Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 22 głosów - średnia: 2.82
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obcy astronauta?

(21-09-2023, 13:51 )Dezyderiusz napisał(a):  
(21-09-2023, 13:43 )uii napisał(a):  zostałaby masa śladów
Może jak w starożytnym Egipcie ,wiedza była ogromna lecz dla garstki wybranych dostępna tylko.Nie produkowali na potęgę jak my w dzisiejszych czasach i dlatego śladów brak...
Tak moglo być, ale to dość ogranicza. 
Wiele żeczy które mamy nie pwstanie bez zaplecza.
Bez autostrad,elektrowni, kopalń, statków,fabryk, hut....

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Chyba w Amazonii odkopano bardzo stare drogi, wykonane bardzo precyzyjnie i o wiele lepiej niż robią to obecnie.

A tu w Chorwacji.

Odkrywcy z Chorwacji cieszą się z niezwykłego wykopaliska. Intrygujący skarb znaleźli na dnie morza. Chodzi o drogę, która ukryta była przez wiele lat w okolicach wyspy Korcula w południowej Dalmacji. Okazało się, że ma ponad 7 tys. lat i jest częścią neolitycznej osady Soline, a ta funkcjonowała aż 5 tys. lat temu.

Z doniesień PUP wynika, że drogę odkryto zupełnie przypadkiem w trakcie badań nad zatopionym stanowiskiem Soline. Była ledwo widoczna i przykryta pokładami mułu. We wszechobecnej czerni ciężko było coś zobaczyć jednak ostatecznie, ktoś zrozumiał, że na odkopanie czeka antyczna droga. Były to tak naprawdę płyty o szerokości ok. 4 m.

Więcej pod linkiem
https://podroze.wprost.pl/11216290/intry...e-lat.html

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Swojego czasu tę tematykę poruszało kilku autorów Erich von Däniken, Alan Butler, Arnold Mostowicz.
Kiedyś zaczytywalem sie ich książkami. Kiedyś nawet uczestniczylem w zebraniu grupy fanów tego tematu, ale jak dla mnie zbyt radykalnie do niego podchodzili, odpuscilem sobie. Jeśli kogoś ta tematyka interesuje to tych trzech autorów polecam
Odpowiedz

Z tych, tylko poleciłabym Alana Butlera, bo tamci dwaj to fantaści.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(23-09-2023, 9:31 )hogan napisał(a):  bo tamci dwaj to fantaści.
Fakt, trzeba ich traktować z przymrużeniem oka, ale ciekawie potrafią pisać. Większość ludzi nie chce naukowych dywagacji. Przyjemna lektura. Dlatego ich też polecilem
Odpowiedz

(23-09-2023, 17:06 )Maksiu napisał(a):  
(23-09-2023, 9:31 )hogan napisał(a):  bo tamci dwaj to fantaści.
Fakt, trzeba ich traktować z przymrużeniem oka, ale ciekawie potrafią pisać. Większość ludzi nie chce naukowych dywagacji. Przyjemna lektura. Dlatego ich też polecilem
Dołożył bym Zacharie Stichina koniecznie . W koncu 'Anunaki' i 'Nibiru' to jego wytwory , a to co pisze nie jest łatwe do obalenia ubawa 
Po 16 roku źycia powino się ich czytać, ze sporym krytycyzmem ubawa kzdy z nich w jakimś momencie zaczyna potężnie konfbulować.  
Tą przypađłść miewają jednak i naukowe , czy popularno naukowe knigi , trzeba uważać na miejsce , gdzie autor odchodzi od faktów I zaczyna wciskać swoje wydumane teorie.

Odpowiedz

Uwazam że warto poczytać fantastów .
Naukowcy czesto pomijają milceniem sprawy , które nie pasują do koncepcji, albo zwyczajnie są dziwne i nie wiedzą co o tym sądzić , to nie mowią nic. Fantasta przynajmniej wskaze miejsce, zamieści foto.
Mozna potem samemu se pogrzebać, wyrobić pogląd.

Nawiasem mówiąc stwierdzam że ktoś tu jednak coś czyta ubawa nie tylko z fb i net-publikatorów.
co mnie cieszy ubawa

Odpowiedz

(23-09-2023, 21:27 )uii napisał(a):  Nawiasem mówiąc stwierdzam że ktoś tu jednak coś czyta nie tylko z fb i net-publikatorów.
co mnie cieszy
Mam calkiem sporą biblioteczke, chociaż to zbyt skromne określenie. Za to nie mam konta na FB ani innym tego typu czymś.
Fora lubię bo czasem da się z kimś ciekawym pogadać. Jednak wole "na żywca", szczególnie jeśli o kobiety chodzi.
Odpowiedz

(23-09-2023, 21:27 )uii napisał(a):  Nawiasem mówiąc stwierdzam że ktoś tu jednak coś czyta ubawa nie tylko z fb i net-publikatorów.
co mnie cieszy ubawa
jenyzor

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(24-09-2023, 9:36 )Maksiu napisał(a):  
(23-09-2023, 21:27 )uii napisał(a):  Nawiasem mówiąc stwierdzam że ktoś tu jednak coś czyta  nie tylko z fb i net-publikatorów.
co mnie cieszy
Mam calkiem sporą biblioteczke, chociaż to zbyt skromne określenie. Za to nie mam konta na FB ani innym tego typu czymś.
Fora lubię bo czasem da się z kimś ciekawym pogadać. Jednak wole "na żywca", szczególnie jeśli o kobiety chodzi.
Troszke prowokuje ubawa ale zastanowił mnie dział ksiązkowy jakby troche zakopany i prawie nieczynny od roku.
Troszke mnie też dziwi gremialnie negatywny stosunrk do e-boków.
Fajnie mieć biblioteke, jakoś ciesy oko i robi wrazenie na gościach ubawa Miałem fajną, ale nie mam, zostało mi moze 100 papierowych książek. Czytam głownie na komórce.  No aleto dygresja nie na temat...

A pro po fantastów i naukowców:

Ziemi zagrażają cztery obce cywilizacje? Naukowiec ostrzega ludzkość

Hiszpański naukowiec Alberto Caballero policzył, jaka jest szansa, że część przybywających na Ziemię kosmitów ma wrogie zamiary. Wynik mocno go przeraził. W samej Drodze Mlecznej na czterech planetach mogą być obce cywilizacje gotowe do inwazji na naszą planetę

I ten k...a mać jego astralna, sobie Kur.. ! Policzył i ostrzega, Naukowiec !
Wypuści taki bzdet i podpiera go autorytetem nauki.
Żeby nie było, link do wiki pana Naukowca

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alberto_...stronomer)

Co mieć pretensje do Denikenów o fantazje.
Taki dupek więcej ludziom wody z mózgu narobi.

Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości