Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
No tak, nic nie rozumiem. Znów próbujesz ze mnie zrobić debilkę! Tak kończy się z Tobą dyskusja, jak nie
potrafisz czegoś wyjaśnić, na obrażaniu dyskutantów.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Reputacja:
753
Popatrz sobie na obrazki z kościoła.
Hogan- Izabela
Liczba postów: 2,197
Liczba wątków: 73
Reputacja:
177
Zodiak: wodnik
No właśnie znam je i dlatego twierdzę, że wszystkie one przedstawiają symboliczny zapis idei,
a nie jakiegoś gołębia, który ich osrał swoimi odchodami, z których oni powzięli wielkie zrozumienie...
Twoje obrazki to nic innego, jak nadanie niematerialnym ideom kształtu, który wszyscy będą jednoznacznie kojarzyć i w czasach powstawania tych obrazów, tak właśnie się działo- wierni wiedzieli, jaka idea został przedstawiona malunkiem...
Reputacja:
753
Nie podawałam obrazków kościelnych, tylko obrazy malarzy, jeden z nich nawet był ateistą.
Hogan- Izabela
Liczba postów: 2,197
Liczba wątków: 73
Reputacja:
177
Zodiak: wodnik
Ateista, czy nie, jeśli chciał być dobrze zrozumiany, to musiał się trzymać konwencji jednoznacznego przedstawiania idei tak, by były one zrozumiałe dla odbiorców,
dlatego też w żadnym kościele nie wiszą obrazy abstrakcjonistów, bo nie da się ich interpretować jednoznacznie...
Reputacja:
753
Drogi Kolego, rozumiem że malarstwo nie jest konikiem dla każdego i nie każdy musi się na tym znać, więc pozwolę
sobie deczko Ci wyjaśnić. Obrazy, na których widzimy coś, co ewidentnie przedstawiają pojazdy w powietrzu, niekoniecznie
UFO, mogą być abstrakcją ale nie muszą. I po pierwsze, nigdy nie znalazłyby się w kościele, bo kościół takich by
sobie nie życzył, właśnie dlatego, że jest na nich coś, co budzi kontrowersje a nie, że wiadomo co tam jest.
Chociaż, z tego co się orientuję dwa chyba są w jakimś kościele, reszta w muzeach. I po drugie, rozumiem Twój
sceptycyzm, jednak tak jak pisałam wielokrotnie, we wszystkim jest ziarnko prawdy a ja szukam tego okruszka
od ziarenka, bo wiem, że w tym będzie cała prawda lecz czy znajdę... raczej nie.
Hogan- Izabela