Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 34 głosów - średnia: 2.91
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Co sądzisz o tym zdjęciu/ posągu

(30-01-2024, 22:43 )hogan napisał(a):  Fakt, że internet stał się ściekiem ale w tym artykule, podane daty sprawdzają się z innymi źródłami.
No i co , co z tego wynika ?  Tylesamo co z fotografi kilianowskiej.

Co bym miał zrobić z tym tekstem ? 
Co sie z czym zgadza i co z tego wynka?

Nudno jest ubawa to bym i pogadał , ale tu za cholere nie wiem o czym.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

No to na przykład, jaka jest znana najstarsza, czyli najwcześniejsza swastyka, co?

Tu autor podaje:

Cytat:Najwcześniejsza znana swastyka została znaleziona w Mezine na Ukrainie. Wyrzeźbiona jest na późnej paleolitycznej figurce z kości słoniowej mamuta, datowana na około 10 000 p.n.e Wśród najwcześniejszych kultur wykorzystujących swastykę jest stara Europa, neolityczna Cywilizacja Doliny Dunaju, Cucuteni-Trypillian i Vinca.

A w wiki czytamy:

Cytat:Jedno z najstarszych malowideł z motywem swastyki pochodzi z paleolitu – ma więc około 10 000 lat.

A więc data się sprawdza, prawda?

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(31-01-2024, 22:01 )hogan napisał(a):  No to na przykład, jaka jest znana najstarsza, czyli najwcześniejsza swastyka, co?

Tu autor podaje:

Cytat:Najwcześniejsza znana swastyka została znaleziona w Mezine na Ukrainie. Wyrzeźbiona jest na późnej paleolitycznej figurce z kości słoniowej mamuta, datowana na około 10 000 p.n.e Wśród najwcześniejszych kultur wykorzystujących swastykę jest stara Europa, neolityczna Cywilizacja Doliny Dunaju, Cucuteni-Trypillian i Vinca.

A w wiki czytamy:

Cytat:Jedno z najstarszych malowideł z motywem swastyki pochodzi z paleolitu – ma więc około 10 000 lat.

A więc data się sprawdza, prawda?
Swastyka jest dosyć prostym wzorkiem , łatwym do wycięcia, wydrapania, czy nożem, czy ostrym kamieniem.
Myslę , że starszym niż wszystkie daty ubawa  może mieć i 100 000 lat i więcej  .
Mogła być wzorkiem, notatką, albo symbolem całkiem różnych spraw w różnych miejscach i czasach.

Więcej jest rzecze nieodkopanych na świecie, niż odkopanych. ubawa

Odpowiedz

Ok, a więc data ZAŁOŻONA lub UDOKUMENTOWANA zgadza się czy nie?

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(02-02-2024, 17:09 )hogan napisał(a):  Ok, a więc data ZAŁOŻONA lub UDOKUMENTOWANA zgadza się czy nie?
Musiałem to 3 razy przeczytac ubawa   co się z zczym ma zgadzać ubawaAle fakt facet podaje datę , jak wiki.

Tam się poza tym mase zgadza , pan czerpał z wielu źródeł po części mi dobrze znanych.

Ale pojedźmy od początku. 
Cytat:DOBA BOGA 8 640 000 000 LAT ZIEMSKICH
stworzenie świata w 6 dni = 6 x 8 640 000 000 = 51 840 000 000
rok = 365 x 8 640 000 000 = 3 153 600 mln lat ziemskich
po 100 latach rozpada i tworzy się na nowo = 315 bilionów lat ziemskich
Teraźniejszy kosmos ma 30 lat

Z czym to się ma zgadzać  ? 
Pan sobie pomnożył pododawał jakieś duże liczby , i co?
Też umiem od podstawówki dodawać...

Widzisz ja jestem agnostyk , za cholere nie wierze w żadnych bogów,
ani jakichś mądrzejszych obcych.
Jak takie mądrale to czemu 100 000 lat temu nie zrobili autostrad, saochodów
cocacoli i kina?
Za to zajmowali się jakimiś pierdołami godnymi troglodytów.
Jakoś ci bogowie, neflim, anioły, obcy jawią mi się deko debilni. ubawa

Ludzie wszystko potrafią sami i odkryć i zbudować. po cholere im obcy?
Odpowiedz

Dziecko też na początku potrzebuje opiekuna.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(02-02-2024, 20:43 )hogan napisał(a):  Dziecko też na początku potrzebuje opiekuna.
Zwierzątka sobie radzą i słoniki i myszki, i małpy, a homo potrzebował by niani ?
Po kiego grzyba ?

Na mój gust to czujesz się osamotniona , bóg sie jakoś zużył ubawa to może jakieś obce nadistoty ?
'Z braku laku'

jenyzor

Odpowiedz

Nie proszę Pana, nie dlatego a dlatego, że jesteśmy o krok od odnalezienia obcej cywilizacji i dlatego, że uważam, iż
cykl na Ziemi stale się powtarza.

LIFE. Ten teleskop będzie w stanie odkryć oznaki życia w kosmosie

https://www.pulskosmosu.pl/2024/01/life-...8SpkOKutII

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(02-02-2024, 21:10 )hogan napisał(a):  Nie proszę Pana, nie dlatego a dlatego, że jesteśmy o krok od odnalezienia obcej cywilizacji i dlatego, że uważam, iż
cykl na Ziemi stale się powtarza.

LIFE. Ten teleskop będzie w stanie odkryć oznaki życia w kosmosie

https://www.pulskosmosu.pl/2024/01/life-...8SpkOKutII
Jesteście o krok....  ubawa to wy macie duuuży krok.
Ja tam się nie spodziewam.

jenyzor
A pomysł na teleskop fajny ubawa  na bank dużo naodkrywa, ale raczej nie życie.

To jest deko za daleko lata świetlne.

Cytat:Mocniejszym argumentem przemawiającym za życiem byłoby wykrycie bardziej złożonych związków pochodzenia biogennego, takich, które nie powstają w wyniku żadnego procesu geologicznego
' Takie , które nie powstają'   Albo panowie naukowcy nie potrafią sobie wyobrazić procesu w którym powstają.

Coś tam może wykryją ich zdaniem biogennego, ale sprawdzić ?
Dziesiątki lat, setki, tysiące, a może nigdy.  Najpierw trza by polecieć szybciej niż światło.

Cykl na ziemi. ...  Myśle że powstawały i ginęły cywilizacje, że wielu jeszcze nie odkryliśmy.
Ale raczej na poziomie Majów , czy kreteńskiej max.
Po technicznej jak nasza zostały by ślady..

Odpowiedz

Nie ma takiej opcji, że ktokolwiek ludzi zaprojektował, bo jeśli jesteśmy projektem świadomej inteligencji, to jesteśmy projektem niezbyt dopracowanym.
Wystarczy spojrzeć na szympansa- czemu ktoś miałby zaprojektować dla szympansa większą siłę, niż zaprojektował dla ludzi? Czemu nie zaprojektował pamięci bardziej trwałej?
Po co to zapominanie i przekręcanie tego, co kiedyś się widziało? Są ludzie z fotograficzną pamięcią, czemu wszyscy jej nie mamy? Przecież doskonała pamięć przyspieszyłaby wykładniczo proces naszego uczenia się...
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości