy też są rozpuszczalne w tłuszczach ale tu pisałam o wit. A.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(18-05-2016, 22:16 )Jimmy napisał(a):  Nie wiem kto to wymyślił bezradny

Wrogowie Putina. Chcą jemu zrobić przykrość i wcinać jabłka tonami.
Odpowiedz

Moi drodzy tak jak obiecywałem wczoraj,teraz wstawię dalszy ciąg moich wyliczeń.Wczoraj wyliczyłem ile trzeba ( w kilogramach ) zjadać danego produktu roślinnego na dobę by zaspokoić dobowe zapotrzebowanie organizmu na witaminę A. Dzisiaj takie same wyliczenia,ale dotyczące wybranych produktów pochodzenia zwierzęcego.

Tak więc mamy.

1.Jajka
.kobiety---   0,47 kg
.mężczyźni-0,53 kg

2.Żółtka
.kobiety-    0,16kg
.mężczyźni-0,18kg

3.mleko 3,2%
.kobiety    2,9 litra
.mężczyźni 3,2 litra

4.ser twarogowy tłusty
.kobiety    1,10kg
.mężczyźni1,25kg

5.wątroba wieprzowa
.kobiety    2,3 kg
.mężczyźni 2,5kg

6.makrela
.kobiety    0,9kg
.mężczyźni 1kg

7.Indyk
.kobiety    6,9kg
.męzczyźni 7,7kg

8.masło extra 82%
.kobiety    0,11kg
.mężczyźni 0,12kg.

Te wyliczenia zrobiłem jeszcze dla  kilkunastu produktów (zwierzęcych i roślinnych),ale nie wstawiałem na forum,bo było by to nie za bardzo czytelne.Oczywiście jesli interesował by kogoś jakis produkt z tyn nie wstawionych przeze mnie to oczywiście służę pomocą.
Odpowiedz

Rozumiem, że te dawki są miesięczne, bo na przykład, nie wyobrażam sobie abym
miała tyle samych jaj dziennie zjeść.  :lol:
Mięso tak samo, tyle to na miesiąc zjadam, inaczej skleroza murowana. ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Nie Hogan to są dobowe ilości.Co to jest 470 g jajek.?
Odpowiedz

Codziennie po tyle jajek to jest zabójczo za dużo boisie 
Nigdy bym takiego ryzyka nie podejmowała bo mi życie i zdrowie jest za cenne.
Ale Ty jesteś zdrowy i młody, to możesz jeszcze eksperymentować ale abyś za 10- 20 lat tego nie
żałował a wtedy może sobie przypomnisz, że ostrzegałam.   pociesz

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Gdyby jajka zabijały tak jak Ty to piszesz,to mnie już dawno na świecie by nie było.A poza tym nie jestem wcale taki młody.Przeciez po Amadei,Gratce i Myszce najstarszy na forum jestem bezradny
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości