Ocena wątku:
  • 42 głosów - średnia: 2.9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Satanizmu nie lekceważę...

No ale tu też się mylisz. Prawdziwy, pierwszy hinduizm był/ jest monoteistyczny. I dlaczego niby religia, ma nie być
religią, jeśli występuje wielobóstwo? Przecież wszystkie religie mają taki początek. A jeśli chodzi o hinduizm, to
nadal jest monoteistyczny, tylko w odłamach występuje politeizm.

Ja tu nie widzę nic z filozofii, skoro mowa jest o kultywowaniu :smutek:

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(04-10-2020, 0:46 )polliter napisał(a):  
(03-10-2020, 20:14 )Fedorowicz napisał(a):  
(03-10-2020, 16:45 )hogan napisał(a):  A te zdjęcie a raczej komputerowa grafika, co ma przedstawiać? Bo z pewnością nie satanistów.
To samo co Stanley Kubrick w swym filmie. Niestety, sześć dni później już nie żył.

Ty jesteś opętany wizją jakiegoś wielkiego spisku masońsko-żydowskiego. Jeśli już, to to samo wcześniej przedstawił Polański w "Dziecku Rosemary", a Kubrick w "Oczach szeroko zamkniętych" bardziej skupiał się na ludzkiej seksualności, zdradzie i braku bliskości. No, ale każdy może odczytywać dzieło artystyczne jak chce...
Mówimy tutaj o satanizmie tym prostackim, buntowniczym, uprawianym przez głupie dzieciaki i zwykłych wandali oraz tym, o którym ja pisałem - filozoficznym, mającym swoje korzenie w renesansie, modernizmie i humanizmie. A Ty uparcie próbujesz wrzucić tu lucyferianizm, masonów i jeszcze jakieś teorie spiskowe do jednego garnka.

Satanizm nie jest wyznaniem, religią, wiarą - jest filozofią, punktem widzenia, innym spojrzeniem na świat, podczas, gdy lucyferianizm wywodzi się już od katarów i jest religijnie uwarunkowany, ma swoje obrzędy, inicjację i swojego "boga". Myląc pojęcia, robisz tylko zamęt w głowach czytelników tego tematu.

Katolicyzm umiera i bardzo mnie to cieszy, bo cieszy mnie śmierć każdej religii. Byłbym bardzo szczęśliwy, gdyby umarły wszystkie religie świata, bo jako liberał, obarczam je odpowiedzialnością za większość zła, które przychodzi nam przeżywać na tym świecie.
Nie, nie jestem lewakiem. Wprost przeciwnie, liberalizm oznacza wolność jednostki, więc uznaję wolność wszystkich ludzi, również wolność do wyznawania tego, w co wierzą, nawet jeśli są to straszne głupoty, ale też oczekuję szacunku do mojej niewiary i racjonalizmu.

Myślałem, że tą gniewną tyradę napisała Hogan i już się zasmuciłem-A tu czytam że to Polliter. Hogan, ulżyło mi. Polliter, i bardzo dobrze ! Cieszę się że masz przeciwne zdanie bo trudno aby na forum każdy miał takie same. Co do Polańskiego to dopiero po nakręceniu "Rosemary's Baby" zaczęło się dziać ! Najpierw przypadkowo zginął Krzysztof Komeda, autor "kołysanki", a następnie-oczywiście przypadkowo żona Polańskiego ciężarna Sharon Tate. Sam Polański był przypadkowo prześladowany za romans z nastolatką. Uciekł do Paryża, gdzie francuskie obywatelstwo chroni go do dziś przed ekstradycją do USA. Matkę Polańskiego zamordowano w Auschwitz w imię zasad totalitaryzmu i eugeniki która powstała przez przypadek w ..USA. Zły los tak chciał. Naziści też przypadkowo znaleźli się po wojnie w USA. To przecież tylko zwykły zbieg okoliczności, przypadek losowy.

Dowcip. Rozmawiają dwie świnki morskie w klatce w laboratorium, które przed eksperymentami dostały pełne miski smacznego pokarmu:
Pierwsza do drugiej: Słuchaj, oni nas wykończą !
Druga do pierwszej: Ty i te twoje teorie spiskowe ! Zobacz, jaka pełna miska.Oni chcą tylko naszego dobra !
Odpowiedz

(04-10-2020, 1:39 )polliter napisał(a):  Nie, satanizm nie ma swojego "boga". Nikt tam nie oddaje czci jakiemuś "bogu" czy "anty bogu". Oczywiście pomijam satanizm pogański, w którym oddawano cześć Szatanowi i lucyferyzm, o którym wciąż nawija Fedorowicz. Satanizm filozoficzny to punkt widzenia, filozofia znana już od czasów renesansu.
Satanizm rozwinął się w czasach modernizmu, a LaVey nadał mu tylko komercyjną formę przez napisanie swojej "Biblii Szatana", to wszystko. Po prostu, komercyjnie rozpowszechnił filozofię, która istniała długo przed nim.
Satanizm filozoficzny to infantylne próby racjonalnego uzasadniania egoizmu i skrajnego indywidualizmu. Satanizm podwórkowy to takie bajeczki dla ubogich, ze otrzymasz bogactwo i siłę, jak ubierzesz się na czarno, posłuchasz death-metalu, spiszesz cyrograf, zachowasz milczenie i zdewastujesz nagrobek. Choć odchodzenie od zasad moralnych chrześcijaństwa jest bardzo niebezpieczne, to najgroźniejszy dla ludzkości jest lucyferianizm -"będziecie jako bogowie" i w tym momencie jego trujący wytwór kowidianizm.

SZWAJCARZY PRZEBADALI MASKI OBYWATELI – SĄ SIEDLISKIEM GRZYBÓW I BAKTERII.
https://globalna.info/2020/09/23/szwajca...-bakterii/
Odpowiedz

(04-10-2020, 1:58 )hogan napisał(a):  Uczyłam się inaczej ale może masz rację ubawa

Ale podam też notkę z sieci, która u Bralczyka wygląda niemalże jak moja informacja:

Dla satanistów zapewne satanizm jest religią. Sekta to określenie o negatywnej konotacji, członkowie sekt myślą o nich jako o zgromadzeniach, bractwach lub zgoła religiach. Trudno o jednoznaczne i obiektywne podanie zakresu słowa, które budzi pejoratywne skojarzenia. Satanizm zresztą niezbyt pasuje do pojęcia sekty, bo nie jest odłamem żadnej religii. Formalnie mógłby być uznany za odrębną religię, ale… niechętnie użyłbym tu określenia religia, bo to deprecjonowałoby pojęcie religii. Myślę o satanizmie jako o kulcie szatana, nie przypisując mu statusu ani religii, ani sekty.
Pozdrawiam serdecznie -
Jerzy Bralczyk, prof., Uniwersytet Warszawski

https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/satanizm;2165.html
Oczywiście że satanizm to religia, to kult Szatana. W religii występuje wiara w czynniki nadprzyrodzone. Religia to system wierzeń i praktyk określający relację między różnie pojmowaną sferą sacrum (świętością) i sferą boską a społeczeństwem, grupą lub jednostką. Ale przy lucyferianizmie i jego zagrożeniu współczesny satanizm to mały pikuś. Jeden z nurtów satanizmu, "satanizm duchowy" odradza młodym spożywać alkohol, tytoń i narkotyki, zachęca do jogi i medytacji. Szatan według nich jest kimś dobrym, życzliwym ludziom, prześladowanym niesprawiedliwie przez judeochrześcijańskie bóstwa za oświecanie ludzkości. Inni "sataniści" są wegetarianami i kochają zwierzęta. Negatywnie wyrażają się o chrześcijaństwie i dziwnie się ubierają.
Odpowiedz

Tylko, że ja nie napisałam, że satanizm to religia ale że dla satanistów jest to religia.
Raczej żadne ugrupowanie nie chce aby na nich mówiono sekta.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(04-10-2020, 8:46 )hogan napisał(a):  Tylko, że ja nie napisałam, że satanizm to religia ale że dla satanistów jest to religia.
Pan profesor Jerzy Bralczyk również tak nie napisał. Ale zgodnie z definicją encyklopedyczną w której religia to system wierzeń i praktyk, określający relację między różnie pojmowaną sferą sacrum (świętością) i sferą boską a społeczeństwem, grupą lub jednostką satanizm i lucyferianizm to religia. Mamy w satanizmie wierzenia, sferę boską, relacje z ludźmi i praktyki ? Oczywiście, że mamy. Nawet lucyferianizm uważa, że celem masonów jest stanie się bogiem ! Mamy więc i tu wiarę w sferę nadprzyrodzoną, boską.
Odpowiedz

Wolałabym abyś nie mieszał innych wierzeń, skupmy się na satanizmie ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(04-10-2020, 9:42 )hogan napisał(a):  Wolałabym abyś nie mieszał innych wierzeń, skupmy się na satanizmie ubawa
Lucyferianizm wywodzi się z satanizmu i ma podobne wierzenia, ale o wiele bardziej niebezpieczne działania. Głównym elementem buntu Szatana-Lucyfera jest jego ogromna pycha. Ani Lucyfer, ani człowiek nie ma żadnych podstaw ani powodów do nieograniczonej dumy.

Każdy z nas istnieje dlatego, że początek naszemu istnieniu dał nam nas Stwórca, i wszelkie nasze dążenia, myśli, nasza kreatywność czy prokreacja, to nie tyle nasze nasze osobiste wysiłki, a wynik niezwykłej mocy i inteligencji Stwórcy, który nas wyposażył w takie zdolności oraz obdarzył nas wieloma talentami oraz wskazał, aby sobie nawzajem pomagać.

To Stwórca stworzył piękno, miłość, harmonię, muzykę, poezję, moc, cały wszechświat i zadbał, aby wszystko w tym niezwykle skomplikowanym wszechświecie pracowało z precyzją atomowego zegara.

Sam Lucyfer-Szatan był najpiękniejszym oraz najinteligentniejszym STWORZENIEM Boga, a więc nie był doskonały sam z siebie i nie jemu, Szatanowi/Lucyferowi należy się chwała za jego mądrość oraz jego piękno, ale Temu, kto go stworzył oraz wyposażył w takie niezwykłe dary! GLOBALIZACJA oraz Lucyferiański Nowy Porządek Świata to najbardziej znane nazwy ruchu dążącego do przejęcia władzy na Ziemi przez międzynarodową grupę bankierów oraz rodzin królewskich, zwaną także Iluminatami. Celem owego ruchu jest globalny rząd, z jednym globalnym bankiem, globalnym wojskiem, globalną policją oraz globalnym systemem prawa i milionami niewolników.

Plan tej odrzuca istnienie Boga oraz planuje eksterminację ludzi, którzy w opinii Elity nie stanowią wyraźnej wartości produkcyjnej oraz intelektualnej, tzw. zwykłych, bezwartościowych ich zdaniem jednostek ludzkich, nie posiadających żadnego wykształcenia czy poziomu, który mógłby być wykorzystany jako użyteczna siła produkcyjna. Także planuje się usunięcie z powierzchni ziemi wszelkiej opozycji bez względu na wykształcenie czy intelekt.
Globalna Elita planuje wymordowanie około 80% ludzkości. System rządów będzie systemem totalitarnym i będzie posiadał niemal wszystkie cechy imperializmu, nazizmu oraz komunizmu. Będziemy totalnie kontrolowani przez elektroniczne czipy i każda nie subordynacja będzie nas kosztować zamrożeniem funkcji czipa, czyli naszego konta bankowego a nawet naszej tożsamości. W przypadku złamania praw rządzącej elity staniemy się niczym, zerem i nie będziemy posiadać żadnych praw. Zostaniemy praktycznie wyłączeni z obiegu.

"Składanie ofiar miało miejsce za granicą i to był mój punkt zwrotny. Składano ofiary z dzieci a ja nie mogłem tego zrobić, nie byłem w stanie. Po ty zdarzeniu powoli zacząłem się łamać, sam przeszedłem wiele jako dziecko i naprawdę głęboko to mnie dotknęło. Wszystko się nagle zmieniło. Ale to jest świat, do którego wszedłem i wtedy zacząłem odmawiać wykonywania zleceń w ramach mojej pracy, nie byłem już w stanie tego robić, z tych powodów stałem się zagrożeniem." Ronald Bernard

Poniżej lucyferiańskie prawo według Crowley'a. Źródło: Thelema.

* "Każdy mężczyzna i każda kobieta jest gwiazdą." (I:3)
* "Czyń swoją Wolę, będzie całym Prawem" (AL I:40)
* "Miłość jest prawem, miłość podług Woli" (AL I:57)
* "Słowem prawa jest Thelema" (AL I:39)
* "Nie masz prawa ponad czyń swoją Wolę" (AL III:60)

Według Lucyferiańskiej doktryny religijnej to masoni są bogami i jedynie oni decydują o tym co jest dobre w ich pojęciu, a co jest złe.Plany elity są znane jako Georgia Guidestones.

Jest to plan wykuty w wielkich blokach granitowych, ulokowanych na szczycie wzgórza w Elbert County w Georgii, USA.

Celem elity jest zredukowanie mieszkańców ziemi do zaledwie 500 000 000 istnień.

Co planuje się z resztą? Nietrudno się domyśleć i dlatego ścisła ochrona policyjna wszelkich posiedzeń elity tłumaczy, dlaczego Globaliści ukrywają skrzętnie plany wymordowania reszty ludzkości.

Taki jest też cel następnej wojny światowej, numer III, którą nam przygotowują Globaliści.

Oto tekst po polsku, wypisany na owych kamieniach.

* Utrzymujcie populację poniżej 500 mln w trwałej równowadze z przyrodą.
* Zarządzajcie mądrze reprodukcją — wzmacniając sprawność i zróżnicowanie.
* Zjednoczcie ludzkość nowym, żywym językiem.
* Obchodźcie się ze swą pasją, wiarą, tradycją i całością rzeczy ze spokojem rozumu.
* Chrońcie ludzi i narody uczciwymi prawami i sprawiedliwymi sądami.
* Pozwólcie rządzić się każdemu narodowi rozwiązując zewnętrzne kłótnie w sądzie międzynarodowym.
* Unikajcie niepotrzebnych praw i bezużytecznych urzędników.
* Równoważcie prawa jednostki z obowiązkami wobec społeczeństwa.
* Ceńcie prawdę, piękno, miłość, poszukiwanie harmonii z Nieskończonością.
Nie bądźcie rakiem na Ziemi — pozostawcie miejsce dla natury, pozostawcie miejsce dla natury.

Co wobec takich zagrożeń znaczy pierdu..pierdu o podwórkowych "satanistach" którymi rzekomo "gorszą się" skorumpowani aktorzy sceny politycznej i płatni kłamcy medialni, dezinformatorzy którzy sami podrzucają naiwnym odszukańcze tematy zastępcze ? Musisz sobie sama odpowiedzieć.
Odpowiedz

Ten post, nie ma nic wspólnego z tematem. Proszę ponownie abyś trzymał się tematu a jeśli chcesz pisać o innych
grupach, tj. lucyferianie czy masoni, to proszę, załóż inny temat, bo w tym nikt później nie znajdzie istotnych
do tematu informacji. Nie piszę tego po złości ale z wielką prośbą.

Nie wiem kto to jest Ronald Bernard ale wygląda na to, że wpadł w sektę i z całą pewnością, owa sekta nie miała
nic wspólnego z satanistami.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(04-10-2020, 14:00 )hogan napisał(a):  Ten post, nie ma nic wspólnego z tematem. Proszę ponownie abyś trzymał się tematu a jeśli chcesz pisać o innych
grupach, tj. lucyferianie czy masonach, to proszę, załóż inny temat, bo w tym nikt później nie znajdzie istotnych
do tematu informacji. Nie piszę tego po złości ale z wielką prośbą.

Nie wiem kto jest Ronald Bernard ale wygląda na to, że wpadł w sektę i z całą pewnością, owa sekta nie miała
nic wspólnego z satanistami.
Musiałabyś najpierw wykazać, że Lucyfer to nie Szatan. Ale widzę, ze wolisz cenzurowanie niż rzeczową dyskusję. Mogę oczywiście zrezygnować z pisania na tym forum skoro Ci to przeszkadza.

Ronald Bernard to były bankier oraz bardzo odważny człowiek, który ośmielił się opowiedzieć swoją historię. W wywiadzie ujawnia organizacje która rządzi światem oraz to co naprawdę dzieje się na poziomie światowym w systemie finansowym. W trakcie swojego życia, w którym coraz bardziej angażował się w świat wielkich pieniędzy uprzedzono go, że powinien odwiesić swoje sumienie na wieszak. Doprowadziło to w końcu do osobistej „katastrofy” o czym mówi bardzo szczerze i pełen emocji. Wyjaśnia, jak nieuczciwe są rzeczy na tym świecie, w którym mała grupa ludzi, elita finansowa licząca od 8 000 do 8 500 osób opanowuje cały świat i jakie są ich „motywy religijne”.

Po namyśle zawieszam swoje pisanie na forum na okres tygodnia. I tak jak na razie nikt tych postów nie czyta. Myślałem, ze może chociaż Tobie się spodobają, ale na to nie wygląda. Dziękuję za uwagę.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości