Liczba postów: 644
Liczba wątków: 10
Reputacja:
94
Świetnie, nic tak nie sprzyja dialogowi jak zimne piwo z pianką.
Belial proponuję środek lokomocji :zeg31:
A śJ nie potępiajcie w czambuł. Starają się Was zbawić...
Nie możesz zatrzymać żadnego dnia, ale możesz go nie stracić <zhm>
Liczba postów: 1,607
Liczba wątków: 35
Reputacja:
273
(16-12-2015, 16:00 )gratka napisał(a): A śJ nie potępiajcie w czambuł. Starają się Was zbawić...
No nie wiem czy wypaczanie religii chrześcijańskiej służy zbawieniu.
Co do wątku, to te głupotki poważnie przeszkadzają w normalnym funkcjonowaniu człowieka w społeczeństwie.
Obowiązek obowiązkiem sygnatura musi posiadać tekst
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Belial, zwróć uwagę na to jak Jezus był prześladowany a mimo to, dziś ludzie Go miłują, bo zrozumieli, że czynił to dla ich dobra.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Miłują go bo widzą w nim boga . Ja mam do Jezusa podejście neutralne , oczywiście szkoda mi go że w taki sposób z nim postapiono ale uważam go za człowieka , który nauczał , głosił swoje prawdy . Nie powiązuję go z boską istotą
Reputacja:
753
To skąd się wziął Twoim zdaniem, skoro Maria Go urodziła nie zachodząc w ciążę, tzn. nikt Jej nie zapłodnił?
Hogan- Izabela
Liczba postów: 1,607
Liczba wątków: 35
Reputacja:
273
(17-12-2015, 17:40 )hogan napisał(a): To skąd się wziął Twoim zdaniem, skoro Maria Go urodziła nie zachodząc w ciążę, tzn. nikt Jej nie zapłodnił?
Hogan ludzie piszący o cudownym poczęciu Jezusa, nie wiedzieli, że kobieta wytwarza komórki jajowe. Ten medyczny fakt odkryto dopiero w 19 wieku. Dawniej liczyło się potomstwo tylko z lini ojca, bo kobiety uważano za doniczki, do których zarodniki trafiają tak jak ziarno pszenicy do ziemi. W Bibli nie ma zapołdnienia Marii, jest zrodzenie z Marii. Zapłodnie Marii. to w tatnmtym czasie medyczne fantazja.
Obowiązek obowiązkiem sygnatura musi posiadać tekst
Reputacja:
753
Tak czy inaczej, była w ciąży z Jezusem bo jest opis jej drogi do Betlejem. A jak też wiemy z Biblii, nie współżyła z mężczyzną.
Hogan- Izabela