Liczba postów: 2,206
Liczba wątków: 21
Reputacja:
81
Nie kop w "jezusa i religie "" bo może odkopnąć i będziesz miał problemy .
a cóż można oczekiwać od "artystów ""pijaczków , ćpunów ??? to sfrustrowani osobnicy zagubieni w rzeczywistości , to co prezentują jest tylko dowodem ze nie maja sposobu na życie i szacunek dla innych .
ośmieszanie religii katolickiej i postaci biblijnych uchodzi im na sucho , wiedza ze ich nikt nie pogoni albo gardła nie poderznie , są to tchórzliwi zaprzańcy , wiemy co się dzieje i jak działają islamiści, za probe ośmieszania lub poniżania religii islamskich i ich proroków.
większość z tych zaprzańców na starość i krotko przed śmiercią prosi o wybaczenie i wola księdza.
Ślady na piasku przeminą,
ślady na sercu pozostaną.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2018, 8:28 przez
martin.)
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Nie jestem ćpunką, pijączką, zagubiona w rzeczewistości, ani nikim z tych co wymieniłeś Martinie. Czy to oznacza wedle Twego posta, że ja mogę pisać co chcę o Jezusie czy religiach, bo tak zrozumiałam Twój post, że masz jakoby pretensje jeśli to tacy w/w piszą źle o religii?
Mam szacunek dla każdego, nawet dla ćpunów, jak więc osoba nie mająca szacunku dla wszystkich, może pouczać innych w kwestiach religijnych? Proszę więc abyś skupił się na temacie a nie na tym kto i co robi, bo to nie jest związane z dyskusją w tym wątku.
Nikt mi jeszcze nie udowodnił, że był kiedykolwiek na ziemi Jezus, który pochodził z nieba i był synem boga zamieszkującego w niebie. A więc nie ma tu mowy o obrażaniu kogokolwiek pod względem naukowym.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Reputacja:
753
Tak jak sam stwierdziłeś, pisałeś ogólnie a ja, tak jak wielu innych należy do tego ogółu.
Jezus wedle biblii nie jest bogiem, tylko synem boga i żył w niebie zanim narodził się na ziemi. O tym jest w biblii. Tak samo Jezus nauczał kochać wszystkich bez wyjątku, tylko że mi do takiego postępowania, nie jest potrzebny żaden Jezus czy bóg. Lecz wielu wyznaje wiarę ale boga w sercu nie mają. Kto wtedy jest gorszy? Ten bez wiary co wszystkich kocha, czy wierzący ale nie wszystkich kochający?
Hogan- Izabela
Reputacja:
753
A co znaczą słowa Jezusa o nadstawianie drugiego policzka albo tym że kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem, czy też o tym abyśmy się wszyscy wzajemnie miłowali? Jeśli wierzysz w Jezusa takiego jak wyznają wszyscy chrześcijanie, to powinieneś wiedzieć, że Jezusa misją było niesienie miłości na cały świat. Natomiast wersetów nie chce mi się tłumaczyć bo takie rzeczy były tłumaczone miliardy razy. Z pewnością ten cytat nie oznacza, że Jezus chciał kogoś zabić.
Mi nikt niczego nie musi udawadniać, bo wiem, że Jezus mógł żyć, mógł też głosić dobrą nowinę(chociaż oprócz biblii nie ma na to żadnego dowodu a ona jest zbyt mocno naciągana jak bajka)ale z pewnością nie pochodził z nieba od jakiegoś boga.
Hogan- Izabela
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2018, 22:08 przez
hogan.)
Liczba postów: 2,206
Liczba wątków: 21
Reputacja:
81
Jakie niesienie miłości i zgody ? czy nastawianie policzka ? skoro wyraźnie jest napisane ze przesiedl nieść niezgodę i poróżnienie, a nawet zadanie aby dzieci kochali Go bardziej jak rodziców , mnie nie musisz tlumaczyc wersetów bo ja je rozumie tak jak są napisane , biblia to zlepek pism listów , wypowiedzi zaprzeczających sobie , a większość wybrańców boga to ludzie którzy mieli wielkie przestępstwa i czyny na swym sumieniu.
w poście 25 piszesz """Nikt mi jeszcze nie udowodnił, że był kiedykolwiek na ziemi Jezus"" a w poście 29 napisałaś:
""Mi nikt niczego nie musi udawadniać, bo wiem, że Jezus mógł żyć"" czy nie sa sprzeczne z sobą te zdania ? ależ tak .
Nie wierze w Jezusa , wierze w Boga, Jezus był jednym z wysłanników Bożych.
Miłego, udanego dnia życzę , nie ma sensu prowadzić tej dysputy dalej , bo nic nowego nie wniesie , może być nieporozumieniem i brakiem wyrozumiałości dla dyskutujących .
Nie akceptuje wyśmiewanie się z religii , osób wierzących , praktyk religijnych , , jak już pisałem tylko w Polsce , kraju tolerancyjnym moze ten czy inny łachudra wyśmiewać się z religii , niszczyć na scenie biblie lub nawet kartkami podcierać sobie tyłek , wystawiać sztukę ośmieszająca wierzenia innych , takie rzeczy działy sie na scenach teatrów .
Ślady na piasku przeminą,
ślady na sercu pozostaną.