Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 80 głosów - średnia: 3.04
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Muzyka Izraela

Bronię każdego, kto na forum jest atakowany. Ty masz po prostu złe myślenie.
Wszystko pakujesz do jednego wora a na forum każdy może pisać swoje opinie na każdy temat, z tym że
kategorycznie zabraniam personalnych wycieczek bez względu na to kto jaki jest.
Uii nie obrażał Ciebie, tylko zrewanżował się na Twoje wpisy pod Jego adresem.
Czyli macie sytuację patową i musicie to załatwić między sobą.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(21-04-2024, 17:19 )hogan napisał(a):  Bronię każdego, kto na forum jest atakowany. Ty masz po prostu złe myślenie.
Wszystko pakujesz do jednego wora a na forum każdy może pisać swoje opinie na każdy temat, z tym że

Ja lubię usera Uii za poczucie humoru. Nie pochwalam jedynie wulgaryzmów, niemoralności i eksperymentów na ludziach. Dlaczego sprzeciw wobec czegoś złego ma być "złym myśleniem" według szanownej Hogan ?
Odpowiedz

(21-04-2024, 14:41 )polliter napisał(a):  Ja jakoś nie mam z tym problemu. Nie noszę w sobie nienawiści do jakiegoś narodu, podobnie jak do żadnego narodu nie pałam miłością. Wielu ludzi nie znoszę, może nawet nienawidzę, ale narodowość nie ma z tym nic wspólnego. Po prostu zasłużyli sobie na to w moich oczach, ale nie przenoszę tych uczuć na cały naród. Przecież ja nawet nie potrafię odróżnić Żyda od nie-Żyda, to jak mogę nienawidzić narodu, którego nawet nie potrafię określić i przypisać do konkretnego człowieka. Podejrzewam, że nie lubię wielu Żydów i bardzo lubię wielu Żydów, ale często nawet nie wiem czy tymi Żydami są czy nie są. Nie interesuje mnie to. To nie narodowość określa moją ocenę drugiego człowieka.
Ale ja zawsze byłem jakiś dziwny... zenetelme zenetelme zenetelme

Słuszna wypowiedź. Niemniej jednak musimy przyjąć do wiadomości że narody, religie i państwa realnie istnieją i że posiadają jakieś cechy własne których inne nie posiadają.
Odpowiedz

uii napisał(a):..Niemal wszyscy w Rosji pozmieniali nazwiska , na pseuda partyjne,
albo , typowo polskie n.p. Fedorowicz ubawa  mogł być jakiś 'F...stein' , u ruskich 'Fedorow',
Jak jechał do polski zmienili mu dopisując  ' icz'
To akurat nie dziwota , w tych czasach jakbym był żyd też bym zmienił..

Fedorowicz drogi Panie jest to tylko mój nick-name , a nie nazwisko. Co do jego pochodzenia wszyscy znamy Jacka Fedorowicza z PRL-u. Ale nie każdy wie, że hetman Taras Fedorowicz był Ukraińcem i przywódcą "Powstania wypiszczyków" od "wypisanych z rejestru”. Było to  zbrojne wystąpienie Kozaków i chłopów przeciw Rzeczypospolitej w 1630 roku. cichyśmiech

BTW. A co oznacza nick-name:  uii ?
Odpowiedz

(28-04-2024, 7:46 )Fedorowicz napisał(a):  
uii napisał(a):..Niemal wszyscy w Rosji pozmieniali nazwiska , na pseuda partyjne,
albo , typowo polskie n.p. Fedorowicz ubawa  mogł być jakiś 'F...stein' , u ruskich 'Fedorow',
Jak jechał do polski zmienili mu dopisując  ' icz'
To akurat nie dziwota , w tych czasach jakbym był żyd też bym zmienił..

Fedorowicz drogi Panie jest to tylko mój nick-name , a nie nazwisko. Co do jego pochodzenia wszyscy znamy Jacka Fedorowicza z PRL-u. Ale nie każdy wie, że hetman Taras Fedorowicz był Ukraińcem i przywódcą "Powstania wypiszczyków" od "wypisanych z rejestru”. Było to  zbrojne wystąpienie Kozaków i chłopów przeciw Rzeczypospolitej w 1630 roku. cichyśmiech

BTW. A co oznacza nick-name:  uii ?
Jeju pod co to się nie podłączamy i Jacek i buntownik.  <mxki9> 

Dla ciekawych uii nie znaczy nic.

Jest krótkie, odrużnialne od innych czasem 'nadentych'
Wbija się w pamięć.
Jest skromne  ubawa2  nie podpiera się autorytetami.
Jest 'uii' bo 'ui' nie chciała przyjąć strona rejestracji.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Cytat:Słuszna wypowiedź. Niemniej jednak musimy przyjąć do wiadomości że narody, religie i państwa realnie istnieją i że posiadają jakieś cechy własne których inne nie posiadają.

Owszem, ale tylko wtedy, gdy uogólnimy całość dla wygody lub przekazania ogólnej myśli, bo właśnie realia wyglądają zupełnie inaczej.
Nie wciskajmy narody w stereotypy, bo naród tworzą ludzie, którzy są różni.

Żydzi są dobrymi bankierami, znają się na pomnażaniu pieniędzy, są też zdolnymi artystami. Tak się przyjęło, ale znam Żydów, którzy mają problemy z prostymi rachunkami, a sztuka to dla nich czarna magia.

Polacy są narodem bitnym, chętnym do walki i zadym, a ja jestem kompletnym przeciwieństwem takiego Polaka, bardziej ze mnie takie ciepłe kluchy niż waleczny obrońca ojczyzny. A jestem Polakiem z krwi i kości. Acha, nie jestem złodziejem i pijakiem, chociaż lubię się napić, ale raczej to kontroluję. Nie jestem też pracowity, raczej jestem leniwy, więc przeczę wszystkim cechom charakteryzującym "prawdziwego Polaka".
Odpowiedz

(28-04-2024, 12:27 )polliter napisał(a):  Nie wciskajmy narody w stereotypy, bo naród tworzą ludzie, którzy są różni.
A tu bym się nie zgodził.  To pogląd zaindukowany nam w ramach 'postępowości'
poprawny politycznie.

Ludzie to ludzie bywają różni.
Ludzie jako zbiorowość mają cechy zbiorowe i często trwałe.

Niemcy wybrali Hitlera i radośnie popierali.
Co z tego , że była jakaś mała opozycja, zamach?
Zamachwcy, chcieli wygrać wojnę , albo osiągnąć korzystny pokój.
Jak dobrze podrapać dziś niemca, nadal wyjdzie 'uber alles' i 'nah osten'

Rosjanie nawet jak Putin przepadnie będą chcieli ukrainy.
Opozycja ma mu za złe , że nieudolnie wojuje, że jeszcze nie zajoł i nie wytłukł
Ukrainców.

Lubie kilku pedałów , jeden jest dla mnie dużym autorytetem, może nawet jedynym.
Bo nie ufam wiekszości.

Ale jako zbiorowość narzucająca ideologie LGBT  to zaraza. 
To co u artysty, naukowca działa na plus. Inny 'Pedalski' kont widzenia itp
W zbiorowości jest patologiczne.

Różni ubawa  a jak podrapać?

W 1918 mieliśmy sporo komunistów bardzo ideowych i innych lewych.
W 1920r Komuniści i reszta poszli bić ruskich.

Podrapało i z pod czerwonego wylazł Orzeł biały w koronie.

Więc !  ubawa  NIE DAJMY SOBIE WCISNĄĆ , ŻE TO STEREOTYPY.
Odpowiedz

(28-04-2024, 6:48 )Fedorowicz napisał(a):  
(21-04-2024, 17:19 )hogan napisał(a):  Bronię każdego, kto na forum jest atakowany. Ty masz po prostu złe myślenie.

Ja lubię usera Uii za poczucie humoru. Nie pochwalam jedynie wulgaryzmów, niemoralności i eksperymentów na ludziach. Dlaczego sprzeciw wobec czegoś złego ma być "złym myśleniem" według szanownej Hogan ?
Nie sprzeciw wobec czegoś złego, nie o tym pisałam a właśnie o tym, o złym myśleniu, czyli nad interpretowanie wypowiedzi
innych Użytkowników i przy okazji, wrzucanie wszystkich do jednego worka, to jest Twoje złe myślenie.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(28-04-2024, 22:46 )hogan napisał(a):  
(28-04-2024, 6:48 )Fedorowicz napisał(a):  
Dlaczego sprzeciw wobec czegoś złego ma być "złym myśleniem" według szanownej Hogan ?
Nie sprzeciw wobec czegoś złego, nie o tym pisałam a właśnie o tym, o złym myśleniu, czyli nad interpretowanie wypowiedzi
innych Użytkowników i przy okazji, wrzucanie wszystkich do jednego worka, to jest Twoje złe myślenie.

Ale przyzna szanowna Iza że poglądy userow na tematy poruszane przeze mnie są niemal identyczne jak zdanie Administracji forum ? Istotne jest też to, że te tematy są "politycznie" niepoprawne i bodajże user Karbon pisał że trzeba z macicielami zrobić porządek. Jak kiedyś Władysław Gomułka.. cichyśmiech
Odpowiedz

Bez komentarza

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości