Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 14 głosów - średnia: 3.36
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ludzka logika i koronawirus

U mnie to samo i dlatego to mnie przeraża, bo jeśli nie chcą żyć, to ich sprawa ale niech mi dadzą żyć.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(18-03-2020, 22:09 )hogan napisał(a):  U mnie to samo i dlatego to mnie przeraża, bo jeśli nie chcą żyć, to ich sprawa ale niech mi dadzą żyć.

Ostatnio paru ludziom tak powiedziałam że narażają tych co bedą ich ratować zawstydzony

miłości złotą nić snujesz, snujesz .......
Odpowiedz

U mnie w miejscowości kilka osób jest na kwarantannie domowej. Ludzie wściekli bo podobno matka jednego z tych którzy wrócili z Holandii normalnie biega po sklepach. Nie wiem na ile jest w tym prawdy, ale jeśli faktycznie policja sprawdza czy koleś siedzi w domu a jego matka, która z nim mieszka biega między ludźmi to przysięgam zgłoszę ją na policję! Nie sztuką jest biegać jak wskazane jest siedzenie na dupie. Do spozywczaka ludzie chodzą bo muszą, to nie miasto, że chodzi się z nudów byleby się pokręcić. Mam nadzieję, że nie będzie z tego żadnych konsekwencji bo nawet nie chcę myśleć co by było gdyby ona teraz pozarażała pół wioski. Chyba bym ją osobiście zatłukła gołymi rękami kurrrrr

"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... "  <th_to_clue>
Odpowiedz

Aniu a co ludzie na to? Ja bym zgłosiła.

Ewuniu, w Twoim przypadku też bym zgłosiła bo właśnie przez takich ludzi nigdy to się nie skończy. Policja oczywiście, że jeździ, w Ornecie była u kilku osób a jedną babę policja ze sklepu wsadziła do wozu i powieźli do banku, tam skasowali od niej 5 tyś. i zawieźli ją do
domu. U mego Partnera nie było policji, bo on wrócił przed kwarantanną, ich specjalnie szybciej do domów odprawili aby nc im nie zrobili ale sanepid do niego dzwonił i pytali o wszystko. Zgłoś Ewuniu, to nie żarty i nie czas na zastanawianie się. Jeśli wrócili teraz, to wszyscy domownicy mają zakaz wychodzenia z domu, matka też. Powinni sami zadzwonić na policję i poprosić o zrobienie zakupów.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Sęk w tym że nie wiem ile w tym prawdy. W sensie czy ona chodzi. Ludzie plotkują tylko kurde jeśli ktoś ją widział to dlaczego nikt nie reaguje a bez sensu rozpowiada po ludziach?

"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... "  <th_to_clue>
Odpowiedz

To jest wiejska mentalność, identycznie dzieje się u mnie. Wolą obgadać za plecami, na tej samej podstawie jak
zobaczyliby, że sąsiad szedł pijany a drugi rozbił samochód, itd.. Dlatego cały czas powtarzam, że ludzie w czasie epidemii to idioci.
Nie zdają sobie sprawy z powagi sytuacji. Tu chyba jedynie by pomógł stan wojenny albo godzina policyjna. Albo
zamiast godziny policyjnej, to dwutygodnik policyjny. Wtedy może by do tych łbów dotarło, że narażają wszystkich w ten sposób.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Dokładnie tak jest. Ty nie wychodzisz mimo, że w domu nikt nie jest zagrożony a inni mają w domu takiego osobnika i gania jak ten debil po sklepach.

Odpowiedz

No właśnie! Jak rząd czegoś nie wymyśli, to nadal tak jak we Włoszech, wirus będzie roznosił się jak smród z obsranych gaci!

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ale skoro policja pilnuje jednego to dlaczego nie dotyczy to wszystkich domowników?

Odpowiedz

Pilnują tych, wobec których mają nakazy a nie o wszystkich zarażonych są informowani, to nie ich wina.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości