Ocena wątku:
  • 24 głosów - średnia: 3.17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wojna o TVP

Ta pogoda.... szklana?

Cytat:Staff ...
O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny
I pluszcze jednaki, miarowy, niezmienny,
Dżdżu krople padają i tłuką w me okno...
Jęk szklany... płacz szklany... a szyby w mgle mokną
I światła szarego blask sączy się senny...
O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny
tera ja ubawa

Upiory z te-fał-pe,  ściemik codzienny

I stary i nowy jednako niezmienny
znów straszą i plują w me okno
Jęk szklany, płacz szklany, a za oknem mokro

'Szklana pogoda'
'Szyby niebieskie od telewizorów'
Łykają łykacze plwocine potworów..
Se pstryknę i wyjdę na deszcz
Sam se wrzeszczu do siebie se wrzeszcz
Dżdżu krople padają ... i dobrze niech pada

Mnie nie napada, bo tyłozgryz mam ubawa
wyjdźmy se pomoknąć, że zasugeruje wam .

jenyzor

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Ja tam "życzę powodzenia" każdej ekipie, która chce prowadzić telewizję informacyjną w dobie tak powszechnego dostepu do internetu... Przecież żadnemu młodemu człowiekowi nie będzie się chciało czekać na jakieś wydanie programu informacyjnego, skoro informacje, których szuka, może znaleźć w internecie zaraz po odpaleniu swojej ulubionej strony z informacjami. To się już nie zatrzyma podobnie jak nie da się przywrócić papierowym gazetom popularności sprzed epoki internetowych serwisów informacyjnych...
Gra toczy się jedynie o ludzi starszych, którzy nie lubią internetu, a ich jest z każdym rokiem mniej...
Odpowiedz

U Chińczyków już od wielu lat, telewizja jest tylko do reklam. Nie ma tam ani informacji, ani filmów, tylko 24h na dobę, lecą
reklamy.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(21-01-2024, 3:03 )Traf napisał(a):  Ja tam "życzę powodzenia" każdej ekipie, która chce prowadzić telewizję informacyjną w dobie tak powszechnego dostepu do internetu... Przecież żadnemu młodemu człowiekowi nie będzie się chciało czekać na jakieś wydanie programu informacyjnego, skoro informacje, których szuka, może znaleźć w internecie zaraz po odpaleniu swojej ulubionej strony z informacjami. To się już nie zatrzyma podobnie jak nie da się przywrócić papierowym gazetom popularności sprzed epoki internetowych serwisów informacyjnych...
Gra toczy się jedynie o ludzi starszych, którzy nie lubią internetu, a ich jest z każdym rokiem mniej...
Tu masz sporo racji.  ubawa
Tyle , że po odpaleniu "ulubionej strony z informacjami. " otrzyma informacje , które lubi.

Prawicowiec prawe, a lewicowiec lewe .
  I obaj zaczynają żyć w zupełnie odmiennych
nieprawdziwych światach.
I nigdy się już nie dogadają. 

Odpowiedz

Nie wyobrażam sobie mediów, które by zmuszały ludzi do zapoznana się z ich wersją zdarzeń...
Ja tak mam z TV Republika- po paru minutach po prostu wiedziałem, że absolutnie nie chcę tam wracać...
Parafrazując- przyszedłem, zobaczyłem, odszedłem...
Odpowiedz

(21-01-2024, 13:14 )Traf napisał(a):  Nie wyobrażam sobie mediów, które by zmuszały ludzi do zapoznana się z ich wersją zdarzeń...
Ja tak mam z TV Republika- po paru minutach po prostu wiedziałem, że absolutnie nie chcę tam wracać...
Parafrazując- przyszedłem, zobaczyłem, odszedłem...
Ludzi nie trzeba zmuszać.
Ludzie są leniwi  !!!
Chętnie łykają papkę, która im smakuje. Prawi prawą (Republika)

Lewi lewą .  Lewi mają wiekszy wybór karmików ,
ale papka jest mniejwięcej ta sama W każdym.
Tyle , że lewa ubawa

Ja osobiście wole czytać. Nawet jak informacja pisana, jest napchana kitem ,
to mozna sobie pomijać akapity, a nawet strony
i wyłapać 2.. 3 zdania istotnej informacji.

Dla tego nie poświęciłem tv nawet minuty , zajżałem z ciekawości jak wygląda i czy działa ubawa
Nawet dzwieku nie włączyłem. 
Ale lewych też nie oglądam
Odpowiedz

Mi tam szkoda czasu na czytanie przez wiele minut tekstu, z którego następnie miałbym wyłapać to jedno pasujące mi zdanie, dlatego jak widzę tekst z tytułem w stylu "przerwał milczenie", "podjął decyzję" i wiele podobnych, to wiem, że czegokolwiek użytecznego należy szukać na końcu, nawet nie zerkając na początek...
Odpowiedz

(21-01-2024, 22:06 )Traf napisał(a):  Mi tam szkoda czasu na czytanie przez wiele minut tekstu, z którego następnie miałbym wyłapać to jedno pasujące mi zdanie, dlatego jak widzę tekst z tytułem w stylu "przerwał milczenie", "podjął decyzję" i wiele podobnych, to wiem, że czegokolwiek użytecznego należy szukać na końcu, nawet nie zerkając na początek...
I słusznie  ,
tyle że często nawet kklikać nie warto tytuł wystarczy.

A ostatnio coraz częściej bywa , że i na końcu nic nima,
albo tekst jest o czymś innym niż tytuł.

Albo tytuł głosi 'CZARNE ! ! ! '  a tekst , że białe bielutke , bielsz odcienń bieli ubawa

Odpowiedz

fajnie..?
Zapytał ktoś, co myślą lokalni dziennikarze telewizji i radia?

Zapytałem.
Większość się cieszy (mówię o dolnym sląsku).
Już są nowe zarządy wybrane z grona dziennikarzy, nie polityków.
Dziennikarze są praktycznie z kazdej frakcji ideowej.

Można ? MOŻNA!

i co jeszcze weselsze.. Wracają ludzi lubiani, którzy odeszli w epoce partyjnej narracji (jak za prl).
Kilkoro znam osobiście i wiem co słyszę od nich..
Idzie dobra praca dziennikarska i to mnie cieszy.a że pisiorii i zjebanej qrwicy nie pasuje (jak kiedyś pzpr) to mnie tym bardziej cieszy.

Komuna bis sie skonczyła.

Tyle w temacie.
Odpowiedz

@piotr wszystko fajnie, ale nie dostrzegasz jednej rzeczy- za cztery lata będą wybory, jeśli wygra je PiS, to zrobi dokładnie to, co zrobił Sienkiewicz. To nie jest dobra droga, bo ona legitymizuje anarchię... Ja też się cieszę, że media będą mniej jednostronne, ale ten sposób, to jednak nie wróży naprawy prawa, to wróży przyszłość, w której liczyć się będzie jedynie wygranie wyborów, bo ekipa je wygrywająca będzie mogła zrobić praktycznie wszystko...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości