14-05-2023, 23:31
Mam żal
15-05-2023, 8:33
Pozwólcie, że wrócę do apostazji. Taka moja wizja...
Jeśli do władzy dojdą mądrzy ludzie i zerwą konkordat, to powinno się kościołowi zabronić wtrącania się do polityki i w sprawy społeczeństwa.
Wtedy sprawy wystąpienia z kościoła powinien prowadzić urząd świecki...
W każdym urzędzie miasta (ratuszu) powinna być komórka do załatwiania spraw apostazji,
tak jak obecnie są działy do spraw meldunkowych, udzielania ślubów cywilnych czy nadawania imion dzieciom...
Proboszczowi może być wtedy wysłane powiadomienie, że pani Kowalska już nie przynależy do wspólnoty wyznaniowej...
a do kurii jakiś odpis z pieczątką i niech się cieszą.
Wyznawcy Kk (parafianie) powinni sami finansować swoich sukienkowych a kościół powinien odprowadzać podatki
i rozliczać się z państwem, jak każdy inny przedsiębiorca.
Powinni płacić za wodę, gaz, elektryczność, abonament telewizyjny, za czynsz... jak każdy obywatel.
Ci co wierzą w Jehowę, niech sobie wierzą- ale niech zgodnie z zapisem biblijnym nie manifestują tego na ulicach lecz niech modlą się we własnych domach. (patrz obrazek)
Natomiast apostaci powinni dostać wkładkę (taką jak dowód osobisty czy karta do bankomatu) aby okazać n.p. w szpitalu przed operacją co by nikt im potem na salę pooperacyjną z waflami nie właził czy z wiatykiem (ostatnim namaszczeniem).
Jeśli do władzy dojdą mądrzy ludzie i zerwą konkordat, to powinno się kościołowi zabronić wtrącania się do polityki i w sprawy społeczeństwa.
Wtedy sprawy wystąpienia z kościoła powinien prowadzić urząd świecki...
W każdym urzędzie miasta (ratuszu) powinna być komórka do załatwiania spraw apostazji,
tak jak obecnie są działy do spraw meldunkowych, udzielania ślubów cywilnych czy nadawania imion dzieciom...
Proboszczowi może być wtedy wysłane powiadomienie, że pani Kowalska już nie przynależy do wspólnoty wyznaniowej...
a do kurii jakiś odpis z pieczątką i niech się cieszą.
Wyznawcy Kk (parafianie) powinni sami finansować swoich sukienkowych a kościół powinien odprowadzać podatki
i rozliczać się z państwem, jak każdy inny przedsiębiorca.
Powinni płacić za wodę, gaz, elektryczność, abonament telewizyjny, za czynsz... jak każdy obywatel.
Ci co wierzą w Jehowę, niech sobie wierzą- ale niech zgodnie z zapisem biblijnym nie manifestują tego na ulicach lecz niech modlą się we własnych domach. (patrz obrazek)
Natomiast apostaci powinni dostać wkładkę (taką jak dowód osobisty czy karta do bankomatu) aby okazać n.p. w szpitalu przed operacją co by nikt im potem na salę pooperacyjną z waflami nie właził czy z wiatykiem (ostatnim namaszczeniem).
Niektórzy aby żyć- muszą narodzić się po raz drugi...
15-05-2023, 13:22
Zawsze to powtarzam, że tak właśnie powinno być ale dodam tu też obchodzie wszelkich świąt związanych
z religiami. Też każdy w swoim domu i ewentualnie ludzie mieli by prawo wziąć dwa razy w roku dni wolne
od pracy na uroczystości domowe i pracodawca nie miałby prawa tego utrudniać.
Dziś jest tak, że KK mają wolne i przy tym mają wolne ci, co tych świąt nie obchodzą a jak na przykład
ŚJ chcą dzień wolny na pamiątkę śmierci Jezusa, co jest dla nich najważniejszym dniem, to pracodawcy
często stwarzają problemy.
z religiami. Też każdy w swoim domu i ewentualnie ludzie mieli by prawo wziąć dwa razy w roku dni wolne
Dziś jest tak, że KK mają wolne i przy tym mają wolne ci, co tych świąt nie obchodzą a jak na przykład
ŚJ chcą dzień wolny na pamiątkę śmierci Jezusa, co jest dla nich najważniejszym dniem, to pracodawcy
20-05-2023, 13:30
(12-05-2023, 20:33 )hogan napisał(a): Jest mi niezmiernie przykro i mam ogromny żal do wiary katolickiej, że nikt mnie nie zapytał czy chcę być ochrzczona w tej wierze.Apostazja?
Raz bylem swiadkiem w takiej sprawie.Prosta rzecz do zalatwienia.Pytanie co kiedys po smierci,ale to juz kazdy w swoim sumieniu rozstrzyga.
20-05-2023, 13:32
(14-05-2023, 1:20 )Traf napisał(a):W apostazji, w ktorej bylem swiadkiem, bylo za darmo. Rok jakis 2012 czy 2013.(13-05-2023, 20:36 )hogan napisał(a): Ujęte zostało chyba wszystko co najistotniejsze. I oczywiście, że księża na uszach staną aby utrudnić aktu apostazji.Ta kwota jest z kosmosu i gdyby takiej faktycznie zażądali, to spawa już dano byłaby w mediach, tak więc nie wierzę, że tak było, ale któż to wie, co niektórym pazernym księżom chodzi po głowach...
I ja to przechodziłam i co? Zrezygnowałam, gdy zechcieli 25 tyś. za dokument.
20-05-2023, 13:33
(15-05-2023, 13:22 )hogan napisał(a): Zawsze to powtarzam, że tak właśnie powinno być ale dodam tu też obchodzie wszelkich świąt związanychCZY SJ za uznani za regularna religie w PL?
21-05-2023, 21:39
(20-05-2023, 13:32 )Jan66 napisał(a):A ja piszę o roku 1996(14-05-2023, 1:20 )Traf napisał(a):W apostazji, w ktorej bylem swiadkiem, bylo za darmo. Rok jakis 2012 czy 2013.(13-05-2023, 20:36 )hogan napisał(a): Ujęte zostało chyba wszystko co najistotniejsze. I oczywiście, że księża na uszach staną aby utrudnić aktu apostazji.Ta kwota jest z kosmosu i gdyby takiej faktycznie zażądali, to spawa już dano byłaby w mediach, tak więc nie wierzę, że tak było, ale któż to wie, co niektórym pazernym księżom chodzi po głowach...
I ja to przechodziłam i co? Zrezygnowałam, gdy zechcieli 25 tyś. za dokument.
21-05-2023, 21:40
(20-05-2023, 13:33 )Jan66 napisał(a):Nie wiem, trzeba by było ich zapytać.(15-05-2023, 13:22 )hogan napisał(a): Zawsze to powtarzam, że tak właśnie powinno być ale dodam tu też obchodzie wszelkich świąt związanychCZY SJ za uznani za regularna religie w PL?
21-05-2023, 22:20
(21-05-2023, 21:40 )hogan napisał(a):(20-05-2023, 13:33 )Jan66 napisał(a):Nie wiem, trzeba by było ich zapytać.(15-05-2023, 13:22 )hogan napisał(a): Zawsze to powtarzam, że tak właśnie powinno być ale dodam tu też obchodzie wszelkich świąt związanychCZY SJ za uznani za regularna religie w PL?
Są zarejestrowanym i zalegalizowanym w Polsce związkiem wyznaniowym od 1989 roku
22-05-2023, 18:18
(21-05-2023, 22:20 )polliter napisał(a): Są zarejestrowanym i zalegalizowanym w Polsce związkiem wyznaniowym od 1989 rokuDziękuję.
(21-05-2023, 21:39 )hogan napisał(a): A ja piszę o roku 1996To był pewnie oczatek apostazji w Polsce,a na początku zawsze są różne nieporozumienia, wyłudzenia itp. zanim maszyneria sie nie dotrze, tzn. nie nabierze praktyki i doświadczenia w działaniu.Może spróbuj znowu teraz?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[Obrazek: c085.gif]](http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c085.gif)