19-03-2020, 17:50
Ludzka logika i koronawirus
19-03-2020, 21:00
A ja pytam gdzie jest nasze wojsko?! Siedzą w koszarach i popijają herbatkę?
Ok, 600 żołnierzy na granicy a gdzie jest reszta ze 110 tyś.? Wyszliby na ulice i pogonili do domów tych, co kwarantannej nie przestrzegają!
Nie liczę już ochotniczej czy rezerwowych. Poza tym mają ponad 17 tyś. terytorialnej, to oni powinni zająć się granicami państwa a reszta
do pomocy w zwalczaniu wirusa. Pytam, gdzie oni są, co robią?
Ok, 600 żołnierzy na granicy a gdzie jest reszta ze 110 tyś.? Wyszliby na ulice i pogonili do domów tych, co kwarantannej nie przestrzegają!
Nie liczę już ochotniczej czy rezerwowych. Poza tym mają ponad 17 tyś. terytorialnej, to oni powinni zająć się granicami państwa a reszta
do pomocy w zwalczaniu wirusa. Pytam, gdzie oni są, co robią?
22-03-2020, 19:48
Żaden wirus - to polityka.
Radykalna metoda wymuszenia posłuszeństwa. Niebawem wzmoże się propaganda kasacji płatności gotówkowych, zakaz zgromadzeń na długi czas pozostanie, pewnie "cudowna " szczepionka się pojawi... w raz z nią oficjalny nakaz szczepienia się, dla każdego zwykłego... Ot ludziska jakoś niechętnie na podskórnego chipa/szpiega, się godzili. Teraz mały nano szpicel w szczepionce pewnie będzie.
Czego chcieć więcej... ? Wszyscy w kajdankach i jeszcze część z nich, wdzięczna będzie.
Ludzie kupią każdy bajer... WTC też kupiono, pomimo wielkich mistyfikacji niedociągnięć.
Radykalna metoda wymuszenia posłuszeństwa. Niebawem wzmoże się propaganda kasacji płatności gotówkowych, zakaz zgromadzeń na długi czas pozostanie, pewnie "cudowna " szczepionka się pojawi... w raz z nią oficjalny nakaz szczepienia się, dla każdego zwykłego... Ot ludziska jakoś niechętnie na podskórnego chipa/szpiega, się godzili. Teraz mały nano szpicel w szczepionce pewnie będzie.
Czego chcieć więcej... ? Wszyscy w kajdankach i jeszcze część z nich, wdzięczna będzie.
Ludzie kupią każdy bajer... WTC też kupiono, pomimo wielkich mistyfikacji niedociągnięć.
22-03-2020, 19:57
Też tak na to patrzyłam ale chyba zaraziłam się społeczną fobią i wiem, że o to im chodzi.
22-03-2020, 20:16
(22-03-2020, 19:48 )Halloween napisał(a): Żaden wirus - to polityka.Yhm...
A Ci wszyscy ludzie którzy padają jak muchy są podstawieni ewentualnie manekiny i etc .. i gdzieś są chowani aby później się odrodxili bo taka polityka
Sorki za Sarkazm..
I nawet jak piszesz to tylko polityka ...to jednak ludzie umierają....
22-03-2020, 20:20
Dorotko, ludzie zawsze umierają. A na zwykłą grypę rocznie w Polsce umiera (według roczników)7- 95 osób.
Na świecie rocznie 290 do nawet 650 tys. osób.
Czym więc te statystki różnią się od koronawirusa? Niczym.
22-03-2020, 20:38
(22-03-2020, 20:16 )Dorcik napisał(a): Yhm...
A Ci wszyscy ludzie którzy padają jak muchy są podstawieni ewentualnie manekiny i etc .. i gdzieś są chowani aby później się odrodxili bo taka polityka
Sorki za Sarkazm..
I nawet jak piszesz to tylko polityka ...to jednak ludzie umierają....
I będą umierali... tylko że taka polityka trwające życie zakłóca.
Panika tłumu to już dawno sprawdzony proceder.
Ja nie znam nikogo kto by był tym wirusem zakażony. Słyszę tylko w mediach. Nie spotkałam nigdy swiadka widzącego wlatujący samolot w nowojorski budynek... media są tego pełne.
Widziałem około 100 metrowej wysokości jaszczurkę Godzilla, nie wierze ze żyje, ale widziałem, tak jak WTC widziałem.
Ludzie podobno na płuca umierają... no tylko że nauka do dziś spiera się czy wirusowe zapalenie płuc możliwe jest.
Masowa panika jest łatwa do osiągnięcia i oferuje gigantyczne możliwości, ją wywołującym.
Jakiż by powstał raban... gdyby nagle jakaś władza zgromadzeń zabroniła a tutaj... naród wdzięczny nawet będzie.
22-03-2020, 20:40
(22-03-2020, 20:20 )hogan napisał(a): Dorotko, ludzie zawsze umierają. A na zwykłą grypę rocznie w Polsce umiera (według roczników)7- 95 osób.Umierają na raka
Umierają i na inne choroby..i jest ich multum ..multum Osób które codziennie umierają
Taka prawda ..
Ale rozprzestrzenia się w strasznym tempie . I to zatrwaza
Mnie nie uśmiecha się przez to przechodzić nie daj Boże..Ja jestem zagrożona po prostu A zapewniam że z polityką nie mam nic wspólnego ..
22-03-2020, 20:53
Mnie zastanawia cały czas i nie daje spokoju jedna sprawa. Może z miesiąc temu, została otwarta nowa linia kolejowa, łącząca
Polskę z Chinami. I zaraz po tym wybuchła panika epidemii. Czy oby przypadkiem ta linia i koronawirus nie jest z sobą powiązane. Czytam prawie wszystko w necie co jest związane z koronawirusem.
I zauważam coraz więcej tzw. fejków, czyli robienia czegoś pod publikę i nie związanego z prawdą.
Choćby to, że ludzie krytykują(nie jestem wierząca) pielgrzymkę Wejherowską i co się okazuje? Publikują przy tym zdjęcia
sprzed 3- 4 lat. Weszłam więc na stronę parafii odpowiedzialnej za owe pielgrzymki i co czytam? Pielgrzymki w związku
z koronawirusem odwołane.
Albo jedni kłócą się o to, że psy(i inne zwierzęta) nie zarażają a drudzy twierdzą, że zarażają. Każdy z nich powołuje się
na instytucje epidemiologiczne i co? Okazuje się, że to bujda na resorach. Zwierzęta, tak jak ludzie mogą być nosicielami
każdej choroby ale nie zawsze muszą zarażać.
Albo, panika, że nigdzie nie ma maseczek, rękawiczek i plynów do dezynfekcji- kolejna ściema.
Mam gabinet i stale kupuję taki asortyment i nigdy nie miałam problemu z zakupem. Ostatni zakup miałam 12 marca
tego roku. I ceny nie są podwyższone. Ale oczywiście, oszustów nie brakuje i na przykład, na jednej stronie która jest
mi bardzo dobrze znana, 10 sztuk zwykłych maseczek jednorazowych kosztowało wcześniej 20 zł, czyli około 2 zł za sztukę.
Teraz zgadnijcie ile kosztują te same maseczki? 10 sztuk w cenie 699 zł! Ktoś na tym zarabia i nie jestem to ja.
A więc coś jest na rzeczy... żywność zdrożała i nie sądzę aby po pandemii ceny znów zmalały, one na bank już zostaną.
Mało tego! Obecne ceny pójdą jeszcze w górę, bo... bo będą mieli wymówkę a tą wymówką będzie brak zapasów.
Przykładów można mnożyć, że widać, iż coś jest tu nie tak.
Też nie znam żadnego przypadku zachorowania na koronawirusa i o dziwo! Nikt nie zna nazwisk tych co umarli.
Przy takiej sytuacji nazwiska muszą być podawane, bo ludzie muszą być świadomi unikania kontaktów ze znajomymi
i rodziną umarłych.
Polskę z Chinami. I zaraz po tym wybuchła panika epidemii. Czy oby przypadkiem ta linia i koronawirus nie jest z sobą powiązane. Czytam prawie wszystko w necie co jest związane z koronawirusem.
I zauważam coraz więcej tzw. fejków, czyli robienia czegoś pod publikę i nie związanego z prawdą.
Choćby to, że ludzie krytykują(nie jestem wierząca) pielgrzymkę Wejherowską i co się okazuje? Publikują przy tym zdjęcia
sprzed 3- 4 lat. Weszłam więc na stronę parafii odpowiedzialnej za owe pielgrzymki i co czytam? Pielgrzymki w związku
z koronawirusem odwołane.
Albo jedni kłócą się o to, że psy(i inne zwierzęta) nie zarażają a drudzy twierdzą, że zarażają. Każdy z nich powołuje się
na instytucje epidemiologiczne i co? Okazuje się, że to bujda na resorach. Zwierzęta, tak jak ludzie mogą być nosicielami
każdej choroby ale nie zawsze muszą zarażać.
Albo, panika, że nigdzie nie ma maseczek, rękawiczek i plynów do dezynfekcji- kolejna ściema.
Mam gabinet i stale kupuję taki asortyment i nigdy nie miałam problemu z zakupem. Ostatni zakup miałam 12 marca
tego roku. I ceny nie są podwyższone. Ale oczywiście, oszustów nie brakuje i na przykład, na jednej stronie która jest
mi bardzo dobrze znana, 10 sztuk zwykłych maseczek jednorazowych kosztowało wcześniej 20 zł, czyli około 2 zł za sztukę.
Teraz zgadnijcie ile kosztują te same maseczki? 10 sztuk w cenie 699 zł! Ktoś na tym zarabia i nie jestem to ja.

A więc coś jest na rzeczy... żywność zdrożała i nie sądzę aby po pandemii ceny znów zmalały, one na bank już zostaną.
Mało tego! Obecne ceny pójdą jeszcze w górę, bo... bo będą mieli wymówkę a tą wymówką będzie brak zapasów.
Przykładów można mnożyć, że widać, iż coś jest tu nie tak.
Też nie znam żadnego przypadku zachorowania na koronawirusa i o dziwo! Nikt nie zna nazwisk tych co umarli.
Przy takiej sytuacji nazwiska muszą być podawane, bo ludzie muszą być świadomi unikania kontaktów ze znajomymi
i rodziną umarłych.
22-03-2020, 20:58
(22-03-2020, 20:40 )Dorcik napisał(a): Umierają na raka
Umierają i na inne choroby..i jest ich multum ..multum Osób które codziennie umierają
Taka prawda ..
Ale rozprzestrzenia się w strasznym tempie . I to zatrwaza
Mnie nie uśmiecha się przez to przechodzić nie daj Boże..Ja jestem zagrożona po prostu A zapewniam że z polityką nie mam nic wspólnego ..
Ja też jestem zagrożony... no starszy pan, czyli wedle statystyk... gdy wirusa dostanę to padnę jak kawka na wagę.
Dorota, ja Ciebie doskonale rozumiem, lęk jest najmniejszy o siebie, boimy o bliskich. Tutaj i ja odczuwam spory dyskomfort.
Tylko obserwując poczynania ludzi... jakoś wiary im nie daję.
Pandemie podobno słynne WHO ogłosiło... pięknie tylko , czy to właśnie nie WHO ogłosiło homoseksualizm jako zjawisko całkowicie normalne? Czy to nie WHO pan Gates stworzył, finansował i obecnie ta światowa zdrowia... przez przeróżne lobby organizacje finansowana jest?
Ja tym wszystkim "władcom" nie wierze.
Za miliardami zawsze stoi kłamstwo i krew. Gdyby nie JP Morgan bank... Hitler by wojny nie wywołał... a oni dzisiaj mile w Polsce i na świecie witani. Zakłamanie do zenitu.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[Obrazek: 15846310241d3a3fff9e90f37a15a1de260cc0b3...ed77aa.jpg]](https://static.ftpn.pl/imgcache/750x430/c//uploads/cropit/15846310241d3a3fff9e90f37a15a1de260cc0b372201f0ddcd973939da6a2c18b01ed77aa.jpg)