Ankieta: Weźmiesz udział? - Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
20.00%
2
20.00%
Nie
70.00%
7
70.00%
Nie wiem
10.00%
1
10.00%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie Wyniki ankiety

Ocena wątku:
  • 23 głosów - średnia: 2.87
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Referendum 2023

(24-08-2023, 6:47 )hogan napisał(a):  Uii, popieram Twój pomysł, bo wpisując 'BOJKOT', wiadomo że na karcie nie może być żadnego innego wpisu.
Zobaczyliby ilu ludzi jest niezadowolonych przy wyborach, że nie ma kogo wybrać, bo obecnie w głosowaniach
sondażowych, takich ludzi jest aż 26 procent!
Dokładnie. Wybieranie miedzy 5 idiotami , albo ktoóry mniejszy złodziej jest do d.
Były by koszty.  Ale z czasem moze by to wycieło niechcianych polityków.
Albo zle postawione pytania referendum.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Jest jasne stanowisko prawników, że wpisanie odmowy pobrania karty referendalnej jest najlepszym, bo zgodnym z prawem zamanifestowaniem swojego niezadowolenia z referendum jako całości lub z jego pytań. Wpisując na karcie bojkot, zgłaszasz jedynie protest co do pytań, odmawiając pobrania karty protestujesz przeciwko całemu referendum...
Odpowiedz

(24-08-2023, 9:23 )Traf napisał(a):  Jest jasne stanowisko prawników, że wpisanie odmowy pobrania karty referendalnej jest najlepszym, bo zgodnym z prawem zamanifestowaniem swojego niezadowolenia z referendum jako całości lub z jego pytań. Wpisując na karcie bojkot, zgłaszasz jedynie protest co do pytań, odmawiając pobrania karty protestujesz przeciwko całemu referendum...
Aleście sie zfiksowali.  :-P
Ja mowie o przyszłosci. I nie o wpisywaniu, ale o wymuszeniu takiej RUMRYKI na przyszłych kartach.

Te  rady niewiele dadzą i tak. Za skąplikowane dla wyborcy.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

(24-08-2023, 17:02 )uii napisał(a):  
(24-08-2023, 9:23 )Traf napisał(a):  Jest jasne stanowisko prawników, że wpisanie odmowy pobrania karty referendalnej jest najlepszym, bo zgodnym z prawem zamanifestowaniem swojego niezadowolenia z referendum jako całości lub z jego pytań. Wpisując na karcie bojkot, zgłaszasz jedynie protest co do pytań, odmawiając pobrania karty protestujesz przeciwko całemu referendum...
Aleście sie zfiksowali.  :-P
Ja mowie o przyszłosci. I nie o wpisywaniu, ale o wymuszeniu takiej RUMRYKI na przyszłych kartach.

Te  rady niewiele dadzą i tak. Za skąplikowane dla wyborcy.
Przecież to proste, jak wyjście do kibelka.. zrobiłeś bierzesz papier, nie zrobiłeś po co papier?
Chyba że za trudne dla wyborcy z DPS.
Odpowiedz

Piotr, po co te docinki, hym...

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(24-08-2023, 17:10 )hogan napisał(a):  Piotr, po co te docinki, hym...
Akurat tu nie ma docinków.
Stwierdzenie faktu i wskazanie, kto może mieć z tym problem.
Bezemocjonalnie.
Odpowiedz

Pamietam ostatnie wybory, gdzie wszyscy głosowali na PIS.. nawet nie mogąc pisać , czy poruszać sie..
DPS Legnickie Pole
Odpowiedz

A ja nigdy nie głosowałam na PiS izyem

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Tego akurat się domyślam..
Wskazuję tylko, że wybor jest prosty i wymaganie uszanowania rezygnacji też jest proste.
Warunek, zapis w rejestrze, by jakiś pisior nie wrzucił karty w imieniu X.

Zresztą trzeba dopilnować przebiegu wyborów...naocznie.
Odpowiedz

(24-08-2023, 17:02 )uii napisał(a):  
Aleście sie zfiksowali. :-P

Te rady niewiele dadzą i tak. Za skąplikowane dla wyborcy.
Takie rubryki tylko dodają powagi danemu referendum, bo referendum jest ważne kiedy zagłosuje ponad połowa uprawnionych i nie ma podane, na co zagłosuje, tak więc tu akurat twoja propozycja nie jest bezstronna.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości