Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 2.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

"Psy23" i rozliczenia

Ostatnio sie duzo dzieje. Ujawniono scenariusz rodem z filmu Pasikowskiego:
Doniesienia o niszczeniu dokumentów. Donald Tusk reaguje. Zagadnął Kaczyńskiego | Polityka - Wiadomości Gazeta.pl
Ciekawe czy to tylko faktury za rękawice robocze, czy tez inne duzo ciekawsze sprawki?
Może nie jest to jakąś wielką sensacją i wiekszość oddających wladzę rządów to robila, ale ci dali sie na tym przylapać. To może pomóc w tym co zapowiada Bosak:
wPolityce.pl
Nie bardzo wierzę w to by ktokolwiek kogokolwiek rozliczył i pociągnąl do odpowiedzialności.
Żaden kolejny rząd nie rozliczy poprzedniego, bo jest to sytuacja potencjalnie niebezpieczna, gdyż sam po skończonej kadencji mnie chce być rozliczany. Zasada ku...a ku...e łba nie urwie tutaj zadziala.
Ale może dojść do tego o czym mówi K. Bosak, że PiS może zostać zmieciony z sceny politycznej.
Ciekaw jestem czy i co z tego wyjdzie
Odpowiedz

Oj coś mi się zdaje , że to taki kabaret i ploteczki , zeby jakoś zaistnieć w mediach.

'Żaden kolejny rząd....'  A nie przychodzi do głowy , że politycy wszystkich stron aż tak nie kradną
, że nima takich kosmicznych afer, że wszystko jest wyolbrzymione, albo wydumane, rozdmuchane
przez Media.  A w kampani to WYDMUCHY WYBORCZE, które po, samoistnie znikają, bo w istocie
Niewiele tam jest, albo i nic.
w wiekszości takie doniesienia, to okresowe 'Yeti' , 'Potwory z Loh Nes'

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

(21-10-2023, 10:15 )uii napisał(a):  'Żaden kolejny rząd....'  A nie przychodzi do głowy , że politycy wszystkich stron aż tak nie kradną
Aż tak nie kradną?
Czyli jak kradna mniej to ok?
Co to za kryterium?
A nie przyszło do glowy że wszyscy kradna(byc może mniej ale kradną) i dlatego nie chcą być rozliczani i nie będa rozliczać?
Odpowiedz

(21-10-2023, 10:42 )Maksiu napisał(a):  
(21-10-2023, 10:15 )uii napisał(a):  'Żaden kolejny rząd....'  A nie przychodzi do głowy , że politycy wszystkich stron aż tak nie kradną
Aż tak nie kradną?
Czyli jak kradna mniej to ok?
Co to za kryterium?
A nie przyszło do glowy że wszyscy kradna(byc może mniej ale kradną) i dlatego nie chcą być rozliczani i nie będa rozliczać?
Myślę , zrobił sie na tyle ostry podział , że Rude będą się starały ze wszystkich sił dobić PIS.

Ttym bardziej, że PIS ma twardy elektorat, a koalicja ruda jest any-PIS,
I mało co ma więcej wspólnego. Jest chwiejna , jak sie pośliźnie, to 2 raz
zmobilizowani wrzaskiem i  hasłem ***** ***  wyborcy nie przyjdą.

Tyle , że mimo starań tak durzo nie znajdą , bedą ferować mase oskarżeń,
jak sie da naginać prawo i ntrpretować jako kryminalne różne działania PISmanów.

Kogoś tam może posadzą , ale wiele się nie spodziewam.

Żeby zrobić porządek trza by zacząć od 2 strony .
Uchwalić surowe kary za pomówienia.
Teraz byle pismak , polityczek tyci , który chce zaistnieć,
wyszukuje setki afer i wyje bezkarnie , opluwa wszystkich.

Efekt jest taki , że faktyczne przestępstwa nikną w tym zamęcie.
Prawdziwy złodziej , czuje się bezpieczny , bedzie twierdził do upadpego,
Że to polityczna nagonka, że sfabrykowane dowody. Identycznie jak uczciwi.

Teraz nie wiemy nic.
Pisowcy ''wiedzą'' , że kradła banda Rudego.
Opozycyjni ''wiedzą'' , że kradnie PIS

Jedni i drudzy Gówno wiedzą.

Odpowiedz

Jarosław Kaczyński, prezes PiS i wicepremier, powiedział w Spale, że po wyborach jego partia musi przeprowadzić "analizę tego, co się stało" i mieć projekt "na dalsze działania - i te ofensywne, i te defensywne". - Mieliśmy tu oczywiście także do czynienia z szeregiem błędów z naszej strony - przyznał. Dodał, że w ciągu ostatnich kilku lat "zmieniła się także struktura elektoratu".

- Musimy zwyciężyć, pamiętając o jednym: że do zwycięstwa prowadzi zawsze połączenie dwóch elementów. Zwykle to powtarzam w czasie obchodów 11 listopada. Chodzi o połączenie myśli i czynu. Czyn bez myśli bywa czasem piękny, bohaterski, heroiczny, ale całkowicie bezskuteczny. Mówię o czasach walki bezpośredniej, krwawej. Myśl bez czynu nie przynosi efektów, nawet jakby była słuszna, przenikliwa, oddająca rzeczywistość. Tylko wtedy, gdy te dwa elementy będą działać ze sobą, możemy liczyć, że zwyciężymy - ocenił wicepremier Kaczyński.

Powiedział też, że w przyjętym, ale jeszcze nie uchwalonym budżecie na 2024 rok, nie ma żadnej dziury, pod warunkiem, że nie będzie rzeczy nieodpowiedzialnych.

- Całe regiony, które w istocie powinny nas wesprzeć, bo uzyskały od nas jakieś szczególnie mocne wsparcie, wcale nas nie wsparły na poziomie wyższym, niż poprzednio - zaznaczył Kaczyński. Jak wskazał "na wschodzie Polski, tam, gdzie były nasze najmocniejsze regiony i punkty wsparcia, straty w niektórych okręgach wyborczych (sięgały – dop. red.) nawet 12 procent".

Lider Zjednoczonej Prawicy stwierdził, że podczas kampanii wyborczej ważną rolę odegrały ośrodki władzy samorządowej, gdzie często rządzi opozycja oraz wymiar sprawiedliwości. - Sądy są pod ewidentnym wpływem opozycji - powiedział Jarosław Kaczyński.

https://tvn24.pl/wybory-parlamentarne-20...ow-7402287

Nie sądziłam, że Kaczyński w oczy ludziom kłamie. Wiedziałam, że plecie trzy po trzy ale nich on od-bimba się od wschodu i niech nie kłamie o sądach!

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(21-10-2023, 15:58 )uii napisał(a):  Teraz nie wiemy nic.
To nie ma znaczenia. Podobnie jak i rozliczenia nikogo nie interesują. chodzi o to by dać gawiedzi powód do naparzania sie między sobą. To daje elektorat obu stronom barykady
Odpowiedz

(21-10-2023, 20:18 )Maksiu napisał(a):  
(21-10-2023, 15:58 )uii napisał(a):  Teraz nie wiemy nic.
To nie ma znaczenia. Podobnie jak i rozliczenia nikogo nie interesują. chodzi o to by dać gawiedzi powód do naparzania sie między sobą. To daje elektorat obu stronom barykady
Masz dużo racji , tyle , że dość łatwo mieć racje, oburzać się, pisać jak powinno być, domagać , rozliczeń, ujawnień itp.

Natomiast jak to realnie zrobić, tym się nikt nie zajmuje.
Poza dziecinnymi pomysłami typu 'posadzić wszystkich!'

A bedzie gorzej. Wszyscy się cieszą z 74% frekwencji.

A mnie to dobija. 
Bo to znacze, że wulgarna, agresywna, obświniająca,
ogłuszająca prymitywnym wrzaskiem kampania DZIAŁA!

Następnym razem PIS tez wypuści wiral typu 'wyr....ć Rudych' 
i wiekszą lawine świństw.
A ewentualna opozycja , czy rząd Donka wejdzie
na jeszcze wyższy poziom prymitywu i chamstwa.
Bo To DZIAŁA.

Odpowiedz

(21-10-2023, 21:06 )uii napisał(a):  Bo To DZIAŁA.
I to jest trgedia dzisiejszych czasów. Chamstwo, bylejakość i kicz są dobrze widziane.
Ludzie to kochaja
Odpowiedz

(21-10-2023, 21:20 )Maksiu napisał(a):  
(21-10-2023, 21:06 )uii napisał(a):  Bo To DZIAŁA.
I to jest trgedia dzisiejszych czasów. Chamstwo, bylejakość i kicz są dobrze widziane.
Ludzie to kochaja
Zaraz będziesz warczal, ale to w durzym stopniu zasługa Totalizacji tzw opozycji.
Zaczeło sie chyba od akcji 'zabierz babci dowód'  i cichej akceptacji takiego podejścia.
Dla mnie to początek śmierci demokracji.

Odpowiedz

(21-10-2023, 21:45 )uii napisał(a):  Zaraz będziesz warczal
TO raczej nadaje się do uczczenia minutą ciszy
Piszesz:
(21-10-2023, 21:06 )uii napisał(a):  Masz dużo racji
Wcale mnie to nie cieszy.
(21-10-2023, 21:45 )uii napisał(a):  Dla mnie to początek śmierci demokracji
Demokracja, od kilkudziesięciu lat, to fikcja
Polecam:

[Obrazek: 672020-352x500.jpg]
Odpowiedz