29-08-2023, 9:16
kolejne-zatrzymania-pociagow-nieuprawnionym-nadaniem-sygnalu-radio-stop
29-08-2023, 9:53
Dobrze wiesz co mam na myśli. :th_to_clue:
29-08-2023, 10:01
staram się omijać tą osobę..
Tyle mogę obiecać.
Tyle mogę obiecać.
29-08-2023, 10:38
(28-08-2023, 23:21 )piotr napisał(a):Nie , czytaj całość uważniej .(28-08-2023, 21:45 )uii napisał(a): www.pap.pl/aktualnosci/policjant-z-zarzutami-ws-sygnalu-radio-stop"i mam uwierzyć ze facet (gówniarz i policjant) ze stacją nadawczą w Białymstoku, selektywnie wygasił pociągi w poznaniu wrocławiu pod szczecinem i skierniewicami, skoro sygnał STOP jest odbierany max na 10 km od źródła nadania sygnału?
Tak tak.. poszło po falach krótkich..
Czyli wszystkie pociągi powinny stanąć od białego stoku do wrocławia...
To ma być wytłumaczenie tłuków z pis?
Ktoś chyba nie zdał matury z fizyki.
Pominę już sprawę zabezpieczeń linii komunikacji kolejowej..
Nie wiem jak w całej Polsce, ale na dolnym ślasku od dawna jest sieć komórkowa pkp..
Nadal mam wierzyć, że policmajster bawił się.
Policmajster nie mógł .
UKFka ma zasięg podobny do sibiradia. Na kolei nieco wiekszy , sygnał wzdłuż torow leci troche dalej.
Ale to maks jakieś 40 km. 1 osoba musiala by jezdzić z radyjkiem po kraju.
I to nie fale krótkie. Krótkie odbijają się od jonosfery , mozna pogadać nawet z Brazylią czasem.
To identyczne radyjko jakie ma MO w serialu 07 zgłoś sie..
Policjanta mogli właśnie capnąć , bu udostępnił, sprzedał zdemontowane złomy z radiowozów.
Ale to moje domniemanie tylko.
To taki archaiczny sprzęt właśnie. Nie trzeba się włamywać. Wystarczy znać częstotliwość i brzmienie sygnału.
Ja obstawiam akcje kawalarzy (antypisiarzy może?
)Namowili sie w necie, ktoś podpowiedział czestotliwoeci i dźwięk (plik mp3) a stare UKF-ki na giełdzie elektronicznej mozna za grosze.
Moze byc 1 osoba w samochodzie i sobie jeździ po kraju z milicyjnym przestrojonym radiem, ale wątpie.
Mogą być ruskie agenty, osobiście tez wątpie.
29-08-2023, 10:53
Oglądałeś relację w tvpinfo?
Pokazano dom w Białymstoku z którego podobno wysłano sygnał STOP..
Podobno selektywnie trafili w poznań szczecin i wrocław..
SELEKTYWNIE !!!
O tym mówię w tej teorii ogłupiania ciemnej masy.
A co do reszty możesz mieć rację.
Sygnał podany w okolicy zdarzenia.
Musiało to być kilka osób.
Nie obchodzi mnie kto to zrobił i dlaczego..
Złapać i głowę upierdolić.. za działanie na szkodę RP.
SELEKTYWNIE !!!
29-08-2023, 12:48
(29-08-2023, 10:53 )piotr napisał(a): Oglądałeś relację w tvpinfo?Za ch.ja nie namówisz mnie na oglądanie TVPinfo
SELEKTYWNIE !!!
To szkodzi na rozum.
Debilna propaganda, robiona przez debili i dla ... -powiedzmy 'pewnej sporej grupy wyborców'
Robiona w odpowiedzi na debilną Agitkę drugiej strony, skierowaną do w.w. grupy.
29-08-2023, 13:06
Nie namawiam..
Zaznaczam tylko SELEKTYWNIE..
Ktoś tu coś szyje grubymi nićmi.
TVP INFO łykneło.
Życie mnie nauczyło, by sprawdzać info.
Mamy trzy linie informowania
tvp
polsat
tvn
są jeszcze linie bbc i cnn.
Można też samemu weryfikować info.
Komu zalezy na rozmontowaniu ruchu kolejowego?
TVP INFO łykneło.
tvp
polsat
tvn
29-08-2023, 13:40
(29-08-2023, 13:06 )piotr napisał(a): Nie namawiam..Destabilizacja , zamieszanie przed wyborami straszenie ruskimi --- prawica skrajna
TVP INFO łykneło.
tvp
polsat
tvn
Destabilizacja , zamieszanie przed wyborami , granie na osłabienie frekwencji ---Nawiedzona opozycja
Destabilizacja , Ogulna ---ruskie, proruskie, i jacyś wkurwieni pod hasłem 'a rozpierdolić to wszystko'
'''''
TVP INFO łykneło ''''
Bo mu smakowało
niezależnie kto i z jakim zamysłem , obstawiam , że zadziała proPIŚNIEAle to tylko moje przeczucie. Się okaże w praniu, kto lepiej wykorzysta.
Wszyscy próbują jak umieją
29-08-2023, 16:11
RADIO STOP to sygnał radiowy, który — w dużym uproszczeniu — po odebraniu przez radiotelefon w pociągu może spowodować jego awaryjne zatrzymanie. Jest to jeden z mechanizmów bezpieczeństwa stosowany na polskiej kolei. Sygnał służy m.in. do ostrzeżenia o zepsutej zwrotnicy, a nadawać mogą go nie tylko maszyniści.
Instrukcja dotycząca budowy sygnału RADIO STOP jest jawna i od dawna publicznie dostępna. Na jej podstawie każdy może dowiedzieć się z jak nadać RADIO-STOP: ile ma trwać i na jakiej częstotliwości należy go nadać
.......
Nie wymaga żadnego uwierzytelnienia i mamy gotowy przepis na “paraliż polskiej kolei“. Dlaczego? Bo naprawdę każdy gamoń z krótkofalówką może taki sygnał.
RADIOSTOP od lat używany przez “żartownisiów”
W 2010 roku pisaliśmy o sabotażu maszynisty warszawskiego metra, który przy pomocy RADIO STOP-u zatrzymywał pociągi w Warszawie, a w 2011 roku pisaliśmy o trzech Polakach, którzy zostali oskarżeni o “dywersję informatyczną” bo “po wódeczce” posiali radiostopem z krzaków przy dworcu
Za :
https://niebezpiecznik.pl/post/ataki-pol...radiostop/
Instrukcja dotycząca budowy sygnału RADIO STOP jest jawna i od dawna publicznie dostępna. Na jej podstawie każdy może dowiedzieć się z jak nadać RADIO-STOP: ile ma trwać i na jakiej częstotliwości należy go nadać
.......
Nie wymaga żadnego uwierzytelnienia i mamy gotowy przepis na “paraliż polskiej kolei“. Dlaczego? Bo naprawdę każdy gamoń z krótkofalówką może taki sygnał.
RADIOSTOP od lat używany przez “żartownisiów”
W 2010 roku pisaliśmy o sabotażu maszynisty warszawskiego metra, który przy pomocy RADIO STOP-u zatrzymywał pociągi w Warszawie, a w 2011 roku pisaliśmy o trzech Polakach, którzy zostali oskarżeni o “dywersję informatyczną” bo “po wódeczce” posiali radiostopem z krzaków przy dworcu
Za :
https://niebezpiecznik.pl/post/ataki-pol...radiostop/
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[Obrazek: opis-radio-stop.png]](https://niebezpiecznik.pl/wp-content/uploads/2023/08/opis-radio-stop.png)