Ocena wątku:
  • 42 głosów - średnia: 2.9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Satanizmu nie lekceważę...

(25-11-2020, 19:56 )hogan napisał(a):  Chętnie aczkolwiek znam już życie w lesie ubawa2
Byłam w młodości druhną trzech zastępów. A teraz jestem dowódcą patrolu powiatu Lidzbarka Warmińskiego SOP.
O Jezu ! To Wy bronicie osób rządzących ? Może źle zrozumiałem? boisie
Odpowiedz

cwaniak 

Tak, źle zrozumiałeś. Ale lubię tę pomyłkę ubawa2

Straż Ochrony Przyrody.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(25-11-2020, 21:18 )hogan napisał(a):  cwaniak 
Tak, źle zrozumiałeś. Ale lubię tę pomyłkę ubawa2
Straż Ochrony Przyrody.
Dobrze, ze wyjaśniłaś. A miałem już wytłumaczenie tej ostrożnej postawy. Bo jak osoba mundurowa miałaby protestować, zwłaszcza po podwyżkach płac ? Nie pójdzie przecież zamiatać ulic.
Odpowiedz

No wiesz, Straż Ochrony Pogranicza ma mało wspólnego z przyrodą a o tym przecież pisałam. ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(26-11-2020, 12:36 )hogan napisał(a):  No wiesz, Straż Ochrony Pogranicza ma mało wspólnego z przyrodą a o tym przecież pisałam. ubawa2
Myślałem, że chodzi o Służbę Ochrony Państwa i podwyżki płac: Andrzej Duda zgodził się na 1036 zł dla każdego funkcjonariusza Służby Ochrony Państwa. Ochronę Państwa władze rozumieją jako ochronę urzędników czyli siebie, a nie Narodu. SOP to ich ochroniarze. Naród jest na ostatnim miejscu, można go oszukiwać w żywe oczy, okradać w biały dzień, zniewalać, zatruwać, zamykać, ostrzeliwać, gazować i okładać pałami . A las skojarzyłem z Twoim harcerstwem. ubawa2

[Obrazek: DXNLGj0X0AEu0kB.jpg]
Odpowiedz

Pisałam teraz o SOP, czyli Straż Ochrony Pogranicza, którzy pilnują przy granicach Państwa. Dawniej był to WOP.
Inaczej też SG- Straż Graniczna.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Cytat:Dziwne, bo w obliczu takiego zniewolenia Narodu liberał-wolnościowiec nie napisał ani jednego słowa sprzeciwu? Jak to możliwe ?

Chodzi Ci o "maseczkowanie"? Nic w tym dziwnego, po prostu mnie to nie dotyczy. Maseczkę muszę nosić tylko w pracy, ale mogę nie założyć maseczki to wtedy mnie najwyżej zwolnią, znajdę wtedy inną pracę. To wolność pracodawcy, że wprowadził taki przepis, a że nie chcę zmieniać pracy, więc przyjmuję warunki pracodawcy, krzywda wielka mi się nie dzieje. W domu, w sklepach, na ulicy nie używam maseczki, bo nie muszę.

Szanuję wolność nie tylko swoją, ale też innych. Chcę mieć wolność jako pracownik, jako pracodawca, jako właściciel sklepu, jako obywatel i jako ktokolwiek i respektować wolność innych ludzi, oczywiście w zakresie obowiązującego prawa. Tu, gdzie mieszkam, nie mam z tym specjalnych problemów.
To, co się wyprawia w Polsce i w niektórych krajach nie jest popierane przeze mnie, jeśli to chciałeś ode mnie usłyszeć, ale nie tworzę i nie podniecam się teoriami spiskowymi.
Odpowiedz

polliter napisał(a):Chodzi Ci o "maseczkowanie"?
Przeciwnikom poczynań reżymu i bezprawnego zniewolenia chodzi o łamanie konstytucyjnych praw obywateli polskich. Konstytucja jest najwyższym aktem normatywnym. Działania władzy publicznej wiążą się z niespotkaną skalą okradania obywateli z przysługujących im praw i wolności, gwarantowanych przez Konstytucję RP i wiążące Polskę umowy międzynarodowe z zakresu praw człowieka. Ingerencje te stanowią przestępstwo niedopuszczalne przez prawo ograniczenia praw i wolności, wykraczają daleko poza dopuszczone prawem granice stanowiąc naruszenia praw i wolności. Pretekst epidemii nie ma żadnych podstaw prawnych ani merytorycznych. Mówią o tym lekarze i uczeni jak Prof. dr med. John Ioannidis, Prof. dr med. Klaus Püschel, których wypowiedzi można znaleźć w publikacji "fałszywa pandemia". Nie ma epidemii ani pandemii koronawirusa. Ani w Polsce, ani w żadnym innym kraju.

Cytat:Nic w tym dziwnego, po prostu mnie to nie dotyczy. Maseczkę muszę nosić tylko w pracy, ale mogę nie założyć maseczki to wtedy mnie najwyżej zwolnią, znajdę wtedy inną pracę. To wolność pracodawcy, że wprowadził taki przepis, a że nie chcę zmieniać pracy, więc przyjmuję warunki pracodawcy, krzywda wielka mi się nie dzieje. W domu, w sklepach, na ulicy nie używam maseczki, bo nie muszę.
Jeżeli bandyta przyłoży Ci lufę rewolweru do głowy i powie:"Pieniądze, albo życie!" To jesteś wolny, bo masz przecież wybór między oddaniem pieniędzy lub swego życia. Idąc dalej tym dziwnym tokiem myślenia nie nastąpiło naruszenie wolności, jest ciągle możliwość wyboru.(jak możliwości wyboru Żyda na gestapo) ubawa2  
Pracodawcy nie wymyślili sami ani nie wybrali totalitarnych represji kovidowych, ani lockdownu, lecz zostali do tego zmuszeni przez rząd. Dlatego zmiana pracodawcy niczego nie daje, bo u następnego będzie to samo.

Cytat:To, co się wyprawia w Polsce i w niektórych krajach nie jest popierane przeze mnie, jeśli to chciałeś ode mnie usłyszeć..
Tak, to w końcu chciałem od Ciebie usłyszeć. Ale napisałeś to tak niechętnie, że teraz ja czuję się jak terrorysta, który coś wymusił.. ubawa2

Cytat:..w znaczny sposób wzrasta liczba incydentów czy przestępstw związanych z satanizmem.
Niestety, po wydarzeniach tegorocznych coraz bardziej jest to widoczne. Czarownice na ulicach, Halloween zamiast Wszystkich Świętych, profanacje kościołów, podpalenia.

[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcSSuL7v-mm_F-rJ99YpMYc...w&usqp=CAU]

Grzegorz Braun: Halloween zamiast Święta Zmarłych. Czarownice na ulicach a cmentarze zamknięte.
Odpowiedz

Cytat:Jeżeli bandyta przyłoży Ci lufę rewolweru do głowy i powie:"Pieniądze, albo życie!" To jesteś wolny, bo masz przecież wybór między oddaniem pieniędzy lub swego życia.

Mogę się jeszcze obronić. ubawa2

Cytat:Pracodawcy nie wymyślili sami ani nie wybrali totalitarnych represji kovidowych, ani lockdownu, lecz zostali do tego zmuszeni przez rząd. Dlatego zmiana pracodawcy niczego nie daje, bo u następnego będzie to samo.

Piszesz o Polsce. Tu, gdzie mieszkam nie ma takich obostrzeń, w wielu miejscach pracy nie nosi się maseczek, pracodawca może, ale nie musi się na to decydować i wielu się nie decyduje. Poza tym pracuję przy żywności i używanie maseczek jest dość logiczną konsekwencją, zwłaszcza, gdy pracuje się przy pylących konserwantach, zagęszczaczach, kolorantach itp.
Rząd wychodzi z założenia, że nie może zmuszać obywateli do zachowań, które są wbrew konstytucji. Wszystkie zalecenia są wyłącznie zaleceniami, których nieprzestrzeganie nie grozi żadnymi konsekwencjami. Sporo ludzi w sklepach, na ulicach chodzi w maskach, ale nie dlatego, że muszą czy boją się mandatu, tylko dlatego, że chcą lub czują się bezpieczniej czy z innego powodu, to osobista sprawa każdego, który to robi.

Cytat:Tak, to w końcu chciałem od Ciebie usłyszeć. Ale napisałeś to tak niechętnie, że teraz ja czuję się jak terrorysta, który coś wymusił.

Przykro mi, że tak się poczułeś, ale nie miej wyrzutów sumienia. ubawa2
Cały czas uważam, że zmuszanie do noszenia maseczek jest głupie i nic nie daje, po prostu nie wyraziłem tego na tym forum. Nie uważam, że muszę to deklarować na każdym portalu, na który wchodzę, ale skoro tak bardzo chciałeś to ode mnie usłyszeć to dla mnie żaden problem. Nie mam też nic przeciwko temu żeby ludzie nosili maseczki, skoro mają na to ochotę, chodzi mi tylko o przymuszanie.
Odpowiedz

polliter napisał(a):Mogę się jeszcze obronić. ubawa2

A jak się obronisz, gdy spotkasz się z odmową wstępu do zakładu pracy, dziecka do szkoły, do lasu lub parku, do samolotu, pociągu, samochodu, tramwaju, piekarni, zakazu wejścia do autobusu, szpitala, sanatorium, przedszkola, apteki, siłowni, biblioteki, kawiarni, hotelu, ośrodka zdrowia, urzędu, restauracji, cmentarza, obsłużenia w markecie, gdy usłyszysz zakaz przejścia ulicą od policjanta który wręczy Ci mandat i zagrozi aresztem ? ubawa2

Cytat:..Sporo ludzi w sklepach, na ulicach chodzi w maskach, ale nie dlatego, że muszą czy boją się mandatu, tylko dlatego, że chcą lub czują się bezpieczniej czy z innego powodu, to osobista sprawa każdego, który to robi.
Oczywiście, że boją się mandatu i aresztu. A poza tym telewizyjnego wirusa, o którym bez przerwy trąbią oszukańcze media rządowe. Wystarczy tylko właczyć TW-PiS czy tak zwane "polskie radio". Sto razy na minutę mamy tam pranie mózgu:  "Blablabla..koronowirus..blablabla..pandemia...blablabla..umieralność...blablabla..zagrożenie...blablabla..rekordowa śmiertelność..blablabla testy..blablabla.. szczepienia." Reżym nie dysponuje takimi siłami, jak gen. Wojciech boisie Jaruzelski. Dlatego sprytnie naszczuł na siebie Polaków, zastraszył, ogłupił aby dobrowolnie zrezygnowali z praw konstytucyjnych, zakładali sobie kagańce, bali się zbliżać do własnej matki (bo zarazi) i donosili jeden na drugiego. Udało się !

Cytat:Przykro mi, że tak się poczułeś, ale nie miej wyrzutów sumienia. ubawa2
Cały czas uważam, że zmuszanie do noszenia maseczek jest głupie i nic nie daje, po prostu nie wyraziłem tego na tym forum. Nie uważam, że muszę to deklarować na każdym portalu, na który wchodzę, ale skoro tak bardzo chciałeś to ode mnie usłyszeć to dla mnie żaden problem. Nie mam też nic przeciwko temu żeby ludzie nosili maseczki, skoro mają na to ochotę, chodzi mi tylko o przymuszanie.
A niech noszą nawet kosze od śmieci na pustej głowie, nocniki czy muszle klozetowe do których będzie sikał G. Soros.. Oczywiście głowie (głąbie) kapuścianej. ubawa2

[Obrazek: 18662285b2f1c76morawiecki_wiadomosc.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości