Ocena wątku:
  • 26 głosów - średnia: 2.92
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Preferencje wyborcze

(04-10-2023, 13:39 )Traf napisał(a):  Nie potrafię zrozumieć tej nienawiści do wszystkiego, co było za komuny, do wszystkich, którzy wtedy żyli i działali.
Dzisiaj nie ma dosłownie żadnego zawodu, którego nie uczyli komuniści, więc co, trzeba zlikwidować Cechy, gdzie komuniści uczyli fryzjerów, szewców, ślusarzy itd?
Może też trzeba zlikwidować uczelnie wyższe, przecież tamci profesorowie wszyscy mają wykształcenie zdobyte w PRL, a też tworzą samorządy uczelniane, czemu tylko prawników się czepiać, trzeba wyrzucić ze stanowisk wszystkich, którzy korzenie swojej wiedzy wywodzą z PRL, bo przecież musieli przenieść poglądy swoich nauczycieli do własnego życia i w ogóle nie mogą mieć zdania odrębnego, bo zostali przez tych nauczycieli zaprogramowani do bycia komunistami...
Jakże więc to jest możliwe, że Jarosław, który w komunie wyrósł i który w niej zdobył nawet doktorat, nie jest komunistą? To przecież niemożliwe, bo nikt nie może myśleć inaczej, niż jego nauczyciele...
Jakiej nienawiści ? Ty nie jesteś ślepy , odwrotnie jesteś medium , widzisz duchy. 
I żeczy , których nima .  Moze mylisz mnie z politykami?????
Dla jasności :
Nauczyciele za komuny byli dużo lepsi za komuny.
Nauczanie akademickie dziś to dramat. Jakoś sie trzyma gdzieniegdzie tam gdzie jeszcze komuch siedzą.
Te wszystkie uczelnie prywatne , nowo pootwierane to dno.
Prace magisterską z dziedziny humanistyki psychologi zarzadzania itp moze napisać  'z palcem w dupie' oczytany licealista z maturą za komuny.
Ze ścisłych to niewiem, nie pisałem i znajomi nie ubawa
Itp co do fryzjerów i ślusarzy ..... podobnie.

A politycy ... Politycy mówią co jest wygodne , na cos muszą zwalić.
Jest  kilka paskudstw , po komunie , które mocno ciążą ale kilka tylko.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

(04-10-2023, 13:41 )uii napisał(a):  -że jakbyco to sie gościa zwyczajnie zapytamy , czy mozna przejść , jak nie, grzecznie opuścimy teren.
Dupa .... poszliśmy dokoła mocno , bo przecie czort wi ile tego prywatnego , ani ogrodzenia ,
ani inszych śladów  dokąd jego.
Paranoja!  ubauba5
dopisze bo znalazlem adekwatne hasełko w demotach.

[Obrazek: 1696394874_5fla7x_600.jpg]
Sie podpisuje pod tym , a dokladniej powinna być pewna równowaga strachu.
Czasem dobrze jest coś podpalić... naruszyć wygodne dla władzy prawo, narazić się na kare.
Dobrze miec jak USA poprawke o broni.  Nie zawsze da sie po dobroci bez ryzyka.

Odpowiedz

(04-10-2023, 13:41 )uii napisał(a):  Zaraz bany ubawa a za co?  Koledze deko brak argumentów , to troszke mi robi psychoanalize zdalną ubawa
Ja mu adekwatnie odpowiadam i se rozmawiamy . Trudno czasem ściśle w.g . Reguł , a i deko nudno, sucho  jenyzor

A co do strachu Ty sądząc po trybie życia jestes na  recie, emeryturze, albo masz inne zabezpiecone dochody,  ja jestem emeryt i na dkładkę raczej długo nie pożyje.
Czego my się mamy bać ?
Już raczej niczego.
Ty jak piszesz włazisz do wszystkich sklepów z psem ubawa
Młodsi mają dziś gorzej , dużo gorzej.  Co mnie zastanawia , że ten strach przenosi się na wszystko.

Taki prosty przykładzik . Ide lasem z nieco młodszymi osobami i jakiś ch.. właściciel se powiesip tabliczke
' teren prywatny'  na lesie po ktorym zawsze spacerowałem .
Oni nie idą, bo tabliczka . 
Uff. To mówie niech sie odwrócą ja zdejme i schowam. 
-Śmiechy.
-No i co nam zrobi jak nas przyłapie? Nie USA strzelać nie wolno. Mówie.
-Tłumacze , że prawdopodobnie facetowi chodzi o samochody i pikniki ,
bo wczesniej tam sie czaseem zjezdzali.
-że jakbyco to sie gościa zwyczajnie zapytamy , czy mozna przejść , jak nie, grzecznie opuścimy teren.
Dupa .... poszliśmy dokoła mocno , bo przecie czort wi ile tego prywatnego , ani ogrodzenia ,
Paranoja!  ubauba5

Dobrze, że się rozumiemy paaluh To odnośnie banów.

A dalej... no cóż, nie mam nic, tzn. nie będę miała ani renty, bo za słabo chora. Ani emerytury, bo za mało lat przepracowanych, bo
większość w dojczach na czarno. Teraz mam swój gabinet ale z tego co w nim zarabiam, nikt by nie wyżył. Obecnie żyjemy z kasy
mego Partnera życiowego. A nawet jak by dali jaki socjal, to nie wcześniej niż za ponad 10 lat.

Pod moim blokiem jest małe boisko i nikt z niego od lat nie korzysta. No to psiarze zaczęli korzystać a więc ze spółdzielni wywiesili
dwie tabliczki... zakaz dla psów a druga teren prywatny. Zgadnij kto teraz korzysta z tego boiska. Nikt! Oprócz Izy z Heronem.
Dosłownie czekam aż mi jakaś ku... uwagę zwróci.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(04-10-2023, 18:10 )hogan napisał(a):  
(04-10-2023, 13:41 )uii napisał(a):  Zaraz bany ubawa a za co?  Koledze deko brak argumentów , to troszke mi robi psychoanalize zdalną ubawa
Ja mu adekwatnie odpowiadam i se rozmawiamy . Trudno czasem ściśle w.g . Reguł , a i deko nudno, sucho  jenyzor

A co do strachu Ty sądząc po trybie życia jestes na  recie, emeryturze, albo masz inne zabezpiecone dochody,  ja jestem emeryt i na dkładkę raczej długo nie pożyje.
Czego my się mamy bać ?
Już raczej niczego.
Ty jak piszesz włazisz do wszystkich sklepów z psem ubawa
Młodsi mają dziś gorzej , dużo gorzej.  Co mnie zastanawia , że ten strach przenosi się na wszystko.

Taki prosty przykładzik . Ide lasem z nieco młodszymi osobami i jakiś ch.. właściciel se powiesip tabliczke
' teren prywatny'  na lesie po ktorym zawsze spacerowałem .
Oni nie idą, bo tabliczka . 
Uff. To mówie niech sie odwrócą ja zdejme i schowam. 
-Śmiechy.
-No i co nam zrobi jak nas przyłapie? Nie USA strzelać nie wolno. Mówie.
-Tłumacze , że prawdopodobnie facetowi chodzi o samochody i pikniki ,
bo wczesniej tam sie czaseem zjezdzali.
-że jakbyco to sie gościa zwyczajnie zapytamy , czy mozna przejść , jak nie, grzecznie opuścimy teren.
Paranoja!  ubauba5

Dobrze, że się rozumiemy paaluh To odnośnie banów.

A dalej... no cóż, nie mam nic, tzn. nie będę miała ani renty, bo za słabo chora. Ani emerytury, bo za mało lat przepracowanych, bo
większość w dojczach na czarno. Teraz mam swój gabinet ale z tego co w nim zarabiam, nikt by nie wyżył. Obecnie żyjemy z kasy
mego Partnera życiowego. A nawet jak by dali jaki socjal, to nie wcześniej niż za ponad 10 lat.

Pod moim blokiem jest małe boisko i nikt z niego od lat nie korzysta. No to psiarze zaczęli korzystać a więc ze spółdzielni wywiesili
dwie tabliczki... zakaz dla psów a druga teren prywatny. Zgadnij kto teraz korzysta z tego boiska. Nikt! Oprócz Izy z Heronem.
Dosłownie czekam aż mi jakaś ku... uwagę zwróci.
To jest mysl .... u mnie jest masa psów , a Major po schronisku nie trawi wiekszości i wstępuje w niego 'Tygrys zabójca'  kupie sobie takie tabliczki i gdzieś umocuje ubawa  

No to troszke miałabyś sie czego bać...  ja miałem takie 2 lata , że jak zarobiłem to dorywczo i poczesci utrzymywały mnie 3 kobiety zona córka i matka. Dla chłopa koszmarnie niekomfortowe. Jjak si z kasą unormowało jakoś to zaczeły się szpitale i za dużo to od tego zusa nie odbiorę... przesrane...

Odpowiedz

Tylko, że jak trafisz na taką jak ja, to w czterech literach będzie miała te Twoje tabliczki. ubawa2 
Teren wspólnoty, nie może być prywatny, chyba że prywatny dla mieszkańców wspólnoty.
Mój pies ma prawo poruszać wszędzie gdzie teren należy do wspólnoty, nie mogą mi zabronić
wejść z psem, nawet do piaskownicy, jak bym chciała.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(04-10-2023, 21:19 )hogan napisał(a):  Tylko, że jak trafisz na taką jak ja, to w czterech literach będzie miała te Twoje tabliczki. ubawa2 
Teren wspólnoty, nie może być prywatny, chyba że prywatny dla mieszkańców wspólnoty.
Mój pies ma prawo poruszać wszędzie gdzie teren należy do wspólnoty, nie mogą mi zabronić
wejść z psem, nawet do piaskownicy, jak bym chciała.
Jak trafie . To powiem , że ja też mam w d. te tabliczke i tego ciula co to powiesił ubawa
Z taką to sie raczej dogadam , a moze i pies Z psem ?
Kłopoty z psami , są zazwyczaj przez głupote właścicieli.

Odpowiedz

Mój dogaduje się z każdym, ma to po mnie ale nie wszystkie psy chcą dogadać się z nami ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Jeśli ktoś myślał, że PiS będzie w tych wyborach grało uczciwie, to jednak chyba miał płonne nadzieje,
bo okazuje się, że do walki o głosy włącza się Polska Press, czyli spółka kontrolowana przez państwową firmę Orlen.
Działania te polegają na odmowie publikowania reklam komitetów wyborczych innych, niż PiS :smutek:

https://wydarzenia.interia.pl/raport-wyb...Id,7070967

Dobrze, że chociaż w Polsce są jeszcze jakieś prywatne gazety...
Odpowiedz

To strona oko.press pewnie też ich. fizja5

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(06-10-2023, 19:40 )hogan napisał(a):  To strona oko.press pewnie też ich. fizja5
Ja to jeszcze moment i zaczne sie modlić żeby już mineło i jebał pies kogo wybiorą,

może być i Jachira na premiera.
Mam dość tej burzy w szambie.

Ale Ja Czarnowidz, widze to tak .
Wygrywa Pis i zaczyna sie maniana z podważaniem , wyborów.
Bruksela szatażuje , zabraniem jeszcze chuj wie jakich pieniedzy.
Skargi do sądów od powiatowych i konstytucyjnych do unijnych .
Amok szał piana z pyska dzienikarski sabat.

Panie boże spuść nogę i kopnij ich wszystkich w DUPĘ  NIECH ZAMKNĄ RYJE i już te wybory.

I tak bedzie do dupy, pytanie tylko jak bardzo.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości