Ocena wątku:
  • 36 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czy Polsce grozi atak terrorystyczny

Myszo,pisząc"sztuczny strach"miałem na myśli sztucznie wywołany.
Drodzy Państwo,naprawdę sądzicie,że jakieś wzmożone środki ostrożności czy współpraca służb bezpieczeństwa są w stanie zapobiec terroryzmowi?Taka ostrożność została podjęta już na długo przed atakiem na World Trade Center w 2001 r.i co?Pochłonęło to masę środków,uprzykrzyło życie liniom lotniczym i pasażerom.A efekt-kolejnych zamachów nie muszę wymieniać.To typowa pokazówka i nawet chodzą słuchy,że odpowiednie służby wiedziały wcześniej o zamachach a organizacje terrorystyczne ochoczo ogłaszają przyznanie się do winy.
Dajcie mi bombę a zabije tyle ludzi na ile pozwoli mi jej moc-mój wcześniejszy przykład z mszą.Nie da się obmacywać każdego wchodzącego do miejsc dużej zbiorowości ludzkiej.
P.S.Greg,bandzior o pozwolenie wejścia do kraju nie będzie pytał rządu o zgodę ubawa

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

(22-03-2016, 20:44 )Jimmy napisał(a):  Tym czasem pan prezydent twierdzi,że takiego zagrożenia dla Polski nie ma.

Ja obawiam się,że w trakcie światowych Dni Młodzieży może dojść do zamachów terrorystycznych. A Wy jak uważacie ?

Prezydenta zadaniem jest, zawsze naród uspakajać, bo co może Prezydent, jak wejdą terroryści i na przykład
 do banku czy innego miejsca i wysadzą bombę? Nic nie mogą na to zaradzić.

No może Prezydenta dobrze strzegą ale nam szaraczkom? Nic nie pomoże.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(23-03-2016, 21:15 )mysz napisał(a):  Ależ oczywiście, że istnieje zagrożenie islamskim terroryzmem w Polsce...wydaje mi się naiwne takie myślenie, że Polska za wiele nie zaszła islamistom za skórę, to terroryści łaskawie oszczędzą Polskę...przecież oni nie kierują się takimi zasadami...ich głównym celem jest zawładnąć Europą, całą Europą łącznie z naszym krajem, bazując na wywołaniu strachu, paniki, dezorganizacji atakami terrorystycznymi a ŚDM są doskonałą ku temu okazją ...zza granicy na ŚDM przyjedzie setki a może i milion ludzi różnych narodowości, taka masa ludzi to doskonały kamuflaż dla terrorystów do przekroczenia granicy, nikt nie jest w stanie ich wszystkich dokładnie sprawdzić...dla nich im więcej ludzi w jednym miejscu, tym bardziej możliwość większego spustoszenia i strachu...o to im chodzi....a co cały czas twierdzi imam Anjem Choudary, który ubolewa, że Polska jest za bardzo oddalona od Allacha i że w nie tak długim czasie Europa w tym Polska będą islamskie i to jest nieuniknione...dzisiaj przeważa islam wojowniczy, niszczycielski i nienawistny i ma silną bazę już w Europie w postaci tysięcy przybyłych zwolenników, więc łudzenie się jest czystą ułudą. sadsmut3

Też się obawiam tych ŚDM tzn.ataków podczas tej imprezy.
Odpowiedz

Jesteśmy za biednym czystym krajem aby ten bród grasował na biało czerwonym terenie oczko
Odpowiedz

Po części każdy ma rację...
IMHO zagrożenie jest ale jesteśmy dla napastników krajem drugoplanowym. Uczestniczymy w działaniach przeciwko terroryzmowi więc uznawani jesteśmy za wroga. Jednak nie jesteśmy krajem wiodącym więc i działania terrorystów skierowane są w inne kraje.
Niestety problem się rozwija. I to w szybszym tempie niż pracuje UE.
Nie wiem jaki mają schemat działania w UE ale na pewno są nie kilka kroków do tyłu a kilometry. O tym dobrze wiedzą terroryści.
Mam nadzieję że nowe prawo które zamknie nietykalność imigrantów zostanie wprowadzone jak najszybciej. To będzie jakiś krok. Ale moim zdaniem to jednak nadal będzie za mało.
Jestem anty politycznie nastawiony ale działania rządu PiS pod kątem uchodźców uważam za słuszne.
Wystarczy spojrzeć na tych "uchodźców". To nie są rodziny a młodzież płci męskiej w wieku 20-30 lat.
Jacy to uchodźcy?
Prędzej zakamuflowani najeźdźcy.
Migruje tego miliony. Skoro kilka osób potrafi zabić dziesiątki osób to co mogą zrobić tysiące czy miliony takich osób? Moim zdaniem dużo. I nie da się tej migracji szybko zastopować. Nie mówiąc już o tych przybyłych z "wypranymi mózgami" przeciwko Europie.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Także macie rację a szczególnie Karbonek w tym, że jesteśmy krajem drugoplanowym, czyli mniej "zasługującym" na uwagę
terrorystów. slecausuuski

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Polska jest jednym z niewielu krajów w Europie czy na Świecie, gdzie nie było żadnego zamachu terrorystycznego w ostatnich latach.
Polska nibny była stroną wojny w Iraku razem z USA i np. Australią, jest też jednym z bardziej oddanych sojuszników USA. Polska też jest raczej negatywnie nastawiona do przyjmowania uchodćów. Niby Platforma jak PIS żądzuł oto mówiła że trzeba przyjmować uchodźców, ale teraz chyba zmienili zdanie i widzą że to głupota.
Wygląda na to że ekstremiści muzułmańscyh po prostu mają Polskę w dupię. Ja mam swoją teorię na ten temat. Żydzi w Izraelu przedstawuiaja Polaków w swojej propagandzie jakoi wrogich Żydom, np. że Polacy wysysają antysemityzm z mlekiem matki, może ta propaganda dociera też do muzułmanów i oni też w to wierzą i dzieki temu lubią Polaków.
Odpowiedz

(13-04-2024, 21:56 )bonaparte napisał(a):  Polska jest jednym z niewielu krajów w Europie czy na Świecie, gdzie nie było żadnego zamachu terrorystycznego w ostatnich latach.
Polska nibny była stroną wojny w Iraku razem z USA i np. Australią, jest też jednym z bardziej oddanych sojuszników USA. Polska też jest raczej negatywnie nastawiona do przyjmowania uchodćów. Niby Platforma jak PIS żądzuł oto mówiła że trzeba przyjmować uchodźców, ale teraz chyba zmienili zdanie i widzą że to głupota.
Wygląda na to że ekstremiści muzułmańscyh po prostu mają Polskę w dupię. Ja mam swoją teorię na ten temat. Żydzi w Izraelu przedstawuiaja Polaków w swojej propagandzie jakoi wrogich Żydom, np.  że Polacy wysysają antysemityzm z mlekiem matki, może ta propaganda dociera też do muzułmanów i oni też w to wierzą i dzieki temu lubią Polaków.
Mają i inne powody.
Polska była za prl. Krajem wypoczynku dla OWP itp organizacji, przyjmowaliśmy też dużo studentów z krajów
muzułmańskich.  ubawa sam popijałem z jednym synem muezina. ubawa

Oni się tu dobrze czuli .
PRzyjmowaliśmy Czeczeńców. Nasi na licznych budowach u ciapatych odnosili się do miejscowych jak do ludzi.
To ważne.
Europa zach. To rasiści mimo deklaracji , dla nich ciapaty to służba, dzikus.
Ludzie to czują i reagują.

Oni mimo drobnych zawirowań odbierają nas jako przyjazny kraj.
Hmm jak kto nie wie , to Turcja wypowiedziała wojne Rosji w obronie Polski jak nas zaczeli rozbierać.
Pytanie na jak długo starczy tej sympati ?

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości