Ocena wątku:
  • 23 głosów - średnia: 3.04
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Władze Izraela atakują chasydów

Z takich samych źródeł jakie Ty wklejasz.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(15-11-2020, 11:41 )hogan napisał(a):  Z takich samych źródeł jakie Ty wklejasz.
Ja nie mam Izuniu na temat papieży jakichś stałych źródeł. Raczej jest to przypadkowe serfowanie po necie. Bł. Karol Wojtyła to papież "Maryjny". On i masoni ? No ale spróbuję coś znaleźć:

"Jan Paweł II odmawia masońskiej nagrody.

Vatican City – Papież Jan Paweł II zwróci Order Galileo Galilei przyznany mu przez włoską wielką lożę wschodu za jego wkład w głoszeniu ideałów braterstwa i zrozumienia. Idee te, podkreśla loża, są ideami bronionymi przez masonerię.

“
Papież nie powinien przyjmować żadnego typu nagród czy odznaczeń” – potwierdziły watykańskie źródła cytowane przez agencję  AGI. [b](O Estado de S. Paulo, 23.12.1996).

gazetawarszawska.com/2013/03/25/papiez-wojtyla-odznaczony-przez-masonerie/]http://gazetawarszawska.com/2013/03/25/papiez-wojtyla-odznaczony-przez-masonerie/

Chyba nie o to chodziło..
Odpowiedz

Słabo szukasz lub nie chcesz dowiedzieć się prawdy. Mi natomiast nie chce się szukać ale napiszę krótko co wiem.
Otóż, masoni usunęli papieża Jana Pawła I aby zasiadł papież od nich, czyli Jan Paweł II.

Tu zobacz jak papież robi znak masonów.

[Obrazek: ax9.jpg?w=640&h=351]

Tu sobie o tym poczytaj: https://forumdlazycia.wordpress.com/2019...i-masonem/

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(15-11-2020, 17:12 )hogan napisał(a):  Słabo szukasz lub nie chcesz dowiedzieć się prawdy. Mi natomiast nie chce się szukać ale napiszę krótko co wiem.
Otóż, masoni usunęli papieża Jana Pawła I aby zasiadł papież od nich, czyli Jan Paweł II.

Tu zobacz jak papież robi znak masonów.

[Obrazek: ax9.jpg?w=640&h=351]

Tu sobie o tym poczytaj: https://forumdlazycia.wordpress.com/2019...i-masonem/

Tak, wiele jak widać na to wskazuje. To smutne..Dzięki za znalezienie i podanie tego źródła. Pierwszy raz pokonałaś mnie w dyskusji ! Gratulacje, choć temat niewesoły !
Odpowiedz

Nie było moim zamiarem pokonywania Ciebie w dyskusji, tylko jak niejednokrotnie pisałam, sama zawsze dociekam
prawdy, dlatego już wcześniej o tym pisałam, że Watykan jest jedną z głównych siedzib masonów w zarządzaniu.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(16-11-2020, 8:40 )hogan napisał(a):  Nie było moim zamiarem pokonywania Ciebie w dyskusji, tylko jak niejednokrotnie pisałam, sama zawsze dociekam prawdy, dlatego już wcześniej o tym pisałam, że Watykan jest jedną z głównych siedzib masonów w zarządzaniu.
Jakby ktoś temu nie wierzył, najdobitniej przekonać może posłuszne podporządkowanie się duchowieństwa zarządzeniom NWO w sprawie plandemii. Czy ten spisek zniszczy Kościół od środka? Masońska instrukcja: "Zarzućcie sieci głęboko w zakrystiach, seminariach.." Celem masonerii była infiltracja Kościoła od wewnątrz. Masoneria, dostrzegając nieskuteczność dotychczasowych działań obliczonych na unicestwienie katolicyzmu, wpadła na iście szatański pomysł wprowadzenia w szeregi duszpasterzy i dostojników Kościoła członków swojego stowarzyszenia, aby w sposób systematyczny rozkładali go od środka. Wszystko wskazuje na to, że ten sięgający zamierzchłych czasów spisek trwa aż do dnia dzisiejszego, ponieważ tylko jego istnienie jest w stanie wytłumaczyć wiele szokujących i niezrozumiałych posunięć niektórych książąt Kościoła. „Infiltracja” Taylor R. Marshall
Marshall analizuje poszczególne pontyfikaty oraz czynniki, które doprowadziły do wpływu Nowej Lewicy na Sobór Watykański II. Usiłuje też uporządkować kwestię ustąpienia Benedykta XVI i odsłania kulisy wyboru Franciszka.
"Sprawcie, aby kapłani maszerowali pod waszym sztandarem, cały czas naiwnie wierząc, że maszerują pod sztandarem Apostolskich kluczy"
Tak apelowali do członków loży, zwracając uwagę na potrzebę zarzucenia sieci „głęboko w zakrystiach, seminariach i w klasztorach”.
Odpowiedz

Cieszę się, że sobie to uświadomiłeś. Sięgnę dalej a jak będzie potrzeba, to znajdę potwierdzenie w necie.
To kościół jest głównymi masonami, stąd chęć bogacenia się i wypierania presji na różne kraje. I dlatego
wcześniej podałam Ci te dwa filmiki. Oczywiście, kościół temu zaprzecza ale ludzie widzą kto próbuje rządzić
światem.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(16-11-2020, 22:02 )hogan napisał(a):  Cieszę się, że sobie to uświadomiłeś.Sięgnę dalej a jak będzie potrzeba, to znajdę potwierdzenie w necie.
To kościół jest głównymi masonami,stąd chęć bogacenia się i wypierania presji na różne kraje. I dlatego
wcześniej podałam Ci te dwa filmiki.Oczywiście, kościół temu zaprzecza ale ludzie widzą kto próbuje rządzić
światem.
Faktem jest, ze w historii wielu podawało się za wyznawców Chrystusa, postępując całkiem przeciwnie do jego nauk. Nie umniejsza to jednak wartości idei chrześcijaństwa ani jego wpływu na uszlachetnienie natury ludzkiej. Zdrada elit duchowieństwa idzie w parze ze zdradą elit politycznych. Judasze ci sprzedają za srebrniki zarówno Chrystusa, jak i wiernych.
Odpowiedz

Jesteś naiwny uważając, że to była/ jest zdrada. Tu nie ma zdrady, oni są masonami od samego początku a ludzie
wierzą w to, w co chcą wierzyć. Wielu ludzi całe swoje życie pokłada w nadziei w kościół, religię, bogów, itd. Ale
nie wiedzą co się za tym kryje. Każda religia, która powstawała, to tylko dla własnych potrzeb, nie dla ludu.
No ale bez ludu nic by nie znaczyli a więc ogłupiają tak ludzi od tysięcy lat.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(17-11-2020, 10:58 )hogan napisał(a):  Jesteś naiwny uważając, że to była/ jest zdrada. Tu nie ma zdrady, oni są masonami od samego początku a ludzie wierzą w to, w co chcą wierzyć. Wielu ludzi całe swoje życie pokłada w nadziei w kościół, religię, bogów, itd. Ale nie wiedzą co się za tym kryje. Każda religia, która powstawała, to tylko dla własnych potrzeb, nie dla ludu. No ale bez ludu nic by nie znaczyli a więc ogłupiają tak ludzi od tysięcy lat.
Być może, wydarzenia tegoroczne, odwrócenie się od wiernych duchowieństwa katolickiego, ograniczenia praktyk religijnych i likwidacja świąt jak na dany rozkaz, polecenie z góry by to potwierdzały. Na przykład Roman Nacht uważa, że religie nie zdały egzaminu. Ale ja mam zawsze jakiś sentyment do społeczności religijnych.

Odnośnie chasydów to w Polsce niewiele osób ma o nich jakąś wiedzę. Historycznie rzecz ujmując, chasydyzm jest żydowskim ruchem religijnym o charakterze mistycznym, który powstał w XVIII wieku na ziemiach polskich. Za jego twórcę uznaje się żyjącego w latach 1700-1760 Izraela ben-Elizera, zwanego Baal Szem Tow (w skrócie BeSzT), co można przetłumaczyć jako "Pan Dobrego Imienia".Jego nauka była próbą syntezy tradycjonalizmu żydowskiego z mistycyzmem. Baal Szem Tow nauczał, że każdy Żyd, uczony i niewykształcony, może łączyć się z Bogiem poprzez uczenie się Tory i przestrzeganie micw z miłością, radością i prostotą, gorliwą pokorą.

Skutkiem prowadzonej przez III Rzeszę polityki eksterminacji Żydów była śmierć 5–6 milionów osób i prawie doszczętne wymordowanie wielu społeczności żydowskich, w szczególności zamieszkujących wschodnią Polskę, Galicję i Ukrainę. Z tego regionu zniknęła cała kultura sztetli, wszystkie skupiska chasydów, w zaniku pozostał język jidysz. Zginęło wówczas 80–90% Żydów zamieszkujących przed wojną te tereny. Wśród ocalałych wiele osób cierpiało na liczne post traumatyczne przypadłości psychologiczne. Ich zdolność do opowiadania o przeszłości dojrzewała bardzo powoli.

חתונת בית לאנצוט בית שמש-משכנות הרועים-קאסאן-סאלקא-בעל וישב משה chasidish dance :

[Obrazek: 23fe1bf51894fa5591cebafe50508155.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości