Ocena wątku:
  • 28 głosów - średnia: 2.96
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Białoruś twierdzi, że jest gotowa na wspólne ćwiczenia z Polską

Białoruś twierdzi, że jest gotowa na wspólne ćwiczenia wojskowe z Polską

Rada Bezpieczeństwa Białorusi ogłosiła, że jest gotowa na przeprowadzenie 
wspólnych ćwiczeń wojskowych z Polską.

Dziwiwą się w gazetach....
Ja jakoś nie bardzo. Od jakiegoś czasu odnosze wrażenie , że Łukaszenka chętnie zmienił by front,
tylko za cholere nie wie jak to zrobić. Wypuszcza takie balony sondy. 
Niedawno składał życzenia Ukrainie.

What do you think abaut it ?

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Przecież Białoruś do tej pory, ćwiczyła razem z Rosją!

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Łukaszence obojętnie z kim się skuma aby tylko pozostał przy władzy.Coś gościu kombinuje ale odłączyć się od ruskich to tak jak próbować wypisać się z mafii.

Daj, ać ja pobruczę, a ty poczywaj.
Odpowiedz

(18-09-2023, 13:49 )Dezyderiusz napisał(a):  Łukaszence obojętnie z kim się skuma aby tylko pozostał przy władzy.Coś gościu kombinuje ale odłączyć się od ruskich to tak jak próbować wypisać się z mafii.
Racja .

Ale moze wie więcej , że się to ruskie gniazdo sypie. 
Poza tym mafia ma to do siebie że jak sie wzbogaci to chętnie sie legalizuje , bo chce by teraz majątku pilnowało prawo . Młode wilki mafijne bardzo chcą , przejąć , poskubać , zagarnąć majątek. 
U putina roznie bywa .
Był bogacz oligarcha , za chwile nima oligarchy

Odpowiedz

Może on ma nadzieję wytestować, czy jeszcze jakikolwiek sprzęt pozostał w Polsce, czy też może już wszystko na Ukrainie jest oczko
Odpowiedz

W ruskiej prawdzie w tym samym czasie mniej więcej cytują go,że powiedział o Polsce iż jako pierwsi uznaliśmy faszystowskie państwo Hitlera i podpisaliśmy z nim umowę dotyczącą rozbioru Czechosłowacji czy Słowacji i się dziwi dlaczego radzieckie pomniki demontujemy.Czyli,że to psychol i gada bez sensu.Nie trzeba brać na poważnie jego wypowiedzi.

Odpowiedz

Już nawet ten nasz Kaczyński jest bardziej ogarnięty niż on. Obecnie boi się o swoje życie, bo Putin może go w każdej chwili sprzątnąć.
Odpowiedz

(18-09-2023, 20:32 )Dezyderiusz napisał(a):  W ruskiej prawdzie w tym samym czasie mniej więcej cytują go,że powiedział o Polsce iż jako pierwsi uznaliśmy faszystowskie państwo Hitlera i podpisaliśmy z nim umowę dotyczącą rozbioru Czechosłowacji czy Słowacji i się dziwi dlaczego radzieckie pomniki demontujemy.Czyli,że to psychol i gada bez sensu.Nie trzeba brać na poważnie jego wypowiedzi.
Cóż ... nie wiem jak z podpisywaniem i uznawaniem , ale fakt że w 38 roku , wleźlim razem z hitlerem na zaolzie.
Mozna to interpretować jako rozbiór czechosłowacji.
To ino kawałeczrk ino na rok ale fakt.

Odpowiedz

(18-09-2023, 21:50 )uii napisał(a):   wleźlim razem z hitlerem na zaolzie
My tam poleźliśmy ale ruskie milcżą na temat rozbioru Polski między Niemcami i ruskimi - tak im wygodniej..

Odpowiedz

(18-09-2023, 22:10 )Dezyderiusz napisał(a):  
(18-09-2023, 21:50 )uii napisał(a):   wleźlim razem z hitlerem na zaolzie
My tam poleźliśmy ale ruskie milcżą na temat rozbioru Polski między Niemcami i ruskimi - tak im wygodniej..
Bo to zależy od punktu widzenia. Stalin nie zamierzał Polski rozbierać, ani mu to przez mysl nie przyszło.

Zamierzał udezyć na Niemcy i dojść do Madrytu . Tyle ze hitler go uprzedził.

Jak bym był Niemcem ubawa  to bym twierdził , że hitler i niemcy obronili świat przed komunizmem.
I nie był by to całkiem wymysł, bo Stalin raczej by doszedł do Hiszpani gdyby nie uprzedzający atak niemców.

Wszystko zależy od której strony patrzeć. ubawa

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości