Ocena wątku:
  • 15 głosów - średnia: 2.8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Polityka jest porypana

Niech gadają co chcą ale pomidor to warzywo i basta! Nawet w sklepach leży razem z warzywami a nie z owocami.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(18-02-2024, 17:51 )hogan napisał(a):  Niech gadają co chcą ale pomidor to warzywo i basta! Nawet w sklepach leży razem z warzywami a nie z owocami.
No tak teraz za Arbitra robi Biedronka, Tesco i jenyzor Oszołom , plus jeszcze jakieś warzywniaki.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

A Dynia to owoc czy warzywo?
Odpowiedz

(18-02-2024, 21:36 )bonaparte napisał(a):  A Dynia to owoc czy warzywo?
Chyba ani to, ani to .
W Biedronce dynie kładą jakoś osobno ubawa

Odpowiedz

Tu chyba działa na korzyść bycia warzywami jedynie czas życia przedmiotowej rośliny, która daje owoce, czyli według takiej klasyfikacji warzywami są ananasy, arbuzy, dynie, pomidory, papryki itd,
trochę tutaj nie pasuje cebula, bo jest rośliną dwu lub więcej letnią, a jednak identyfikowaną jako warzywo, ale już nie brzoskwinie itp...
Odpowiedz

(18-02-2024, 22:43 )Traf napisał(a):  Tu chyba działa na korzyść bycia warzywami jedynie czas życia przedmiotowej rośliny, która daje owoce, czyli według takiej klasyfikacji warzywami są ananasy, arbuzy, dynie, pomidory, papryki itd,
trochę tutaj nie pasuje cebula, bo jest rośliną dwu lub więcej letnią, a jednak identyfikowaną jako warzywo, ale już nie brzoskwinie itp...
Haaa !  NIE POWIEM żebym rozumiał, chyba intelektualnie nie nadążam..

Ale powiedzcie mi , ile żyje ananas ?

Odpowiedz

Sorki, ale chyba ananas nie jest warzywem, bo to jest roślina trawiasta, a trawy raczej nie są warzywami...

[Obrazek: 135442_98249354679137470571.jpg]
Odpowiedz

(18-02-2024, 21:36 )bonaparte napisał(a):  A Dynia to owoc czy warzywo?
Według mnie, owoc, według Unii warzywo, bo ma pestki. ubawa2

uii napisał(a):
(Wczoraj, 20:36)bonaparte napisał(a): napisał(a):A Dynia to owoc czy warzywo?
Chyba ani to, ani to .
W Biedronce dynie kładą jakoś osobno [Obrazek: YXn4te3.gif]

cwaniak cwaniak cwaniak

Traf napisał(a):Tu chyba działa na korzyść bycia warzywami...

Wyłącznie na korzyść Unii i o czym pisał Hrabia Psinka Izydor. fizja11

uii napisał(a):Haaa !  NIE POWIEM żebym rozumiał, chyba intelektualnie nie nadążam..

Ale powiedzcie mi , ile żyje ananas ?

cwaniak cwaniak cwaniak

Do chwili zjedzenia.

Traf napisał(a):Sorki, ale chyba ananas nie jest warzywem, bo to jest roślina trawiasta, a trawy raczej nie są warzywami...

cwaniak cwaniak cwaniak Więc cebula jest owocem, bo też rośnie jak trawa.

cwaniakAnanas to roślina anie trawa, jak kaktus, po prostu tak, jakbyśmy jedli owoc kaktusa.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(19-02-2024, 13:00 )hogan napisał(a):  
Traf napisał(a):Sorki, ale chyba ananas nie jest warzywem, bo to jest roślina trawiasta, a trawy raczej nie są warzywami...

cwaniak cwaniak cwaniak Więc cebula jest owocem, bo też rośnie jak trawa.

cwaniakAnanas to roślina anie trawa, jak kaktus, po prostu tak, jakbyśmy jedli owoc kaktusa.
Wszystko zależy od punktu widzenia, tak samo jak z warzywami...

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wiechlinowce

Cytat:Systematyka

Pozycja rodzaju według Angiosperm Phylogeny Website (aktualizowany system APG IV z 2016)

Jeden z rodzajów podrodziny Bromelioideae Burnett z rodziny bromeliowatych (Bromeliaceae) z rzędu wiechlinowców (Poales).
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ananas

To podają w Wikipedii, ja sam nie jestem na tyle obeznany w zawiłościach przynależności różnych roślin, by rozstrzygać, jaka roślina należy do jakiej rodziny ;P
Odpowiedz

Dlatego napisałam, pomidor to warzywo i basta. Ja jem wędlinę z pomidorem a nie na przykład gruszki zamiast
pomidora ale to rzecz gustu cwaniak

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości