Ocena wątku:
  • 35 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ciśnienie a długość życia

Przy takim ciśnieniu, nigdy tabletek nie brałam i bym nie brała. Jedynie w Twoim przypadku, na rozkurczowe jadłabym
codziennie jedno jabłko i po około 3- 4 miesiącach, sprawdziłabym ciśnienie. Zdziwiłbyś się, jakich cudów może
dokonać jeden owoc.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Zdziwienia nie ma, bo jabłka jadam regularnie, a i tak mam cały czas to samo.
Nic nie jest zero jedynkowe i może inne moje przypadłości mają też na to wpływ,
bo astma alergiczna to jeden z dodatków do malutkiego nadciśnienia. W grę wchodzi jeszcze cholesterol, a pewnie nie tylko on ubawa
Odpowiedz

Regularnie ale codziennie, bo to jest istotne? Cholesterolem się nie przejmuj, on sam o siebie zadba.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Spoko, ty też się nie przejmuj- biorę, co lekarz zalecił i od dobrych kilku lat to działa, więc lekarza poprawiał nie będę oczko
Odpowiedz

Ok, nie neguję aczkolwiek mimo mojej wiedzy, też brałam codziennie garść leków ale raczej z wygody.
Dziś bym sobie na to nie pozwoliła i wszelkiej chemii unikam jak ognia i dzięki temu, dopiero teraz wiem
jak działają lekarze.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Jak byłem 20 lat temu w pewnym miejscu to koleżanka zmierzyła mi ciśnienie. Miałem 140/90. Powiedziała wtedy zapiedzielaj do lekarza bo masz dużo za wysokie...
Po kilku Red Bulach byłem. Jakoś trzeba było ten dzień przetrwać. W sumie się nie przejąłem bo młody byłem i miałem to gdzieś...
Teraz widzę na forum że takie ciśnienie to norma!!!
Nie mierzę i mam to gdzieś.
Staram się słuchać swojego organizmu.
Jak coś jest nie tak to to czuję...

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Pochwalam taką postawę, bo ludzie sami w choroby się zapędzają.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości