kolejne-zatrzymania-pociagow-nieuprawnionym-nadaniem-sygnalu-radio-stop -
uii - 27-08-2023
Sabotaż ruski , czy tylko antypisny ?
https://www.pap.pl/aktualnosci/kolejne-zatrzymania-pociagow-nieuprawnionym-nadaniem-sygnalu-radio-stop
What do you thinkujesz koleś abałt it. ?
RE: kolejne-zatrzymania-pociagow-nieuprawnionym-nadaniem-sygnalu-radio-stop -
Traf - 27-08-2023
Testowali, testowali i w końcu znaleźli dziurę w systemie. Nie ważne kto to był, ważne, że była dziura w zabezpieczeniach...
uii - 27-08-2023
(27-08-2023, 18:37 )Traf napisał(a): Testowali, testowali i w końcu znaleźli dziurę w systemie. Nie ważne kto to był, ważne, że była dziura w zabezpieczeniach...
Raczej ważne kto. Kogoś niby złapali.... K.. kogo ? Znów informacja-dezinformacja ....
Traf - 27-08-2023
Przecież wiadomo jest, że zleceniodawcy nie złapią, a jedynie głupiego, którego ruter ktoś użył do ataku...
uii - 27-08-2023
(27-08-2023, 19:01 )Traf napisał(a): Przecież wiadomo jest, że zleceniodawcy nie złapią, a jedynie głupiego, którego ruter ktoś użył do ataku...
To po radiu ukf zapewne , bo tego kolej używa. Raczej zabezpieczeń typu informtycznego tam nima.
Tak domniemywam

kilka lat spedzilem na nastawni.
Ww info jest o skonfiskowaniu sprzętu krótkofalarskiego.
hogan - 27-08-2023
Dziwnym trafem, że w czasie ataku, zawsze leci rosyjski hymn.
Myślę, że to mogą być Rosjanie ale jacyś małoletni hakerzy.
Dezyderiusz - 27-08-2023
Mogą być ruscy albo małolaty,których rodzice pracowali na koleii to zrobić mogły.Ja bym wymienił system na cyfrowy kodowany w ciągu doby - wiem w Polsce to niemożliwe ;-)
Traf - 27-08-2023
@
uii przed chwilą czytałem i jednak wychodzi na moje- kolej ma dziurę w zabezpieczeniach, ale nie sądziłem, że problem jest aż tak poważny- nie da się w krótkim czasie tego załatać, bo wymiana sprzętu trwa całe lata...
uii - 27-08-2023
(27-08-2023, 20:08 )Traf napisał(a): @uii przed chwilą czytałem i jednak wychodzi na moje- kolej ma dziurę w zabezpieczeniach, ale nie sądziłem, że problem jest aż tak poważny- nie da się w krótkim czasie tego załatać, bo wymiana sprzętu trwa całe lata...
Co czytałeś?
Bo 'dziura' pewnie polega na tym ze to zykła stara ukfka

I faktycznie trza wszystko żelastwo zdemontować w pociĄgach nastawniach itp.
Alem ciekaw, moze sie myle? To podrzuć co czytałeś?
Traf - 27-08-2023
https://wydarzenia.interia.pl/raport-transport-publiczny/news-starcza-200-zl-i-podstawowa-wiedza-tak-paralizuja-pkp,nId,6988809