06-09-2023, 8:56
(06-09-2023, 1:03 )polliter napisał(a):Abonament radiowy ok idiotyzm.(06-09-2023, 0:45 )uii napisał(a): Uj sie narobiło linijek... ja jakoś nie moge wyczaić jak tak ładnie cytować
Kropki zeby nie marnować liter, skrócic co sie da. Odnosze sie do tego co napisałeś.
Co to jest minimum kij wie.
Jesli nasze podatki będą duzo mniejsze, niż państw ościennych,
to tak czy inaczej jesteśmy w czarnej dupie
Reszta może jutro
Możemy być wtedy rajem podatkowym. Coś jak Monaco.![]()
![]()
![]()
Tak się odniosłeś, ze wyszło na to, że jestem za absolutną likwidacją podatku, a to oczywista nieprawda. Dlatego zareagowałem.
Minimum to minimum. Nie więcej podatków niż to konieczne. Znacznie wyższa kwota dochodów, która jest nieopodatkowana, likwidacja ZUS-u, bzdur typu abonament radiowo-telewizyjny, podatku od wygranych, podatku od procentów w banku i wielu innych durnych podatków.
Wolna kwota wyższa ok ale za wiele tu sie nie da...
'Durne podatki' czesto są, bo cwaniacy omijają zwykłe podatki. N.p. darowizna zamiast wypłaty.
Zus.... a co zamiast? Miliony bezdomnych zamiast emerytów? Chorzy do Czestochowy po cud?
Próba zostania 'rajem' skończyła by się tym , że rząd sejm nie miaoby sensu, władza by była w rekach korporacji, obcych koncernów.
Mamy wojne i UE na karku b. wiele z tym bagażem w podatkach nie ugramy.
Polexit pewnie nie ?
Po 40 latach komuny Nie jesteśmy 'normalnym' krajem i długo nie bedziemy , gospodarka moze być ok
Ale jest jakby..... powierzchowna . Nie mamy Krupa GM vwagena , silnych koncernów i banków...
A ruska wojna pewnie to utrwali.
Ani kadry ekonomistów wyjadaczy. Tu dyplomik , tytulik profesorski nie wystarczy.