Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 3.42
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Orion- powrót z Księżyca na Ziemię

No właśnie te wszelkie pozostawione ślady, przemawiają za tym, że takie założenie nie może być wykluczone.
Ile już nowych wykopalisk dokonano, jedno choćby we Francji odkryto system mocowania dźwigów – wciągarek i żurawi.
A wszystko z okresu sprzed 2tyś. lat i tylko pod kilkoma metrami... a co by znaleźli, gdyby dokopali się na 100 km...
Znalazłam coś na ten temat, to było w 2010 roku.

https://www.rp.pl/nauka/art14896031-we-f...ymski-port

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

@hogan wszystko ładnie, tylko zapomniałaś dodać, że każda rozwijająca się cywilizacja eksploatuje planetarne zasoby surowców. Innymi słowy tworzy wielkie kopalnie paliw jak i wydobywające niezbędne surowce, między innymi miedź, żelazo, cynę... Taka eksploatacja nie znika bez śladu...
Odpowiedz

Jasne, że nie znika, chodzimy po tym. Wszystko zatacza koło.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(18-12-2023, 18:38 )hogan napisał(a):  Jasne, że nie znika, chodzimy po tym. Wszystko zatacza koło.
Jeśli ta cywilizacja miałaby latać w kosmos, to jednak wydobyte pierwiastki odleciałyby razem z nimi...
Poza tym chodzi mi głównie o ślady po gigantycznym przeoraniu ziemi, bo drążąc tunele, czy też robiąc kopalnie odkrywkowe, zaburza się naturalny układ skał, który już na zawsze odzwierciedla dokonaną zmianę, a z tego co wiem, to badacze historii Ziemi znajdują pozostałości po jedynie bardzo prymitywnych kopalniach, które w żadnym razie nie mogłyby służyć wysoko zaawansowanej cywilizacji...
Odpowiedz

No nie mogę się z tym zgodzić, bo coś wydaje się nam prymitywne a wcale takim nie musi być.
Kiedyś widziałam taki film, na którym było fajnie pokazane jak ludzie kopią odnośnie wykopalisk i można
było się uśmiać, bo to co do dziś robią, to dopiero prymitywizm. ubawa2
Coś na zasadzie kopania dołka, który na przykład zalewa woda i to co najważniejsze, zostaje na dnie w tym dołku.
Nie dam rady opisać wszystkiego, bo i pamiętam piąte przez dziesiąte ale ja właśnie dziś tak widzę odkrycia, czyli
porównując w skali 1 do miliona, tyle odkopujemy, czyli w skali Ziemi, prawie co nic, zero.
To takie przewracanie kartek w książce, gdzie jest milion stron.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości